Reflektor

Ne legyen üres az ünnepi asztal!

„Tárjátok ki szíveteket” címmel elindította adventi segélyakcióját a Katolikus Karitász. A civil szervezet adománygyűjtő programjaival a rászoruló családokat segít a téli hónapokban és a közelgő ünnepek során. Céljuk, hogy a nélkülözőknek is szép lehessen az ünnep, s karácsonykor ne legyen üres az asztaluk.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Ezüsteső Londonban!

A hétvégén rendezték meg Londonban az International Chocolate Awards világdöntőjét, amelyen öt magyar csokoládékészítő manufaktúra is fényesen csillogó érmet szerzett. Külön örömteli, hogy nemcsak fővárosi vállalkozások szereztek rangos elismerést, hanem vidéki műhelyek is, ahol megszállottan munkálkodnak minőségi termékek előállításán.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

"Belénk bűvölik a táplálékot"

Az ételek elfogyasztása a lélek számára békítő, nyugtató hatású, olykor pótlék, ami oldja a bánatot, csökkenti az agressziót vagy kielégülés-helyettesítő – vélekedik Prof. Dr. Bagdy Emőke pszichológus. A Károli Gáspár Református Egyetem tanára lapunknak azt is elárulta, miért szereti az emberek nagy többsége a süteményt és a csokoládét, és miért olyan nehéz megválnunk a kenyértől. Rávilágít arra is, miért kínáljuk vendégünket azonnal étellel, itallal, és az interjúból az is kiderül, mi köze a szexualitásnak a táplálkozáshoz.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Grillázs fekete szezámmagból

Néhány esztendeje valóságos csokoládé boomnak lehetünk szemtanúi, évente jelennek meg újabb és újabb vállalkozások. Ezt a hullámot lovagolták meg jó érzékkel az Édes Napok szervezői, olyan eseményt rendezve, ahol rogyásig állnak a standokon a finomságok. A fesztiválon ugyanakkor a gyártók és a vásárlók azzal is szembesülhetnek azzal, hol tartanak a piaci szereplők, milyen a magas minőségű termék és mi a bóvli. A vásárban az is kiderült: nem pillanatnyi hóbort volt a „mentes” termékek iránti kereslet.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Top 50-ben a chocoMe

Újabb nagy elismerésben részesült a magyar csokoládégyártó manufaktúra, a chocoMe: kávés-mogyorós Raffinée terméke ugyanis bekerült a világ ötven legjobb élelmiszere közé. A magyar vállalkozás sikerének értékét növeli, hogy a Top 50-be csupán három csokoládé került.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Fesztiválcunami érkezik szeptemberben

Lassan vége a nyárnak, amit nemcsak a hűvösebb időjárás jelez, hanem a köztereken és a virtuális térben egyre gyakrabban feltűnő hirdetések, amelyek a közelgő nagy gasztronómiai fesztiválokat népszerűsítik. Összeszedtük a legfontosabbakat, hogy olvasóink véletlenül se maradjanak le egy izgalmas programról sem.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Hét eszköz, ami forradalmasíthatja a főzést

Gyakorlatlan a konyhában? Fogalma sincs a receptekről? Azt sem tudja, hogyan fogjon egy étel elkészítéséhez? Szeretné tudni pontosan, egy adag ételnek mekkora a szénhidrát tartalma? Elege van a kora reggel a kávéfőzéssel járó macerából? Akkor az alábbi okos konyhai eszközöket önnek találták ki.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Lassan búcsút inthetünk a vargányának

Idén minden eddiginél korábbi dátumra, augusztus 2-ára esett a túlfogyasztás napja, vagyis az emberiség alig több mint hét hónap alatt elhasználta a Föld egy évre elegendő erőforrásait. A jövőnket használjuk el, mert úgy élünk, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre, pedig bolygónkból csak egy van.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Nagy dobásra készül a chocoMe

Megszokhattuk már, hogy a chocoMe háza táján mindig történik valami. A cég alapítása óta alig akadt olyan év, hogy a vállalkozás ne nyert volna nagy nemzetközi termékdíjat. A cég tulajdonosa, Mészáros Gábor nemrég Közép-Amerikában járt, ahol munkatársaival több kakaóbab szüreten is részt vett különböző kakaóbab ültetvényeken. Hogy mi okból utaztak a messzi földrész esőerdeibe, arról a chocoMe tulajdonosa lapunknak beszélt először.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Bajai karácsony 35 fokban

Előbb hagyma és füst illata teríti be a város főterét és környékét, majd egy idő után aromás halászléfelhő ereszkedik Baja centrumára. A város szívében kialakított óriási kerti partin, a Bajai Halfőző Fesztiválon tegnap ezerötszáz bográcsban rotyogott a halászlé, s ugyan az edényekben vöröslő levek látszólag egyformák, ez korántsem igaz. Minden szakács a saját alapanyagaira, metódusára esküszik, így lesz ezerötszáz féle a bajai halászlé.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Mi köze a városgazdálkodásnak a cateringhez?

Lakodalomba voltunk hivatalosak a napokban, ami önmagában még akkor sem hírértékű, ha a dunavarsányi alpolgármester nősült. Ám hamar felfigyeltünk egy mozgékony csapatra, amelynek tagjai minden helyszínen feltűntek, kedvesen kínáltak étket, italt, járt a kezük, mint a motolla. Fehér egyen felsőben tüsténkedtek, pólójuk hátulján pedig ez állt nagy betűkkel: DUNAVARSÁNYI VÁROSGAZDÁKODÁSI KFT. Nem egy szokványos catering cégnév. Kitört belőlünk az oknyomozó, rögtön lecsaptunk a témára. Tanulságos dolgok derültek ki.

Cikk folytatása

Nyomtatás E-mail

Copyright PuzzleMedia 2017