Reflektor

Pazar szendvicsekkel várja a vendégeket Tunyi és csapata

Több civil szervezet együttműködésben nyílt újra a Jupiter food truck a Nyugati pályaudvar mellett. A Jupiter nem egyszerűen egy lakókocsi, amely gyorsételeket kínál, munkatársai között ugyanis többen fogyatékossággal élnek. Lelkesek, csillog a szemük a boldogságtól, már csak ezért is érdemes náluk megkóstolni egy raclette-t. Ami nem mellesleg bitang finom.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

„A hármassal kezdődő ár a fájdalomküszöb”

Nem kedvezett a fine dining vonalnak a koronavírus-járvány, amely vélhetően nagyon megtépázza e szegmenst – mondta portálunknak Gendur András, a budapesti La Perle Noire tulajdonosa. A házhoz szállításra áttérő éttermek szerinte ellehetetlenítették az erre szakosodott vendéglátó szolgáltatóknak. Ugyanakkor tapasztalt pozitívumot is az elmúlt hónapokban: vidéken egyre több a jó étterem, és a szakma sok esetben nagyon összefogott. 

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Befellegzett az egyszer használatos műanyagoknak

Az Országgyűlés legutóbbi ülésnapján felhatalmazást adott a kormánynak arra, hogy rendeletben tiltson be számos egyszer használatos műanyag terméket. A képviselők egyhangúlag fogadták el a kabinet erről szóló javaslatát. A Greenpeace Magyarország szerint most a legfontosabb feladat, hogy a kormány biztosítsa, hogy az egyszer használatos zacskókra kiszabott termékdíjat a kereskedők nem építik bele az élelmiszerek árába.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Ellenőriztessük gyakrabban fogainkat, hogy megelőzzük a bajt!

A fogazat épsége és egészsége elsődleges fontosságú az életminőség szempontjából, hiszen ha rosszak a fogak, az számos kellemetlenséget, fájdalmat és akár súlyosabb egészségügyi kockázatot is jelenthet – figyelmeztet Dr. Győrfi András, Smile Designers fogorvosi rendelő tulajdonosa. A hiányos fogazat az ételek megrágását hátráltatja, és ezzel az emésztést károsítja. A szuvasodás okozta fogbetegségek, valamint az ínygyulladás pedig gócként akár más szervek egészségét is veszélyeztetik.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Kevesebb bort ittak a magyarok a karanténban

 

Megsínylette a borász ágazat (is) az új koronavírus-járvány miatti korlátozásokat. Eltűntek a turisták, a karantén ideje alatt kevesebb bort fogyasztottak az emberek. Mindez jelentősen csökkentette a pincék bevételeit, akad olyan vállalkozás, ahol szinte száz százalékos a veszteség. A történtek után a pincészetek óvatosabbak, az egyik ismert borász még birtoktesteket is elad a hatékonyabb működés érdekében. A kialakult helyzetben a termelők számítanak az állam támogatására.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

„Ma nyit a kedvenc éttermünk, ott a helyünk”

Csak a vészhelyzet kihirdetése után pár nappal, már otthon ért bennünket a valódi sokk, amikor tudatosult bennünk: nem volt olcsó mulatság a leállás – fogalmazott portálunknak Deli János és Kerekes „Sandro” Sándor, a budai Gléda vendéglő két tulajdonosa. Ugyanakkor a karantén hónapjai alatt olyasmivel is foglalkozhattak, amivel korábban nem, számos új recept éppen a vészhelyzet alatt született meg, amelyek az új étlapra is felkerültek.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Kapott egy kis haladékot a műanyagzacskó

Később dönt a parlament az egyszer használatos műanyagok betiltásáról, mert a munkahelyek védelme jelenleg megelőzi a környezetvédelmi intézkedést. A cégek azonban nem ülnek karba tett kézzel, akad olyan vállalkozás, amely egyes terméket már ki is vezetett kínálatából. Ám hogy mi lesz a zöldségek csomagolására használt nejlonokkal, egyelőre még kérdés.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

15 film, amit mindenképp látnia kell! (2. rész)

Tegnap az általunk javasolt lista első felét vettük sorra, amelyek között akadt humoros, szívszorító, megdöbbentő ajánlat egyaránt. Most a „krémet” lajstromozzuk, amely talán még inkább figyelemre érdemes. Hiszen nemcsak a ma újra a figyelem középpontjába került helyi termelők, de a gasztronómia csúcsát jelentő Michelin-csillagos éttermek világába is betekinthetünk.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

„A kiszállítás nem igazán a cukrászdák műfaja”

Idén is lesz Magyarország Tortája, de hogy augusztus 20-án megkóstolhatja-e a nagyközönség a Várkert Bazárban, egyelőre kérdéses – mondta portálunknak adott interjúban Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője. A járvánnyal kapcsolatban leszögezte: megközelítőleg sem lehet még megbecsülni, mekkora kárt szenvedett el az ágazat.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

15 film, amit mindenképp látnia kell! (1. rész)

Hogy meddig tartanak még az új koronavírus miatt elrendelt korlátozások, egyelőre (legalábbis a fővárosban) nem tudható. De hogy az otthonukba szorult, gasztronómia iránt rajongó ezrek se maradjanak program nélkül, összeállítottunk egy listát azokról a filmekről, amit véleményünk szerint mindenképp meg kell nézniük. Ha nem a karantén ideje alatt, akkor bármikor.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Nélkülöző szakmabelieket vendégelnek meg

A több éttermet, köztük a Michelin-csillagos Babelt is működtető KIOSK csoport és a Segítő Angyalok Alapítvány melegétellel támogatja a munkájukat elvesztett vendéglátósokat. Eddig négyezer adagra elegendő felajánlást gyűjtöttek össze, és várják a további nagylelkű adományokat.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Copyright PuzzleMedia 2017