Finesz, harmónia, professzionalizmus

A pannonhalmi Viator étterem rendszeres résztvevője országos fesztiváloknak, mi is kóstoltuk már nem egyszer fogásaikat. De más egy fabódéban, sufnituning körülmények közt megfelelni az igényeknek, és más hazai pályán. Ezért is voltunk kíváncsiak Bécs felé tartva, milyen a Viator hátráltató körülmények nélkül. Várakozásainkat is felülmúlta az étterem.

Cikk folytatása

Füstölt csigatojással a második csillagért

Megszereztük a csillagot, de ezután húsz százalékkal többet kell nyújtani mindenkinek. Kétcsillagos szintet kell hozni – hirdette ki kívánságát a Babel Budapest csapatának Veres István séf, miután az étterem márciusban megszerezte a Michelin-csillagot. Nem tréfált, mindenre odafigyel, eközben olyan fogásokat kreál, amelyekbe fürjhere, kamilla vagy a smen kerül.

Cikk folytatása

Aranyfényben fürdő pisztráng

Az étterem a kék minden árnyalatában, sárgában és aranyban tobzódik, talán még sosem jártunk ilyen tüneményes helyen. A fővárosi Hilda tulajdonosai méltóképpen tisztelegnek az épületet jegyző géniusz, Hild József előtt. A vendéglátóhely azonban nemcsak ízléses enteriőrjével tűnik ki a budapesti kínálatból: a személyzet kedves, és az ételek is jól kigondoltak, finomak.

Cikk folytatása

Cigánypecsenye filmdíszletek között

Ha a vendég belép a székesfehérvári Beat étterembe, biztosan tátva marad a szája. A forgalmas csomópontban található vendéglőben ugyanis eszeveszett formaorgiával szembesülhet. Az éttermet azonban nem csak a belsőépítészeti koncepció miatt érdemes felkeresni: a konyhában profi munka folyik, alázattal dolgoznak, nem meglepő, ha ebédidőben a pincérek szinte meg sem állnak.

Cikk folytatása

Kristályvirág a lebegő kalapok alatt

A napokban váltott étlapot a belvárosi Société Bistro & Bar, és tért át a nyári szezonmenüre. A tavaly év végén megnyílt étterem a nyár színeiben pompázó új fogásai között olyan csuda dolgokat is megkóstolhatnak a vendégek, mint a görögdinnye fátyol, a kristályvirág vagy a komlófagylat.

Cikk folytatása

Amikor a vendég kiköveteli a minőséget (2. rész)

Öt éve még nagyon sok helyen csak a profit maximalizálása volt a vendéglősök célja, a minőség kevésbé érdekelte őket. Ezt nem mi állítjuk, hanem a Debrecziner Gourmet-n állapította meg egy tapasztalt séf. Nehéz vidéken jó munkaerőt és minőségi alapanyagot találni, mégis, egyre többen érzik úgy, lépni kell, méghozzá felfelé. Hogyan? Megtudhatják riportunk második részéből.

Cikk folytatása

Felidézni a nagyi főztjének illatát (1. rész)

A Debrecziner Gourmet Fesztivál lényegében a vidéki gasztronómia seregszemléje, még ha idén néhány fővárosi étterem kínálatát is megkóstolhatták az érdeklődők. Egy helyen a krém, adta magát, hogy utánajárjunk, mit gondolnak a fővárosi vérkeringéstől távolabb élő szakemberek, merre tart a vidéki gasztronómia? Hol lehet jó minőségű alapanyagokat beszerezni? Milyen az átlag vidéki vendég? Mit keres, mit fogad el? A mélyére ástunk, íme az eredmény.

Cikk folytatása

Főszerepben a vidéki éttermek

Idén negyedik alkalommal kerülnek a helyi értékek a középpontba a Debrecziner Gourmet Fesztiválon, amelyet június 14. és 16. között rendeznek meg a 80 éves Nagyerdőben, a Békás-tó partján. Kiváló vidéki és fővárosi éttermek séfjei az általuk képviselt stílusból, ízekből ihletet merítő ételeket mutatják meg az érdeklődőknek.

Cikk folytatása

Vissza a város kulináris térképére!

Elegáns és letisztult látványvilággal, különleges belsőépítészeti megoldásokkal és új gasztronómiai koncepcióval újult meg a Danubius Hotel Helia Episode étterme, valamint a szálloda terasza. Az Episode étterem és a terasz étlapjával, valamint exkluzív, Dunához közeli, panorámás tereivel nemcsak a szálló vendégeit, hanem a modern magyar gasztronómia iránt érdeklődőket is megcélozza.

Cikk folytatása

Hamarosan két újabb Costes nyílik

Az idei Gourmet Fesztiválon színesebb volt a kínálat, mint valaha – vélekedett portálunknak az egyik ötletgazda, Gerendai Károly. Úgy látta, a séfek komolyan vették az idei tematikát, és alaposan felkészültek az eseményre, amelyre tapasztalatai szerint egyre több fiatal és külföldi látogat el. Elárulta azt is, hogy év végén a korábban Sanghajban Michelin-csillagot szerző Rácz Jenővel új éttermet nyitnak, a Kínában nyíló Costes pedig jövő elejétől várja a vendégeket.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017