Reflektor

Egri borászok: jeles!

Az erejükön felül teljesítő egri egészségügyi dolgozókért fogott össze az Egri Borműhely és az Eger Lions Club. Az egyesület borászai összesen 1552 palack bort ajánlottak fel, aminek az árából finanszírozzák az 1552 elnevezésű programot. Ennek segítségével támogatják a kórházakban és a mentőállomáson dolgozók étkezését, hogy ők a betegekre tudjanak koncentrálni.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Karanténkalács óv a „boltba leugrástól”

A koronavírus-járvány miatt szinte az összes nagy élelmiszerlánc házhoz szállítási szolgáltatása akadozik, a túlterhelés miatt leálltak vagy csak hetekkel későbbre tudnak időpontot kínálni. Az egyik magyar pékség most az önkéntes segítő szervezetekkel összefogva egyszerű, ízletes, megfizethető és főleg biztonságos cipó-kalács egységcsomagokat szállít házhoz.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Konyhakiállítás, ahol szárnyalhat a fantáziája

Érintésre nyíló borhűtő, gondolatolvasó kávéfőző, láthatatlan indukciós főzőlap: a 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhat, amelyekkel korábban még soha. Ha önt is izgalommal tölti el minden, ami a konyhában megtörténhet, látogasson el az ország egyetlen konyhai nagykiállítására február 28. – március 1. között a Budapest Arénába!

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

A robotok már az üzletekben vannak!

Bolyongott más hosszú percekig termékeket keresve egy üzletben? Állt már sokáig sorban a csemegepultnál? Előfordult, hogy hiába keresett eladót, aki segítségére lehetett volna? Ennek vége, legalábbis a közeli jövőben. Infopultok, okos mérlegek, 3D reklámok és robotok segíthetnek majd önnek a bevásárlásban. A Sirha kiállításon elugrottunk a jövőbe.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Porcelán, ami megédesíti a rizst

A koreai konyhakultúra a szó legszorosabb értelmében kötődik a természethez és a négy évszakhoz. Amint azt a Koreai Kulturális Központ korábbi kiállításán bemutatták, a koreaiak erjesztési, valamint étel- és italtárolási hagyományai régóta a természet körforgásához igazodnak. Az évszázados tradíciók különlegeségét és a koreai kultúra méltóságát most a fehérporcelán szépségén keresztül szeretnénk megmutatni.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Kézilabda, kolbász, juhtúró

Ritka párosításra készülnek a szervezők a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság kapcsán: olyan eseményt rendeznének, ami komplex élményt kínál a rendező országokba, Magyarországra és Szlovákiába látogatóknak. A szurkolókat igazi fesztivál fogadja majd, akik a meccsek izgalma mellett kulturális és gasztronómiai programok sokaságán vehetnek részt. A kulináris élményeket a beharangozó sajtótájékoztató házigazdája, Wossala Rozina idézte meg.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Fácán, kagyló és tésztaleves az év utolsó napján

Ha valamikor, szilveszterkor biztos finom falatok kerülnek az asztalra szerte a világban. Franciaországban terrine, tengergyümölcsei és libamáj, Belgiumban vadhúsok, Svájcban bélszín kedvelt eledel az óév utolsó napján. S persze több hagyomány is kötődik e naphoz, akad ország, ahol érmét helyeznek a tányér alá, hogy biztosítsa a bőséget, máshol a rizstészta szerencsehozó erejében bíznak.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Karácsony a nagyvilágban

Tudja, hogy a németek miért fogyasztanak burgonyát karácsonykor? S azt, hogy hová megy szenteste a koreaiak egy része? Vagy azt, hány fogásból áll a vacsora Litvániában? Ha nem, azonnal olvasson tovább! Összeállításunkból azt is megtudhatja, hogy Argentínában mely ital népszerűbb még a pezsgőnél is, mit takar a Svájcban kedvelt Fondue Chinoise, s hogy Belgiumban miért kerül homár, kaviár vagy áfonya az ünnepi asztalra.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Salamon temploma mézeskalácsból

Majdnem egy évtizede már, hogy november végétől december közepéig lázban ég egész Vácrátót: ilyenkor készülnek el ugyanis a település nevezetességévé vált mézeskalács falu házikói. Ám a helyiek nem érik be pár épület megsütésével: az illatos tésztából a falu nevezetességei mellett megformálják a pisai ferde tornyot és még a vasorrú bába mézeskalács házikóját is.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Halvarázslat az űrkikötőben

Halünnepet rendeztek a hétvégén a Budaörsi Halpiacon, ahol egy egész nap csak az uszonyosokról szólt. Az ünnep nem fellengzős kifejezés, a szervezők nem titkolt szándéka volt, hogy a népszerű tengeri halak mellett az édesvizek lakóit is jobban megszerettessék a közönséggel. Ezért egy különleges hazai halat, a fekete amurt állították a középpontba, amelyből kóstolót is tartottak.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Kőbánya libre és a zöld zuhatag

A sörvacsorának nincsenek lefektetett szabályai, de fontos, hogy a különböző aromák kiegészítsék egymást – egyebek mellett ezt is megtudtuk az idén 165 éves Dreher Sörgyárak különleges, kulináris élményvacsoráján. A sörgyár immár hagyományos estjén ezúttal a tavaszt idézték meg, ahol a spárgától a kelbimbón és a spenóton át a zöldborsóig lényegében az összes tavaszi „zöld-ség” a tányérunkra került. Hozzá illő sörrel, persze.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Copyright PuzzleMedia 2017