A zöldbabbal kombinált csicseriborsó és társai

Hatalmas érdeklődés kísérte a Bonduelle „A Nagy Levesválasztó” elnevezésű, nyereményjátékkal egybekötött országos promócióját, amelynek győztes receptjét Szegedről küldte be egy háziasszony. A játék arcát, Fördős Zé gasztrobloggert meglepték a különleges, merész receptek.

Cikk folytatása

Nem álom a minőség és a gyorsaság jó áron

Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy egy átlag honi vendéglátóhelynek mekkora a lemaradása egy átlag nyugati étteremhez képest, kizárólag úgy tudhatjuk meg, ha elutazunk, s az adott helyszínen végezzük el az összehasonlítást. Márpedig, ha az észak-írországi átlaggal hasonlítjuk össze a hazai átlagot, kissé elszomorító a kép.

Cikk folytatása

Roppanós debreceni és a csókos ajkak

Akinek csak annyi ideje van Egerben, hogy gyorsan bekapjon pár falatot, semmiképpen ne egy gyrosost vagy hamburgerest keressen fel. A vár tövében található Macokban ugyanis nagyszerű ebédmenü kapható, igen jutányos áron. Az egriek már felfedezték, látogatásunk alkalmával folyamatosan cserélődtek a vendégek. A placc pörög, a pincérek szívélyesek, az étel kiváló.

Cikk folytatása

Tengeri halak a ponty nyomában

Karácsonykor a legtöbb család asztalára halászlé és/vagy a rántott hal kerül. Ám míg a rántott uszonyos receptjében nagyjából egyetért az ország, a halászlé egészen más kávéház, tájegységenként változik a receptje. Ráadásul a fogások tárházát egyre inkább színesítik a minőségi tengeri halakat kínáló szaküzletek, és a magyarok ízlése is változik. Ma már sokan hagyják el a ponty jelentette tradíciót, és a tenger gyümölcseiből készítenek hallét, főfogásként pedig grillezett tengeri halat kínálnak a családtagoknak.

Cikk folytatása

Encs kincse a világ legjobbjai között

Bekerült a földkerekség legjobb ezer étterme közé az encsi Anyukám mondta a La Liste nevű gasztronómiai összesítésben, amely öt földrész legjobb éttermeket lajstromozza. A világ legnagyszerűbb étterme címet a párizsi Monnaie de Paris érdemelte ki.

Cikk folytatása

Mi a közös a Babelben és az Olimpiában?

Megkezdődött a Bocus d’Or szakácsverseny magyar selejtezője, amelynek végén kiderül, ki képviseli Magyarországot 2018 nyarán Torinóban, a Bocuse d’Or európai döntőjén. A hat továbbjutó mindegyike tapasztalt séf, nagy múltú étteremben dolgozik, ami különösen izgalmas finálét ígér jövő februárra.

Cikk folytatása

Ahol a kerítés is tejkaramellából van

Aki Észak-Írország fővárosában jár, kötelezően el kell zarándokolnia a St. Georges’s Marketre, a helyi Nagyvásárcsarnokba, amely magyar rokonához hasonlóan az előző századforduló környékén épült. Csuda dolgokat láthat majd, ha megfogadja tanácsunkat: tenger gyümölcsei paradicsomot, fudge Kánaánt, minőségi hentest, bio zöldségest, és ha szerencséje van még citromsárga belű céklát is.

Cikk folytatása

Újabb két spanyol étterem a csúcskategóriában

A barcelonai ABaC és az El Puerto de Santa Maríaban található Aponiente is három csillagot kapott a Michelin ítészeitől a napokban megjelent, Spanyolország és Portugália legjobb éttermeit lajstromozó kalauzban. Az Ibériai-félsziget nagyobb államában további öt étterem szerezte meg második csillagát, míg tizenheten először kerültek fel a listára.

Cikk folytatása

Hogy kerül pörcpor a krémlevesbe?

A leves étvágygerjesztő. A leves teltségérzetet biztosít. A leves forrása a napi folyadékbevitelnek. A leves fogyasztásának közösségi hatása van. A leves ideális többféle diétához, betegség utáni lábadozáskor, zöldségből készült változatait vegetáriánusok is fogyaszthatják. Levest azok is készíthetnek, akiknek kevés idejük akad a főzésre. Nekik segít a Bonduelle, amely most két új krémlevessel jelentkezett.

Cikk folytatása

Csillaghullás New Yorkban

Megjelent a legújabb New York-i Michelin-kalauz, amelyben nagy meglepetésre a háromcsillagos kategóriában a Jean Georges étterem elvesztette egyik csillagát. Ugyanakkor hat új étterem is kiérdemelte a szigorú ítészektől az egy Michelin-csillagot.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017