Reflektor

Belénk bűvölik a táplálékot

Az ételek elfogyasztása a lélek számára békítő, nyugtató hatású, olykor pótlék, ami oldja a bánatot, csökkenti az agressziót vagy kielégülés-helyettesítő – vélekedik Prof. Dr. Bagdy Emőke pszichológus. A Károli Gáspár Református Egyetem tanára lapunknak azt is elárulta, miért szereti az emberek nagy többsége a süteményt és a csokoládét, és miért olyan nehéz megválnunk a kenyértől. Rávilágít arra is, miért kínáljuk vendégünket azonnal étellel, itallal, és az interjúból az is kiderül, mi köze a szexualitásnak a táplálkozáshoz.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Fesztiválcunami érkezik szeptemberben

Lassan vége a nyárnak, amit nemcsak a hűvösebb időjárás jelez, hanem a köztereken és a virtuális térben egyre gyakrabban feltűnő hirdetések, amelyek a közelgő nagy gasztronómiai fesztiválokat népszerűsítik. Összeszedtük a legfontosabbakat, hogy olvasóink véletlenül se maradjanak le egy izgalmas programról sem.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Lassan búcsút inthetünk a vargányának

Idén minden eddiginél korábbi dátumra, augusztus 2-ára esett a túlfogyasztás napja, vagyis az emberiség alig több mint hét hónap alatt elhasználta a Föld egy évre elegendő erőforrásait. A jövőnket használjuk el, mert úgy élünk, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre, pedig bolygónkból csak egy van.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Bajai karácsony 35 fokban

Előbb hagyma és füst illata teríti be a város főterét és környékét, majd egy idő után aromás halászléfelhő ereszkedik Baja centrumára. A város szívében kialakított óriási kerti partin, a Bajai Halfőző Fesztiválon tegnap ezerötszáz bográcsban rotyogott a halászlé, s ugyan az edényekben vöröslő levek látszólag egyformák, ez korántsem igaz. Minden szakács a saját alapanyagaira, metódusára esküszik, így lesz ezerötszáz féle a bajai halászlé.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Mi köze a városgazdálkodásnak a cateringhez?

Lakodalomba voltunk hivatalosak a napokban, ami önmagában még akkor sem hírértékű, ha a dunavarsányi alpolgármester nősült. Ám hamar felfigyeltünk egy mozgékony csapatra, amelynek tagjai minden helyszínen feltűntek, kedvesen kínáltak étket, italt, járt a kezük, mint a motolla. Fehér egyen felsőben tüsténkedtek, pólójuk hátulján pedig ez állt nagy betűkkel: DUNAVARSÁNYI VÁROSGAZDÁKODÁSI KFT. Nem egy szokványos catering cégnév. Kitört belőlünk az oknyomozó, rögtön lecsaptunk a témára. Tanulságos dolgok derültek ki.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Pünkösdi mulatságok gazdag lakomával

Pünkösdkor a Szentlélek kitöltetését ünnepeljük, amely akárcsak a húsvét, mozgó ünnep. Húsvét után ötven nappal következik, innen ered a neve is, a görög pentekosztész, azaz ötvenedik. A pünkösdi ünnepkörhöz egykor számos népszokás tapadt, mára legtöbbjük feledésbe merült, ahogy a hagyományos pünkösdi ételek is.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

  • 1
  • 2
Copyright PuzzleMedia 2017