Reflektor

Mádi lett a világ második legjobb muskotálya

Aranyérmet kapott a Muscats du Monde világversenyen a mádi Holdvölgy Borászat Exaltation 2014 (Nyulászó) dűlőválogatott, édes tokaji sárgamuskotálya. A világ legrangosabb muskotály versenyén a bort emellett még a verseny Top 10-es ranglistáján is a második legjobb tételnek rangsorolták.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

A baba játszik, míg anyu kapucsínózik

Mindig nagy örömmel számolunk be a vidéki gasztronómia fejlődéséről, ezúttal Egerben bukkantunk egy érdekes ötletre: megnyílt az első bababarát kávézó. A Manookában értelemszerűen nem a kisdedek isszák majd a feketét, hanem szüleik, közben a kicsik játszhatnak, és gyermekprogramokon vehetnek részt.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Mr. Bean és a mennyei mangós kocka

Csokoládéfürdőbe cuppantak a sütemények pénteken este a budapesti Flamenco Hotelben, ahol a vendéglátás szakmai titkaival ismerkedhettek meg a pályaválasztás előtt álló fiatalok. A változatos programok vártak az érdeklődőkre, amelyek közül talán a Zsolnay cukrászda standja volt a legnépszerűbb. A látványos és érdekes feladatok mellett szinte kifogyhatatlan mennyiségű fehér-, szőke,- tej- és étcsokoládét, süteményt kóstolhattak meg a gyermekek és kísérőik.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Az előzékeny turmix esete a háziasszonnyal

Egy mozdulat, és megváltozik konyhánk arculata – talán így foglalhatnánk össze a napokban megrendezett Konyhakiállításon tapasztalt trendeket. A praktikum mellett ugyanis a helykihasználás került előtérbe, elég csak a minden irányba elforgatható munkalapot, a gombnyomásra mozgó polcokat vagy a cserélhető előlapos hűtőszekrényt megemlíteni. És akkor még a háziasszonyt ellenőrző mosógépről vagy az „életveszélyesen” éles, hajszálvékony pengéjű késről még nem is szóltunk.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Válasszon műanyagmentes csomagolást!

Bemutatták Amszterdamban a világ első műanyagmentes szupermarketi folyosóját. Az Ekoplaza nevű holland szupermarketlánc egyik üzletében a vásárlók mostantól 700 műanyagmentes áruból válogatnak, amelyek csomagolását komposztálható bio és hagyományos anyagok, így üveg, fém és karton adja.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Nem isszuk sárig a vizet!

Hét kormánynak dolgozott protokoll tanácsadóként, később protokollfőnökként a rendszerváltás előtt és után. Görög Ibolya ma is fáradhatatlanul igyekszik a viselkedési és illemszabályokat minél szélesebb körben terjeszteni, ezért folyamatosan járja az országot előadásokat tartva, emellett számos cégnek is segítséget nyújt. A báli szezon derekán járunk, sokan készülnek első előkelő estélyükre, számukra e beszélgetés kötelező olvasmány.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Kezdődjék a mulatozás!

A farsangi népszokások a tavaszvárás pogány időszakának mulatságaiból erednek, a farsang a tréfaűzés, az evés-ivás, a párkeresés és az udvarlás időszakának számított. Sok helyen még ma is elkészítik a hagyományos farsangi ételeket, így a farsangi fánkot vagy a kocsonyát. A hamvazószerdáig tartó időszakban egymást érik a karneválok, a bálok, cikkünkből az is kiderül, milyen étkezési illemszabályokat illik egy bálon betartani.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Pálinkára fokhagymát nyeltek és diót ropogtattak őseink

Míg advent a reményteli várakozás ideje, a szenteste maga a megvalósult és beteljesedett csoda, a Megváltó születésének napja. A karácsonyi éj misztikuma melegséggel tölti el minden ember szívét, szenteste minden elcsendesedik. Sok helyen ilyenkor még ma is nagyapáink szokása szerint hal, dió, mák kerül az ünnepi asztalra.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Az ételosztás több egy tál ételnél

A Krisna-hívők több ezer adag ételt és élelmiszercsomagot osztanak szét az adventi időszak alatt az országban. Nem csupán az ételek jó minőségét, hanem az állandóságot is fontos szempontnak tartják. A szükségben élők, az éhezők több mint 20 éve számíthatnak a szeretet ünnepén az egyház alapítványára, az Ételt az Életért segítségére.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Köszvény ellen egyen sózott vért!

Hitte volna, hogy a Tamás napján levágott disznó hája gyógyító erejű? Tudja, miért csíráztattak egykor búzát Borbála napján? És azt, miért rajzoltak eleink keresztet fokhagymával az állatok fejére? E népi szokások mindegyike az adventi ünnepkörhöz kötődik, a karácsony előtti négy hétben ugyanis dédanyáink igyekeztek biztosítani a következő évi jó termést, szapora jószágáldást. Advent idején a kántornak is csurrant egy kis kamrába való.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Ne legyen üres az ünnepi asztal!

„Tárjátok ki szíveteket” címmel elindította adventi segélyakcióját a Katolikus Karitász. A civil szervezet adománygyűjtő programjaival a rászoruló családokat segít a téli hónapokban és a közelgő ünnepek során. Céljuk, hogy a nélkülözőknek is szép lehessen az ünnep, s karácsonykor ne legyen üres az asztaluk.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

  • 1
  • 2
Copyright PuzzleMedia 2017