Ahol nem lódítanak az ifjú szarvasmarha koráról

Sokan, sokszor leírták már, hogy Ausztriában mennyire komolyan veszik a vendéglátást. A közelmúltban stábunk is körbetesztelte random Salzburg és Felső-Ausztria tartományok néhány vendéglőjét, a konklúzió a sógorokra nézve pozitív, mi pedig újra csak keseregtünk egy picit a honi vendéglátás lemaradásán. Ízek, szokások, minőség, figyelem, precizitás – csokorba gyűjtöttük tapasztalatainkat.

Cikk folytatása

A halászlé és a rántott hal a kedvenc halétkünk

Vajon elegendő vagy kevés halat eszünk? Mi a magyarok kedvenc hala? Van-e különbség a fiatalabb és az idősebb korosztály halfogyasztási szokásai között? Gyakrabban fogyasztunk halat nyaralás során, mint otthon? Nos, a statisztikai adatok alapján az átlagos magyar halfogyasztót a következőképpen írhatjuk le: 36-45 év közötti, kisebb városban élő, családos nő, aki havonta egy alkalommal fogyaszt halat. Ha továbbiakra is kíváncsi, olvassa tovább a Nagy hazai haltesztet.

Cikk folytatása

Kocshudzsang csige és az onggi edények

Az ősz egyik kiemelkedő eseménye lesz szeptember második felében a Koreai Kulturális Fesztivál, amelyen autentikus koreai főzőshow-t is megtekinthetnek az érdeklődők. Aki azonban többet is szeretne megtudni a koreai gasztronómiáról, érdemes ellátogatnia a fermentált ételek történetét bemutató, október 31-ig látogatható tárlatra.

Cikk folytatása

Házi sonka, méz, lekvár és kuglóf Salzburgban

Az utazók számára sokszor fontos szempont a szállás kiválasztásánál, hogy milyen a reggeli minősége, mekkora a választék, milyen a kiszolgálás. Akiknek az említettek befolyásolják döntését a szálláshely kiválasztásánál, kitűnő ajánlataink vannak, amelyeket személyesen teszteltünk le. Feltéve, hogy Ausztriába terveznek (át)utazást.

Cikk folytatása

Kovászéden, avagy újra felfedezni a kenyeret

Liszt, víz, só, a jó kenyérhez nem kell más – hirdették a Kenyérlelke Fesztiválon. Határozottan állítjuk: nemcsak az augusztus 20-i programok közül emelkedett ki az esemény, hanem a nagy magyar fesztiválmasszából is. Hogy miért? A legfőbb ok az edukáció, amelyet a honi fesztiválok úgy általában nélkülöznek. A Kenyérlelkén viszont nemcsak lehetett, egyenesen kötelező volt kérdezni a pékektől, a kóstolást kihagyni pedig egyenesen véteknek számított.

Cikk folytatása

Csillageső hullott a magyar gyártókra

Több mint harminc magyar élelmiszer – jobbára édes finomság – kapott rangos elismerést a Great Taste Awards versenyen, amit sokan csak gasztro olimpiának tartanak. Akadt olyan magyar cég, amely először nevezett a versenyre, s mindjárt öt magas elismerést is sikerült begyűjtenie. Csak a miheztartás végett: a Great Taste Awards a világ egyik legismertebb élelmiszeripari díja, több mint tízezer terméket neveznek be a gyártók minden évben a világ minden tájáról. E versenyen sikerült két magyar vállalkozásnak is a legmagasabb minősítést megszereznie. 

Cikk folytatása

Ördögszekérgomba illett a borjúnyelvhez

Hazatért a magyar csapat Malajziából, ahol derekasan helytálltak a WorldChefs szakács- és cukrászversenyen. A 105 tagország tízmillió gasztronómiai szakemberét tömörítő World Association of Chefs Societes (röviden WorldChefs) által szervezett versenyen a 2017-es kontinentális régiódöntőkön legjobban szerepelt szakács- és cukrászcsapatok mérték össze tudásukat. A magyarok derekasan helytálltak. 

Cikk folytatása

"Újat alkotni fantasztikus érzés"

Informatikai mérnöki diplomája van, mégsem számítógép előtt ül, helyette a konyhát választotta. Kovács Árpádnak, a La Perle Noir konyhafőnökének a tanulásért semmi nem volt drága: gyorsétteremben dolgozott, stázsolt, igyekezett a legjobbaktól elsajátítani a szakma fogásait. Mindennél fontosabb számára a kreativitás, az hogy az ételeket a saját képére formálhassa. Azért szeret minden ételével egy kis meglepetést is szerezni a vendégeknek.

Cikk folytatása

Esti történelemóra hagyományos falatokkal

Ki gondolná, hogy egykor városfal és őrtorony, majd később a Zrínyi fogadó állt a helyén, ahol Petőfi is gyakorta megfordult? Bizonyára azt is kevesen sejtik, hogy a patinás Danubius Hotel Astoria City Center tulajdonképpen három épületből áll, és étterme a metróépítés miatt került az épületegyüttes hátsó traktusába. A Múzeumok éjszakáján végigkutyagoltuk a hotel folyosóit, közben számos érdekességet tudhattunk meg Budapest egyik legrégebbi szállodájának történetéből. És persze a szálló konyháján is jártunk.

Cikk folytatása

Massimo Bottura újra a világ tetején

Az olaszországi Modenában található Osteria Francescana lett a világ legjobb étterme a World's 50 Best Restaurants 2018 versenyében. A Massimo Bottura által vezetett vendéglátóhelyet már második alkalommal választották a földkerekség legkiválóbb éttermének.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017