Színes céklák bújócskája a kocsonyával

Minden városba kell egy jó étterem, a nagyobbakba nem árt több is. Győrben járva megtaláltuk azt, amelyik szerintünk megfelel a kritériumnak. A Horváth Szilveszter executive séf irányította La Maréda kielégíti a helyiek minden igényét, ha betérünk az étterembe, biztosak lehetünk benne, hogy szeretettel, finesszel, jól elkészített fogásokat szolgálnak majd fel.

Cikk folytatása

„Szeretnénk lebontani a gátakat”

Kisiskolás kora óta szakács szeretett volna lenni, pedig akkoriban közel sem fürödhettek úgy a népszerűségben a séfek, mint manapság. Vezetett vadászházat, dolgozott Angliában, Ausztriában és Kanadában. Barna Ádám, a St. Andrea Wine&Gourmet Bar séfje szerint manapság ismét fontosabb a küllemnél az íz, ugyanakkor a látszólag egyszerűbbnek tűnő ételek mögött is komoly munka van. Azt is elárulta nekünk, miért kell kiírni másképp a táblára a zöldbabfőzeléket.

Cikk folytatása

A hírnév titka: a legmagasabb minőség

Svájcban minden picit másképp működik, a helvétek például lazán elnevezik speciális kolbászukat egy mezőgazdasági vásárról. Persze ettől az íze még nem változik, sőt. Ha betérünk egy pékségbe vagy egy kifőzdébe, ugyanazzal az alázattal találkozunk, mintha egy Michelin-csillagos étterembe foglalnánk helyet. Ráadásul ez az étterem, a St. Gallenben található Einstein, épp a közelmúltban kapott 18 pontot a Gault&Millaut étteremkalauz szigorú ítészeitől. Vagyis a legjobb helyre kerültünk, ha meg akarjuk tudni, hogy gondolkodnak errefelé, ha a gasztronómiáról van szó.

Cikk folytatása

Több mint húsz új Michelin-csillag Britanniában

Három új két Michelin-csillagos étteremmel is gazdagodott a brit szigetvilág – derült ki a most megjelent 2019-es Michelin kalauz nagy-britanniai és írországi kiadásából. Ezzel Nagy-Britanniában és Írországban már nem kevesebb, mint 165 Michelin-csillagos étterem közül választhatnak az éhes vendégek.

Cikk folytatása

A séf, aki apukákat tanít főzni

Összeszorul a szíve, ha arra gondol, a koreai konyha méltatlanul szorul háttérbe a világ gasztronómiájában. Ugyanakkor vallja: bár a koreai receptek bonyolultak, elkészítésükhöz kitartás és sok szorgalom kell, az étel nem készülhet másképp, csak szeretettel. A napokban megrendezett Koreai Kulturális Fesztiválon járt Cris Lee séffel beszélgettünk, aki puszta kíváncsiságból tanulmányozta a magyar konyhát és főzött gulyást családjának. És még egy titkos tervét is elárulta nekünk.

Cikk folytatása

Koreai gulyás, a királyok kedvence

A gulyásleves tulajdonképpen „unokatestvére” az egyik legnépszerűbb koreai eledelnek – derült ki a hétvégén a Koreai Kulturális Fesztiválon, amelyet hatalmas érdeklődés mellett rendezték meg. A rendezvényen fenséges ételeket kóstolhatott meg a több ezres közönség, a különböző koreai étkeket kínáló standok előtt egész nap kanyargott a sor. Egy show keretében pedig az autentikus koreai ételek elkészítését is nyomon követhettük. Jó hír: a tofun kívül a séf mindent Magyarországon szerzett be.

Cikk folytatása

Ahol nem lódítanak az ifjú szarvasmarha koráról

Sokan, sokszor leírták már, hogy Ausztriában mennyire komolyan veszik a vendéglátást. A közelmúltban stábunk is körbetesztelte random Salzburg és Felső-Ausztria tartományok néhány vendéglőjét, a konklúzió a sógorokra nézve pozitív, mi pedig újra csak keseregtünk egy picit a honi vendéglátás lemaradásán. Ízek, szokások, minőség, figyelem, precizitás – csokorba gyűjtöttük tapasztalatainkat.

Cikk folytatása

A halászlé és a rántott hal a kedvenc halétkünk

Vajon elegendő vagy kevés halat eszünk? Mi a magyarok kedvenc hala? Van-e különbség a fiatalabb és az idősebb korosztály halfogyasztási szokásai között? Gyakrabban fogyasztunk halat nyaralás során, mint otthon? Nos, a statisztikai adatok alapján az átlagos magyar halfogyasztót a következőképpen írhatjuk le: 36-45 év közötti, kisebb városban élő, családos nő, aki havonta egy alkalommal fogyaszt halat. Ha továbbiakra is kíváncsi, olvassa tovább a Nagy hazai haltesztet.

Cikk folytatása

Kocshudzsang csige és az onggi edények

Az ősz egyik kiemelkedő eseménye lesz szeptember második felében a Koreai Kulturális Fesztivál, amelyen autentikus koreai főzőshow-t is megtekinthetnek az érdeklődők. Aki azonban többet is szeretne megtudni a koreai gasztronómiáról, érdemes ellátogatnia a fermentált ételek történetét bemutató, október 31-ig látogatható tárlatra.

Cikk folytatása

Házi sonka, lekvár és kuglóf Salzburgban

Az utazók számára sokszor fontos szempont a szállás kiválasztásánál, hogy milyen a reggeli minősége, mekkora a választék, milyen a kiszolgálás. Akiknek az említettek befolyásolják döntését a szálláshely kiválasztásánál, kitűnő ajánlataink vannak, amelyeket személyesen teszteltünk le. Feltéve, hogy Ausztriába terveznek (át)utazást.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017