A paprika, a sercli és a sör lesz a Gourmet Fesztivál "sztárja"

Két Michelin-csillagos bécsi séf, a koreai, az orosz és az albán konyha fenegyerekei és a legjobb olasz pezsgő is bemutatkozik a május 16-19. között megrendezendő OTP Bank Gourmet Fesztiválon. A mindenki által várt eseményre hagyományosan a Millenárison kerül sor, ahol kilencedszer találkoznak egymással az ország kiemelkedő séfjei, borászai, cukrászai és az igényes gasztronómiáért rajongók.

Cikk folytatása

„Aki csigát akar kóstolni, hozzám jön”

Ötször nyerte már el a Michelin-kalauz Bib Gourmand minősítését, mégsem róla szól a hazai gasztro sajtó. Feke Zoltán, a Petrus tulajdonosa öntörvényű palinak tartja magát, ami a szívén az a száján, nem meglepő, ha úgy véli: manapság a fakanál helyett a PR lett a legfontosabb eszköz a szakácsok kezében, az éttermek jelentős része pedig nem valós terv alapján működik. Beszélt még nekünk a Tripadvisor kártékonyságáról, a hazai szakemberhiányról, és arról, hogy gyanakodjunk, ha túl sok ételt találunk az étlapon.

Cikk folytatása

Nyers kagyló és hínár a világ legjobb éttermében

Egy dél-afrikai halászfalu kis bisztrója, a Wolfgat nyerte el az év étterme díjat a legújabb nemzetközi gasztronómiai elismerés, a World Restaurant Awards párizsi gáláján. Idén a világ huszonhat országának éttermeit díjaztak Ausztráliától Zimbabwéig. Az év specialitása a disznóhólyagban készült pasta lett.

Cikk folytatása

Sajtok, falatkák, latin dallamok

A tapas annyira népszerű szerte a földgolyón, hogy még külön világnapja is van. Aki járt már Spanyolországban, mindig visszavágyik, persze, hogy szívet melengető, ha idehaza is van hol felidézni a kellemes (kulináris) emlékeket. Ezúttal a bulinegyed szívében található Vicky Barcelonát kerestük fel.

Cikk folytatása

Hurkaleves dunai szellőben

A tavaly novemberi finn hetek sikerén felbuzdulva Tóth Zoltán, a Yellow Bistro & Bar executive séfje ezúttal a sváb gasztronómia világába kalauzolja el vendégeit. A Danubius Hotel Helia vendéglátóhelye február 18-tól március 17-ig várja az érdeklődőket olyan különlegességekkel, mint a „Madárka” vagy a sváb savanyú tojás gőzgombóccal.

Cikk folytatása

Északi hegemónia a Bocuse d'Oron

Dánia nyerte meg a Lyonban zajló világhírű szakácsversenyt, a második helyen Svédország végzett, míg a dobogó harmadik fokára Norvégia csapata állhatott fel, Pohner Ádám a 12. helyen zárta a versenyt. A Bocuse d'Or világdöntőjére kontinentális selejtezők után juthatott el 24 nemzet kiváló szakácsai, akiknek idén a híres franci fogást, a chartreuse-t, valamint csontos borjúkarajt kellett elkészíteniük időre.

Cikk folytatása

Kémcsőben érkező meglepetés

Szerencsére az utóbbi években nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is mind több olyan étterem nyílt, ahol komolyan veszik a szakmát, a vendéget. Villányban kis túlzással annyi jó helyet találhatnak a finom ételekre vágyók, mint egy megyeszékhelyen. Mi a Mandulában jártunk, ahová bármikor visszamennénk, még ha tapasztaltunk is apró furcsaságokat.

Cikk folytatása

Krémlevesek násztánca

Két porcelánkancsót egymás felé fordít a pincér, majd rafinált mozdulatokkal úgy önt ki a tányérba két különböző levest, hogy nem keverednek egymással. Ilyen meglepetéssel kezdődik ebédünk a mádi Perczében, s élvezeteink csak fokozódtak, amikor a malaccsülök az asztalunkra kerül. Ha létezne verseny az ízletes és kellően ropogós csülökbőrnek, a Percze fogása biztos a dobogón végezne.

Cikk folytatása

Tokaji, bikavér és ecet is lesz a mieink ételeiben

Január 29-én kezdődik Lyonban a Bocuse d’Or világdöntője, amelyen Magyarországot a tavalyi európai selejtezőn elért helyezésével Pohner Ádám séf, valamint Segal Viktor coach és Csillag Richárd commis képviseli. Az idei verseny nemcsak izgalmas, de megható is lesz: először rendezik meg a tavaly elhunyt alapító, Paul Bocuse nélkül a szakácsok Forma 1-ét.

Cikk folytatása

„A magyar konyha híve vagyok, nem a magyarosé”

Már az üknagymamája is szakács volt egy grófi családnál, nem meglepő, ha séf lett. és az sem, ha a Monarchia korának gasztronómiájáért rajong. Kerekes Sándor a vendégeinek is a békebeli idők konyháját, fogásait kívánja tálalni, emellett hisz a magyar alapanyagokban és a szürkemarha nagykövete. Rendpárti, de ez nem gátolta meg abban, hogy a Balkánon nyisson éttermet. Állítja, nincs szükség minden nap a fine diningra, ha étkezni szeretnénk, elsősorban olyan helyet keressünk, ahol jók az ízek, és nem a látványra helyezik a hangsúlyt.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017