1500 palack Piper és másfél mázsa wagyu az Oscaron

Az Oscar-gála fogadására érkező közönség idén több mint húsz hektoliternyi pezsgőt kortyolhat majd, amelyet a francia Piper-Heidsieck gyár biztosít. Március 4-én, a díjátadó éjjelén a ceremóniának helyet adó Dolby Színházban, valamint a pompás eseményt követő illusztris gálavacsorán is Piperrel koccinthatnak majd a világsztárok.

Cikk folytatása

Életműdíjjal jutalmazták a céhalapítót

Tiffán Ede, villányi borász kapta a Magyar Bor Akadémia életműdíját. Tiffán Ede számára mindig is a legfontosabb a magyar bor elismerése és felvirágoztatása volt, életútja, embersége, tudása példaként állhat mindenki előtt. A díjazott ez év április 17-én ünnepség keretében veheti át az elismerést.

Cikk folytatása

Fürjjel és tokhallal köszöntötték az év borászát

Ünnepélyes gálaebéd keretében adták át vasárnap Szőke Mátyás mátraaljai borásznak az Év Bortermelőjének járó elismerést. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita is. A Royal szállóban megrendezett gálaebéden megjelent a borásztársadalom színe-java, közülük többen már elnyerték a nemes címet. A pompás fogásokat követően az ő boraikat is megkóstolhatták a vendégek.

Cikk folytatása

Hamarosan kapható a Mátra Superior

Négy nemzetközi és nyolc hazai iparági díj elnyerése mellett tavaly megduplázta kereskedelmi forgalmát a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok. A családi irányítás alatt álló pincészet eredményeit saját céljai mellett a mátrai borvidék fejlesztésének szolgálatába is állítja.

Cikk folytatása

Villányi és somlói lett az év bora

A fehérborok között Györgykovács Imre 2015-ös Nagy-Somlói Furmintja, míg a vörösek mezőnyében Koch Csaba 2012-es Villányi Csanád Cuvée-je nyerte a Magyar Borszakírók Köre által alapított Magyar Bor Nagydíjat. A díjátadóra a hónap végén kerül sor Debrecenben.

Cikk folytatása

A pezsgőre mindig "ér" rátölteni!

Csak két esetben iszom pezsgőt: ha szerelmes vagyok, és ha nem – mondta egykoron a francia divatguru, Coco Chanel, míg a német díva, Marlene Dietrich úgy vélte, a pezsgő minden napot vasárnappá avat. Bár a pezsgő valóban különleges, a magyarok leginkább szilveszterkor fogyasztják. De hogy készül a pezsgő, s milyen fajták léteznek? Mit érdemes vizsgálni egy pezsgő esetében, milyet válasszunk a boltban? Hogy és mivel fogyasszuk? Utánajártunk, kiderítettük, igyekeztünk minden kérdést tisztázni. 

Cikk folytatása

"A borkészítés a metszéssel kezdődik"

Magyarországnak a kevesebb szőlőből kell nagyobb értéket készíteni, mert az értékes mindig eladható, arra mindig lesz kereslet – vélekedik Szőke Mátyás, mátraaljai borász, akit nemrégiben választottak meg az év bortermelőjének. A címre úgy tekint, mint egy sportoló, aki olimpiai bajnok lesz, ugyanakkor leszögezte: nagyon szégyellné magát, ha a jövőben egy fillérrel is többet kérne a boraiért. Azt vallja, a szőlővel együtt kell élni, ha valakinek nincs ideje a borra, nem fog menni a vállalkozása. A szőlősgazda ez után sem ül a babérjain, ugyanúgy megy tovább, mint eddig.

Cikk folytatása

Újabb borvidék a dicsőségfalon

Felavatták a fővárosi Központi Vásárcsarnok alagsorában található Bortérben azt a plakettet, amellyel a Magyar Bor Akadémia tiszteleg az év bortermelője előtt. A kedves ünnepélyen Szőke Mátyás elérzékenyülten mondott köszönetet a rá szavazóknak, és biztosította a megjelenteket: az elkövetkező évtizedekben is kortyolhat a közönség Szőke borokat. 

Cikk folytatása

Szőke Mátyás az év borásza

Olyan borvidékre került az Év Bortermelője díj, ahová eddig még soha, a Mátraaljára. Szőke Mátyásra, az idei nyertesre sokan úgy tekintenek, mint a borrégió felvirágoztatójára, aki újra felhelyezte a borvidéket a kulturált borfogyasztók térképére. Szőke Mátyás a munkában kitartó, a minőségből nem enged. Szerinte manapság az emberek egyre inkább a bársonyos, krémes borokat kedvelik, s nagy jövőt lát a kékfrankos előtt.

Cikk folytatása

Kinek hoz szerencsét a bodzavirág?

Finiséhez érkezett az Év Bortermelője díj nemes versengése, már csak hat borász izgulhat december 7-ig, amikor kiderül, kit választott az erre jogosult grémium az év borászának. A jelöltek a Magyar Mezőgazdasági Múzeum dísztermében megrendezett Borest a Bor Akadémián estélyen mutatkoztak be az akadémia tagjainak, a médiának és a meghívott vendégeknek.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017