Cigánypecsenye filmdíszletek között

Ha a vendég belép a székesfehérvári Beat étterembe, biztosan tátva marad a szája. A forgalmas csomópontban található vendéglőben ugyanis eszeveszett formaorgiával szembesülhet. Az éttermet azonban nem csak a belsőépítészeti koncepció miatt érdemes felkeresni: a konyhában profi munka folyik, alázattal dolgoznak, nem meglepő, ha ebédidőben a pincérek szinte meg sem állnak.

Cikk folytatása

Kristályvirág a lebegő kalapok alatt

A napokban váltott étlapot a belvárosi Société Bistro & Bar, és tért át a nyári szezonmenüre. A tavaly év végén megnyílt étterem a nyár színeiben pompázó új fogásai között olyan csuda dolgokat is megkóstolhatnak a vendégek, mint a görögdinnye fátyol, a kristályvirág vagy a komlófagylat.

Cikk folytatása

Amikor a vendég kiköveteli a minőséget (2. rész)

Öt éve még nagyon sok helyen csak a profit maximalizálása volt a vendéglősök célja, a minőség kevésbé érdekelte őket. Ezt nem mi állítjuk, hanem a Debrecziner Gourmet-n állapította meg egy tapasztalt séf. Nehéz vidéken jó munkaerőt és minőségi alapanyagot találni, mégis, egyre többen érzik úgy, lépni kell, méghozzá felfelé. Hogyan? Megtudhatják riportunk második részéből.

Cikk folytatása

Felidézni a nagyi főztjének illatát (1. rész)

A Debrecziner Gourmet Fesztivál lényegében a vidéki gasztronómia seregszemléje, még ha idén néhány fővárosi étterem kínálatát is megkóstolhatták az érdeklődők. Egy helyen a krém, adta magát, hogy utánajárjunk, mit gondolnak a fővárosi vérkeringéstől távolabb élő szakemberek, merre tart a vidéki gasztronómia? Hol lehet jó minőségű alapanyagokat beszerezni? Milyen az átlag vidéki vendég? Mit keres, mit fogad el? A mélyére ástunk, íme az eredmény.

Cikk folytatása

Főszerepben a vidéki éttermek

Idén negyedik alkalommal kerülnek a helyi értékek a középpontba a Debrecziner Gourmet Fesztiválon, amelyet június 14. és 16. között rendeznek meg a 80 éves Nagyerdőben, a Békás-tó partján. Kiváló vidéki és fővárosi éttermek séfjei az általuk képviselt stílusból, ízekből ihletet merítő ételeket mutatják meg az érdeklődőknek.

Cikk folytatása

Vissza a város kulináris térképére!

Elegáns és letisztult látványvilággal, különleges belsőépítészeti megoldásokkal és új gasztronómiai koncepcióval újult meg a Danubius Hotel Helia Episode étterme, valamint a szálloda terasza. Az Episode étterem és a terasz étlapjával, valamint exkluzív, Dunához közeli, panorámás tereivel nemcsak a szálló vendégeit, hanem a modern magyar gasztronómia iránt érdeklődőket is megcélozza.

Cikk folytatása

Hamarosan két újabb Costes nyílik

Az idei Gourmet Fesztiválon színesebb volt a kínálat, mint valaha – vélekedett portálunknak az egyik ötletgazda, Gerendai Károly. Úgy látta, a séfek komolyan vették az idei tematikát, és alaposan felkészültek az eseményre, amelyre tapasztalatai szerint egyre több fiatal és külföldi látogat el. Elárulta azt is, hogy év végén a korábban Sanghajban Michelin-csillagot szerző Rácz Jenővel új éttermet nyitnak, a Kínában nyíló Costes pedig jövő elejétől várja a vendégeket.

Cikk folytatása

Az Aum lett a Gourmet Fesztivál legjobbja

Történetének leglátogatottabb rendezvényét zárta hétvégén az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A hazai gasztronómia legnagyobb ünnepére közel 30 ezer látogató volt kíváncsi. Az idei Gourmet Díjat a legjobb kiállító kategóriában – a szakma döntése alapján – az Aum Étterem kapta a közönség kedvence viszont a Bori Mami lett.

Cikk folytatása

Nem kell mindenkinek fésűkagylót kínálni

Biztos mindannyian híztunk néhány kilogrammot a hétvégén rendezett Gourmet Fesztiválon. Igyekeztünk is minél több ételt megkóstolni, kíváncsiak voltunk, hogy a viszonylag egyszerű hozzávalók, a paprika, a sör és a sercli mennyire indítja be a szakácsok agytekervényeit. Láttunk egészen innovatív megoldásokat, de olyat is, ami inkább a porhintés kategóriáját súrolta. Az viszont egyértelműen megállapítható: nem állt meg a magyar gasztronómia fejlődése. És ezt nem (csak) mi mondjuk.

Cikk folytatása

Konzervebe zárt nyúl és a fagyasztott kenyér

Paprikában és sörben „úszott” a Millenáris négy napon át, ahol az ínyencek serclivel tunkolhattak. Nem véletlen, hiszen idén e három alapanyagra épült a Gourmet Fesztivál tematikája. Ha azt hinnénk, hogy a trió megszokott elemei nem hozták működésbe a séfek elméjét, nagyot téved. Körképünkben igyekeztünk összegyűjteni a számunkra legmeghökkentőbb, különleges ételeket.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017