Reflektor

Trendi a termőhely szelektált csoki gyümölccsel

A fagylaltot szinte mindenki szereti, különösen a nyári hőségben. De vajon felismerjük-e a jó fagyit? Tisztában vagyunk-e vele, miből kell készülnie egy kiváló hűs édességnek? Körképünkben szakemberek adnak néhány jó tanácsot, tippet, mire ügyeljünk, amikor fagylaltot vásárolunk emellett annak is igyekeztünk utánajárni, milyen trendek uralják manapság a piacot.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Massimo Bottura újra a világ tetején

Az olaszországi Modenában található Osteria Francescana lett a világ legjobb étterme a World's 50 Best Restaurants 2018 versenyében. A Massimo Bottura által vezetett vendéglátóhelyet már második alkalommal választották a földkerekség legkiválóbb éttermének.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Bazsalikomos málna lett az év fagyija

Maracuja mandularopogóssal, rebarbarás-epres Philadelphia, kesudió datolyalekvárral vagy sós vanília, ropogós tökmag pralinéval – íme néhány ízkombináció azok közül, amelyek díjat nyertek Szegeden, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által rendezett Év Fagylaltja versenyen. A fődíjat Somogyi Renáta érdemelte ki bazsalikomos málna kreációjáért.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Mr. Bean és a mennyei mangós kocka

Csokoládéfürdőbe cuppantak a sütemények pénteken este a budapesti Flamenco Hotelben, ahol a vendéglátás szakmai titkaival ismerkedhettek meg a pályaválasztás előtt álló fiatalok. A változatos programok vártak az érdeklődőkre, amelyek közül talán a Zsolnay cukrászda standja volt a legnépszerűbb. A látványos és érdekes feladatok mellett szinte kifogyhatatlan mennyiségű fehér-, szőke,- tej- és étcsokoládét, süteményt kóstolhattak meg a gyermekek és kísérőik.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Bazsalikom, tea, uborka: mind macaronba való

Egy kis mandulaliszt, cukor, tojás, meg egy kis rozé. Hogy mit keres a bor az édességben? Megtudhatták mindazok, akik ellátogattak az ismét megrendezett Macaron Napra. Bár a hétköznap rendezett különleges eseményen szellősen voltak a látogatók, az estig tartó macaron dzsemborin nem maradtak kielégítetlenül az édesszájúak, akik egészen különleges kreációkat kóstolhattak.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Az előzékeny turmix esete a háziasszonnyal

Egy mozdulat, és megváltozik konyhánk arculata – talán így foglalhatnánk össze a napokban megrendezett Konyhakiállításon tapasztalt trendeket. A praktikum mellett ugyanis a helykihasználás került előtérbe, elég csak a minden irányba elforgatható munkalapot, a gombnyomásra mozgó polcokat vagy a cserélhető előlapos hűtőszekrényt megemlíteni. És akkor még a háziasszonyt ellenőrző mosógépről vagy az „életveszélyesen” éles, hajszálvékony pengéjű késről még nem is szóltunk.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Válasszon műanyagmentes csomagolást!

Bemutatták Amszterdamban a világ első műanyagmentes szupermarketi folyosóját. Az Ekoplaza nevű holland szupermarketlánc egyik üzletében a vásárlók mostantól 700 műanyagmentes áruból válogatnak, amelyek csomagolását komposztálható bio és hagyományos anyagok, így üveg, fém és karton adja.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Nem isszuk sárig a vizet!

Hét kormánynak dolgozott protokoll tanácsadóként, később protokollfőnökként a rendszerváltás előtt és után. Görög Ibolya ma is fáradhatatlanul igyekszik a viselkedési és illemszabályokat minél szélesebb körben terjeszteni, ezért folyamatosan járja az országot előadásokat tartva, emellett számos cégnek is segítséget nyújt. A báli szezon derekán járunk, sokan készülnek első előkelő estélyükre, számukra e beszélgetés kötelező olvasmány.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Gyümölcsös ízek kavalkádja

A tavasz lassú, de biztos közeledése hatást gyakorolt a chocoMe boszorkánykonyhájára is. Legújabb Raffinée drazséjuk megalkotásával egy minden korábbinál gyümölcsösebb termékkel rukkoltak elő. A gazdag ízek alapja a zsenge, a korai szüretelésnek köszönhetően enyhén fanyar fekete ribizli, amely a liofilizálás következtében hiánytalanul megőrizte eleven, friss jellegét.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Kezdődjék a mulatozás!

A farsangi népszokások a tavaszvárás pogány időszakának mulatságaiból erednek, a farsang a tréfaűzés, az evés-ivás, a párkeresés és az udvarlás időszakának számított. Sok helyen még ma is elkészítik a hagyományos farsangi ételeket, így a farsangi fánkot vagy a kocsonyát. A hamvazószerdáig tartó időszakban egymást érik a karneválok, a bálok, cikkünkből az is kiderül, milyen étkezési illemszabályokat illik egy bálon betartani.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Fokhagymát nyeltek és diót ropogtattak a pálinkára

Míg advent a reményteli várakozás ideje, a szenteste maga a megvalósult és beteljesedett csoda, a Megváltó születésének napja. A karácsonyi éj misztikuma melegséggel tölti el minden ember szívét, szenteste minden elcsendesedik. Sok helyen ilyenkor még ma is nagyapáink szokása szerint hal, dió, mák kerül az ünnepi asztalra.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Copyright PuzzleMedia 2017