Ördögszekérgomba illett a borjúnyelvhez

Hazatért a magyar csapat Malajziából, ahol derekasan helytálltak a WorldChefs szakács- és cukrászversenyen. A 105 tagország tízmillió gasztronómiai szakemberét tömörítő World Association of Chefs Societes (röviden WorldChefs) által szervezett versenyen a 2017-es kontinentális régiódöntőkön legjobban szerepelt szakács- és cukrászcsapatok mérték össze tudásukat. A magyarok derekasan helytálltak. 

Cikk folytatása

"Újat alkotni fantasztikus érzés"

Informatikai mérnöki diplomája van, mégsem számítógép előtt ül, helyette a konyhát választotta. Kovács Árpádnak, a La Perle Noir konyhafőnökének a tanulásért semmi nem volt drága: gyorsétteremben dolgozott, stázsolt, igyekezett a legjobbaktól elsajátítani a szakma fogásait. Mindennél fontosabb számára a kreativitás, az hogy az ételeket a saját képére formálhassa. Azért szeret minden ételével egy kis meglepetést is szerezni a vendégeknek.

Cikk folytatása

Esti történelemóra hagyományos falatokkal

Ki gondolná, hogy egykor városfal és őrtorony, majd később a Zrínyi fogadó állt a helyén, ahol Petőfi is gyakorta megfordult? Bizonyára azt is kevesen sejtik, hogy a patinás Danubius Hotel Astoria City Center tulajdonképpen három épületből áll, és étterme a metróépítés miatt került az épületegyüttes hátsó traktusába. A Múzeumok éjszakáján végigkutyagoltuk a hotel folyosóit, közben számos érdekességet tudhattunk meg Budapest egyik legrégebbi szállodájának történetéből. És persze a szálló konyháján is jártunk.

Cikk folytatása

Massimo Bottura újra a világ tetején

Az olaszországi Modenában található Osteria Francescana lett a világ legjobb étterme a World's 50 Best Restaurants 2018 versenyében. A Massimo Bottura által vezetett vendéglátóhelyet már második alkalommal választották a földkerekség legkiválóbb éttermének.

Cikk folytatása

Közös barackszedésre hív a sztárséf

A hazai vendéglátás történetének két legendás szereplője, a Gundel étterem és a Gellért hotel egyesül egy hétvégére, bemutatva Gundel Károly gasztronómiai örökségét az idén 100 éves szállóban. A „Gundel a Gellértben” gasztronómiai hétvége június 23-án egy lakosztályétteremmel, másnap egy Sunday brunch-csal várja a vendégeket Budapest egyik legszebb szecessziós épületébe.

Cikk folytatása

Pohner Ádám tojáshéjban szervírozta a spagettit

A magyar csapat tagjai szerint jól sikerültek Pohner Ádám ételei a Torinóban zajló Bocuse d’Or szakácsverseny európai selejtezőjének első napján. A csapat bizakodó a tekintetben, hogy a fiatal séf bekerül az első tíz versenyző közé. Ez azért volna nagyon fontos, mert a jövő évi lyoni világbajnokságra a húsztagú mezőny első fele juthat csak el.

Cikk folytatása

Piemonti alapanyagokkal főznek a Bocuse d'Or indulói

Az úgynevezett piacozással megkezdődött Torinóban a Bocuse d'Or európai válogatója. A magyar színeket képviselő Pohner Ádám, hétfőn az első csoportban versenyez majd. A világ legismertebb szakácsversengésének európai selejtezőjében húsz séf méri össze tudását, közülük tízen szerezhetnek jogot arra, hogy jövőre elindulhassanak a lyoni világbajnokságon.

Cikk folytatása

A Michelin-csillag „bevilágítja” az éttermet

A Gundel múltja szép és a jövője is fényes lesz – mondta lapunknak Litauszki Zsolt, aki a közelmúltban lett a híres vendéglátóhely executive séfje. Azt is elárulta nekünk, hogy tavalyi, latin-amerikai élményeiből is merít majd az új étlap összeállításánál. A nagy tapasztalatú szakács szerint a honi gasztroforradalom már elindult, ám még a vendéglátói és a kereskedelmi kultúrának sokat kell fejlődnie. Szerinte minden szakács vágyik a Michelin-csillagra, aki nem, az valótlant állít.

Cikk folytatása

Amikor a zsákmány rögtön a tűzhelyen végzi

Ha valaki nyáron éppen a kicsiny Funtana városkában jár, nem hagyhatja ki a Ribarska festát, azaz a Halász fesztivált. Szerencsére több alkalommal is megrendezik a nyár folyamán, így aki a közelgő első, június 15-i lakomáról lemaradna, később is alkalma nyílik arra, hogy a friss, ízletes tengeri fogásokat megkóstolja. Kár is lenne elmulasztani.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017