Lesz-e újabb Michelin-csillagunk?

A Costes, az Onyx, a Borkonyha, a Costes Downtown, valamint a Tanti csapata már átélhette, milyen érzés megkapni, megtartani, illetve az utóbbi esetében elveszíteni a Michelin-csillagot. De vajon gyarapszik-e idén a csillaggal díjazott magyar éttermek száma? Eléri-e valamelyik vendéglátóhely a kétcsillagos szintet? Erre a kérdésre kereste a választ a napokban rendezett Konyhakiállításon Bíró Lajos séf és Jókuti András, gasztronómiai szakértő.

Cikk folytatása

Három Michelin-csillag Horvátországban

A Michelin Guide legújabb, horvátországi kiadványában összesen 62 éttermet értékeltek a kalauz szigorú inspektorai, közülük három is csillagot kapott. Ezzel déli szomszédunk megháromszorozta Michelin-csillaggal jutalmazott éttermeinek számát, és megközelítette Magyarországot, amelynek eggyel több csillagos vendéglátóhelye van.

Cikk folytatása

Csodamasinák és finom falatok

Hűtőszekrény, ami a hangulatához „öltözik”, páraelszívó, ami megbújik a főzőlapban és mobilról irányítható okos vízlágyító, amely megvédi a háztartási gépeket. Ilyen és ehhez hasonló csodák, berendezések, valamint újítások, konyhabútorok és egyéb kiegészítők várják mindazokat, akik március 2-4. között ellátogatnak a Budapest Sportarénába a Konyhakiállításra.

Cikk folytatása

Újra a Costes az év étterme

Kiosztotta a Dining Guide portál a maga alapította gasztronómiai díjakat, a legfontosabb elismerést, az év étterme díjat a Costes kapta. A Michelin-csillagos vendéglátóhely a lehetséges százból kilencvenhárom pontot kapott. Érdekesség, hogy az étterem tavaly is az első helyen végzett a gasztroportál szavazásán. Az év szakácsa Barna Ádám lett a St. Andrea Borbárból, míg a legjobb vidéki étteremnek az encsi Anyukám mondtát találták.

Cikk folytatása

Gasztrocsúcs „visegrádi” finomságokkal

Az elmúlt héten újra megrendezték a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont területén a világ egyik legnagyobb nemzetközi élelmiszeripari szakkiállítását, a Sirhat. A magyar fővárosban a sütő- és cukrász-, a szálloda- és vendéglátóipar, a gasztronómia, valamint a csomagolóanyag szektor legújabb trendjei és technológiáinak bemutatása mellett számos szakmai versenyt és fórumot rendeztek.

Cikk folytatása

A Balaton partjára került az aranyérem

Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét, amelyet a Sirha nemzetközi élelmiszeripari kiállítás betétprogramjaként rendezetek. A második helyen is vidéki séf, Volenter István végzett, míg a harmadik a sokak által nagy esélyesnek tartott Veres István lett. A győztes részt vehet a nyár eleji európai finálén, Torinóban.

Cikk folytatása

Nem tiszavirág-életű élmény

Töretlenül hisszük, hogy valódi gasztronómiai forradalomról csak akkor lehet majd Magyarországon beszélni, ha nemcsak Budapesten, de vidéken is kedvünkre válogathatunk a színvonalas éttermek között. Szeged sokáig jobbára a különböző minőségű halászleveiről volt ismert, a helyzet azonban mára nagyot változott. A Tiszavirágban innovatív és színvonalas konyhával találkoztunk.

Cikk folytatása

A zöldbabbal házasított csicseriborsó és társai

Hatalmas érdeklődés kísérte a Bonduelle „A Nagy Levesválasztó” elnevezésű, nyereményjátékkal egybekötött országos promócióját, amelynek győztes receptjét Szegedről küldte be egy háziasszony. A játék arcát, Fördős Zé gasztrobloggert meglepték a különleges, merész receptek.

Cikk folytatása

Nem álom a minőség és a gyorsaság jó áron

Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy egy átlag honi vendéglátóhelynek mekkora a lemaradása egy átlag nyugati étteremhez képest, kizárólag úgy tudhatjuk meg, ha elutazunk, s az adott helyszínen végezzük el az összehasonlítást. Márpedig, ha az észak-írországi átlaggal hasonlítjuk össze a hazai átlagot, kissé elszomorító a kép.

Cikk folytatása

Roppanós debreceni és a csókos ajkak

Akinek csak annyi ideje van Egerben, hogy gyorsan bekapjon pár falatot, semmiképpen ne egy gyrosost vagy hamburgerest keressen fel. A vár tövében található Macokban ugyanis nagyszerű ebédmenü kapható, igen jutányos áron. Az egriek már felfedezték, látogatásunk alkalmával folyamatosan cserélődtek a vendégek. A placc pörög, a pincérek szívélyesek, az étel kiváló.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017