Reflektor

Konyhakiállítás, ahol szárnyalhat a fantáziája

Érintésre nyíló borhűtő, gondolatolvasó kávéfőző, láthatatlan indukciós főzőlap: a 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhat, amelyekkel korábban még soha. Ha önt is izgalommal tölti el minden, ami a konyhában megtörténhet, látogasson el az ország egyetlen konyhai nagykiállítására február 28. – március 1. között a Budapest Arénába!

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

A mák, a mandula vagy a birs lesz a nyerő?

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizennegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-a, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A versenyt idén is hatalmas érdeklődés kíséri, és az ünnepi tortát is évről évre egyre többen várják.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

A robotok már az üzletekben vannak!

Bolyongott más hosszú percekig termékeket keresve egy üzletben? Állt már sokáig sorban a csemegepultnál? Előfordult, hogy hiába keresett eladót, aki segítségére lehetett volna? Ennek vége, legalábbis a közeli jövőben. Infopultok, okos mérlegek, 3D reklámok és robotok segíthetnek majd önnek a bevásárlásban. A Sirha kiállításon elugrottunk a jövőbe.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Porcelán, ami megédesíti a rizst

A koreai konyhakultúra a szó legszorosabb értelmében kötődik a természethez és a négy évszakhoz. Amint azt a Koreai Kulturális Központ korábbi kiállításán bemutatták, a koreaiak erjesztési, valamint étel- és italtárolási hagyományai régóta a természet körforgásához igazodnak. Az évszázados tradíciók különlegeségét és a koreai kultúra méltóságát most a fehérporcelán szépségén keresztül szeretnénk megmutatni.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Kézilabda, kolbász, juhtúró

Ritka párosításra készülnek a szervezők a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság kapcsán: olyan eseményt rendeznének, ami komplex élményt kínál a rendező országokba, Magyarországra és Szlovákiába látogatóknak. A szurkolókat igazi fesztivál fogadja majd, akik a meccsek izgalma mellett kulturális és gasztronómiai programok sokaságán vehetnek részt. A kulináris élményeket a beharangozó sajtótájékoztató házigazdája, Wossala Rozina idézte meg.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Fácán, kagyló és tésztaleves az év utolsó napján

Ha valamikor, szilveszterkor biztos finom falatok kerülnek az asztalra szerte a világban. Franciaországban terrine, tengergyümölcsei és libamáj, Belgiumban vadhúsok, Svájcban bélszín kedvelt eledel az óév utolsó napján. S persze több hagyomány is kötődik e naphoz, akad ország, ahol érmét helyeznek a tányér alá, hogy biztosítsa a bőséget, máshol a rizstészta szerencsehozó erejében bíznak.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Karácsony a nagyvilágban

Tudja, hogy a németek miért fogyasztanak burgonyát karácsonykor? S azt, hogy hová megy szenteste a koreaiak egy része? Vagy azt, hány fogásból áll a vacsora Litvániában? Ha nem, azonnal olvasson tovább! Összeállításunkból azt is megtudhatja, hogy Argentínában mely ital népszerűbb még a pezsgőnél is, mit takar a Svájcban kedvelt Fondue Chinoise, s hogy Belgiumban miért kerül homár, kaviár vagy áfonya az ünnepi asztalra.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Salamon temploma mézeskalácsból

Majdnem egy évtizede már, hogy november végétől december közepéig lázban ég egész Vácrátót: ilyenkor készülnek el ugyanis a település nevezetességévé vált mézeskalács falu házikói. Ám a helyiek nem érik be pár épület megsütésével: az illatos tésztából a falu nevezetességei mellett megformálják a pisai ferde tornyot és még a vasorrú bába mézeskalács házikóját is.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Halvarázslat az űrkikötőben

Halünnepet rendeztek a hétvégén a Budaörsi Halpiacon, ahol egy egész nap csak az uszonyosokról szólt. Az ünnep nem fellengzős kifejezés, a szervezők nem titkolt szándéka volt, hogy a népszerű tengeri halak mellett az édesvizek lakóit is jobban megszerettessék a közönséggel. Ezért egy különleges hazai halat, a fekete amurt állították a középpontba, amelyből kóstolót is tartottak.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Kőbánya libre és a zöld zuhatag

A sörvacsorának nincsenek lefektetett szabályai, de fontos, hogy a különböző aromák kiegészítsék egymást – egyebek mellett ezt is megtudtuk az idén 165 éves Dreher Sörgyárak különleges, kulináris élményvacsoráján. A sörgyár immár hagyományos estjén ezúttal a tavaszt idézték meg, ahol a spárgától a kelbimbón és a spenóton át a zöldborsóig lényegében az összes tavaszi „zöld-ség” a tányérunkra került. Hozzá illő sörrel, persze.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Aratott a Drazsémágus

A napokban rendezték meg az International Chocolate Awards kelet-európai és mediterrán selejtezőjének eredményhirdetését, amelyen a magyar gyártók összesen öt aranyérmet nyertek. Különösen a chocoMe tündökölt, amely tizenegy elismerést, közte három aranyérmet szerzett. Rajta kívül a Demeter Chocolate és a Nobilis termékét díjazták az ítészek egy-egy arany medállal.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Copyright PuzzleMedia 2017