Reflektor

Top 50-ben a chocoMe

Újabb nagy elismerésben részesült a magyar csokoládégyártó manufaktúra, a chocoMe: kávés-mogyorós Raffinée terméke ugyanis bekerült a világ ötven legjobb élelmiszere közé. A magyar vállalkozás sikerének értékét növeli, hogy a Top 50-be csupán három csokoládé került.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Fesztiválcunami érkezik szeptemberben

Lassan vége a nyárnak, amit nemcsak a hűvösebb időjárás jelez, hanem a köztereken és a virtuális térben egyre gyakrabban feltűnő hirdetések, amelyek a közelgő nagy gasztronómiai fesztiválokat népszerűsítik. Összeszedtük a legfontosabbakat, hogy olvasóink véletlenül se maradjanak le egy izgalmas programról sem.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Hét eszköz, ami forradalmasíthatja a főzést

Gyakorlatlan a konyhában? Fogalma sincs a receptekről? Azt sem tudja, hogyan fogjon egy étel elkészítéséhez? Szeretné tudni pontosan, egy adag ételnek mekkora a szénhidrát tartalma? Elege van a kora reggel a kávéfőzéssel járó macerából? Akkor az alábbi okos konyhai eszközöket önnek találták ki.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Partiumi mester süti az ünnepi cipót

A Görböc névre keresztelt vekni lett idén a Szent István-napi kenyérverseny győztese. A különleges hangzású név egy határon túli tájegységet rejt, a pékség pedig már harmadik alkalommal készítheti az ország ünnepi kenyerét.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Mókus mogyoró minden mennyiségben

Majdnem féléven keresztül kísérletezett megszállottan az alapanyagokkal az idei Magyarország Tortája verseny győztese. Vaslóczki Orsolya Balatoni Habos Mogyoró tortájában minden az ízes mag körül forog: a mogyorós tésztára roppanós mogyorós réteg, majd karamellás, tejcsokoládés, mogyorós hab, mogyoróolajos tejcsokoládémáz és egy leheletnyi fekete ribiszke került. A Pöttyös Pannira keresztelt finomság lett Magyarország Cukormentes Tortája, amelynek mandulalisztből és mákból készült tészta az alapja, rajta szilvadarabokkal és málnahabbal.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Lassan búcsút inthetünk a vargányának

Idén minden eddiginél korábbi dátumra, augusztus 2-ára esett a túlfogyasztás napja, vagyis az emberiség alig több mint hét hónap alatt elhasználta a Föld egy évre elegendő erőforrásait. A jövőnket használjuk el, mert úgy élünk, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre, pedig bolygónkból csak egy van.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Hódított a kávés, mogyorós szőkecsoki

Hét érmet szerzett a chocoMe a Londoni Csokoládé Akadémia versenyén, ezzel a magyar csokoládémanufaktúra összességében már 39 nemzetközi díjjal büszkélkedhet. A cég idei nyertes termékei olyan összetevőkkel csábítanak, mint a karamellizált makadámdió, a bársonyos szőkecsokoládé vagy a kandírozott gyümölcsök, amelyek étcsokoládéba mártva, a valódi ínyencek kedvencei.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Nagy dobásra készül a chocoMe

Megszokhattuk már, hogy a chocoMe háza táján mindig történik valami. A cég alapítása óta alig akadt olyan év, hogy a vállalkozás ne nyert volna nagy nemzetközi termékdíjat. A cég tulajdonosa, Mészáros Gábor nemrég Közép-Amerikában járt, ahol munkatársaival több kakaóbab szüreten is részt vett különböző kakaóbab ültetvényeken. Hogy mi okból utaztak a messzi földrész esőerdeibe, arról a chocoMe tulajdonosa lapunknak beszélt először.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Bajai karácsony 35 fokban

Előbb hagyma és füst illata teríti be a város főterét és környékét, majd egy idő után aromás halászléfelhő ereszkedik Baja centrumára. A város szívében kialakított óriási kerti partin, a Bajai Halfőző Fesztiválon tegnap ezerötszáz bográcsban rotyogott a halászlé, s ugyan az edényekben vöröslő levek látszólag egyformák, ez korántsem igaz. Minden szakács a saját alapanyagaira, metódusára esküszik, így lesz ezerötszáz féle a bajai halászlé.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Mi köze a városgazdálkodásnak a cateringhez?

Lakodalomba voltunk hivatalosak a napokban, ami önmagában még akkor sem hírértékű, ha a dunavarsányi alpolgármester nősült. Ám hamar felfigyeltünk egy mozgékony csapatra, amelynek tagjai minden helyszínen feltűntek, kedvesen kínáltak étket, italt, járt a kezük, mint a motolla. Fehér egyen felsőben tüsténkedtek, pólójuk hátulján pedig ez állt nagy betűkkel: DUNAVARSÁNYI VÁROSGAZDÁKODÁSI KFT. Nem egy szokványos catering cégnév. Kitört belőlünk az oknyomozó, rögtön lecsaptunk a témára. Tanulságos dolgok derültek ki.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Copyright PuzzleMedia 2017