Reflektor

A Michigan-tóhoz utazzon, ha a világ legjobb éttermében étkezne

A chicagói, három Michelin-csillagos Alinea a világ legjobb étterme – legalábbis az Elite Traveller magazin szerint. A luxus életmód lap a napokban tette közzé a világ 100 legjobb éttermének éves listáját, amelyet az olvasók szavazatai alapján állít össze. A chicagói étterem visszaszerezte első helyét, korábban 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben is elnyerte a rangos kitüntetést.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Máltai séf lett az év szakácsa

Immár huszonötödik éve rendezik meg a tavasz derekán a Best of Budapest & Hungary Díjkiosztó Gálát, ahol az előző év legkiemelkedőbb éttermeseit, szállodásait, és egyéb szolgáltatóit díjazzák. Az esemény a magyarországi gasztronómia és vendéglátás egyik legnagyobb szabású rangos ünnepe, amelyen számos, a gasztronómia területén dolgozó szakember vehetett át elismerést.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Mr. Bean és a mennyei mangós kocka

Csokoládéfürdőbe cuppantak a sütemények pénteken este a budapesti Flamenco Hotelben, ahol a vendéglátás szakmai titkaival ismerkedhettek meg a pályaválasztás előtt álló fiatalok. A változatos programok vártak az érdeklődőkre, amelyek közül talán a Zsolnay cukrászda standja volt a legnépszerűbb. A látványos és érdekes feladatok mellett szinte kifogyhatatlan mennyiségű fehér-, szőke,- tej- és étcsokoládét, süteményt kóstolhattak meg a gyermekek és kísérőik.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Az előzékeny turmix esete a háziasszonnyal

Egy mozdulat, és megváltozik konyhánk arculata – talán így foglalhatnánk össze a napokban megrendezett Konyhakiállításon tapasztalt trendeket. A praktikum mellett ugyanis a helykihasználás került előtérbe, elég csak a minden irányba elforgatható munkalapot, a gombnyomásra mozgó polcokat vagy a cserélhető előlapos hűtőszekrényt megemlíteni. És akkor még a háziasszonyt ellenőrző mosógépről vagy az „életveszélyesen” éles, hajszálvékony pengéjű késről még nem is szóltunk.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Válasszon műanyagmentes csomagolást!

Bemutatták Amszterdamban a világ első műanyagmentes szupermarketi folyosóját. Az Ekoplaza nevű holland szupermarketlánc egyik üzletében a vásárlók mostantól 700 műanyagmentes áruból válogatnak, amelyek csomagolását komposztálható bio és hagyományos anyagok, így üveg, fém és karton adja.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Nem isszuk sárig a vizet!

Hét kormánynak dolgozott protokoll tanácsadóként, később protokollfőnökként a rendszerváltás előtt és után. Görög Ibolya ma is fáradhatatlanul igyekszik a viselkedési és illemszabályokat minél szélesebb körben terjeszteni, ezért folyamatosan járja az országot előadásokat tartva, emellett számos cégnek is segítséget nyújt. A báli szezon derekán járunk, sokan készülnek első előkelő estélyükre, számukra e beszélgetés kötelező olvasmány.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Kezdődjék a mulatozás!

A farsangi népszokások a tavaszvárás pogány időszakának mulatságaiból erednek, a farsang a tréfaűzés, az evés-ivás, a párkeresés és az udvarlás időszakának számított. Sok helyen még ma is elkészítik a hagyományos farsangi ételeket, így a farsangi fánkot vagy a kocsonyát. A hamvazószerdáig tartó időszakban egymást érik a karneválok, a bálok, cikkünkből az is kiderül, milyen étkezési illemszabályokat illik egy bálon betartani.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Pálinkára fokhagymát nyeltek és diót ropogtattak őseink

Míg advent a reményteli várakozás ideje, a szenteste maga a megvalósult és beteljesedett csoda, a Megváltó születésének napja. A karácsonyi éj misztikuma melegséggel tölti el minden ember szívét, szenteste minden elcsendesedik. Sok helyen ilyenkor még ma is nagyapáink szokása szerint hal, dió, mák kerül az ünnepi asztalra.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Az ételosztás több egy tál ételnél

A Krisna-hívők több ezer adag ételt és élelmiszercsomagot osztanak szét az adventi időszak alatt az országban. Nem csupán az ételek jó minőségét, hanem az állandóságot is fontos szempontnak tartják. A szükségben élők, az éhezők több mint 20 éve számíthatnak a szeretet ünnepén az egyház alapítványára, az Ételt az Életért segítségére.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Köszvény ellen egyen sózott vért!

Hitte volna, hogy a Tamás napján levágott disznó hája gyógyító erejű? Tudja, miért csíráztattak egykor búzát Borbála napján? És azt, miért rajzoltak eleink keresztet fokhagymával az állatok fejére? E népi szokások mindegyike az adventi ünnepkörhöz kötődik, a karácsony előtti négy hétben ugyanis dédanyáink igyekeztek biztosítani a következő évi jó termést, szapora jószágáldást. Advent idején a kántornak is csurrant egy kis kamrába való.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Ne legyen üres az ünnepi asztal!

„Tárjátok ki szíveteket” címmel elindította adventi segélyakcióját a Katolikus Karitász. A civil szervezet adománygyűjtő programjaival a rászoruló családokat segít a téli hónapokban és a közelgő ünnepek során. Céljuk, hogy a nélkülözőknek is szép lehessen az ünnep, s karácsonykor ne legyen üres az asztaluk.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

  • 1
  • 2
Copyright PuzzleMedia 2017