Tiszta, friss, harsány ízek

A napokban Koppenhága két ékkövében, a Geraniumban és a Nomában járt egy kis magyar csapat, amelynek tagja volt az ismert gasztronómiai szakember, Csapody Balázs is. A balatonszemesi Kistücsök tulajdonosa kiemelte: magyar ember számára felfoghatatlan a fejlődés a dán fővárosban, ahol az éttermek a legmesszebbmenőkig kiaknázzák a helyben rendelkezésre álló alapanyagokban rejlő lehetőségeket. Csapody Balázs szerint ezt az utat kellene követnie a hazai gasztronómiánk is.

Cikk folytatása

Emelik a lécet a Gourmet Fesztivál szervezői

A legenda kategóriába sorolom, hogy a hétköznapiság és a magas minőség nem fér meg egymás mellett – mondta lapunknak Nemes Richárd, a Gourmet Fesztivál főszervezője. Szerinte a mindennapi ételekkel is lehet „aha” élményt szerezni, missziójuk, hogy az embereknek bebizonyítsák: a megszokott ételeken is lehet mindig csavarni egyet. Vallja, hogy még bőven van hová fejlődnie a honi gasztronómiának a szezonalitás és a regionalitás terén.

Cikk folytatása

Nyomkövetőt kaptak a mozgó büfék

Elindult az első magyar food truck kereső szolgáltatás, a findthetruck.hu. Az oldal célja, hogy a rajongók folyamatosan nyomon követhessék kocsikat az egész ország területén. Az első pár hónap során tesztüzemben működik a felület, amelyet fokozatosan országos street food térképpé fejlesztenek a hazai mozgó büfések.

Cikk folytatása

Gótika, dzsessz és hamburger a Delionban

Kissé eklektikus a hely enteriőrje, a bejárattal szemközt ódon tálalószekrény áll, a falat festmények, századfordulós fotók borítják. Mindehhez aláfestésül rock zene szól, ami különleges hangulatot kölcsönöz a Ráday utcai Delion bisztrónak. Sokan siratták a Kálvin téri KGB-t, amikor a gasztro kocsmát elérte a vég, ám a csapat nem széledt szét, és pár sarokkal odébb megnyitották a Deliont. Az étkezde lelke, ahogy régen, most is Nyúzó Imre séf, akiről nem mindenki tudja, hogy jó évtizeden át egy gothic metál zenekar frontembere volt.

Cikk folytatása

A Michigan-tóhoz utazzon, ha a világ legjobb éttermében étkezne

A chicagói, három Michelin-csillagos Alinea a világ legjobb étterme – legalábbis az Elite Traveller magazin szerint. A luxus életmód lap a napokban tette közzé a világ 100 legjobb éttermének éves listáját, amelyet az olvasók szavazatai alapján állít össze. A chicagói étterem visszaszerezte első helyét, korábban 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben is elnyerte a rangos kitüntetést.

Cikk folytatása

Máltai séf lett az év szakácsa

Immár huszonötödik éve rendezik meg a tavasz derekán a Best of Budapest & Hungary Díjkiosztó Gálát, ahol az előző év legkiemelkedőbb éttermeseit, szállodásait, és egyéb szolgáltatóit díjazzák. Az esemény a magyarországi gasztronómia és vendéglátás egyik legnagyobb szabású rangos ünnepe, amelyen számos, a gasztronómia területén dolgozó szakember vehetett át elismerést.

Cikk folytatása

Fókuszban a gombóc, a kaviár és a pezsgő

Pár hét és újra megnyitja kapuját Magyarország legmenőbb gasztronómiai rendezvénye, az OTP Bank Gourmet Fesztivál. Május 17-20. között a Millenárison világsztár séfek, Michelin-csillagos magyar éttermek, és az ország legjobb vendéglátóhelyeinek különlegességeit kóstolhatjuk meg. Idén Regős Bendegúz kedvence, a gombóc, valamint a kaviár lesz a fő téma.

Cikk folytatása

Portugál és kubai ételek a Food Truck Show-n

Még soha nem csatlakoztak annyian a Magyar Street Food Egyesülethez, mint az elmúlt fél év alatt. A húsz új taggal immár 150 ellenőrzött minőségű büfékocsit tartanak nyilván az országban. A nemrég csatlakozott járgányokból portugál és kubai nemzeti ételeket, falafelt és Ázsia legnépszerűbb utcai ételeit kínálják. Az új mozgó büfék a május eleji Food Truck Show-n mutatkoznak be a nagyközönségnek, ahol összesen ötven falatozó kínálatát lehet majd végigkóstolni.

Cikk folytatása

Kell egy bomba íz, ami jön és robban!

Nem tud egy helyben nyugton ülni. Folyton csak a főzésen jár az esze, konyhája egy valóságos laboratórium, ahol rengeteg időt tölt kísérletezéssel. Gyermekkorában nagyon finnyás volt, ehhez képest ma már a sertésbelsőséget is megkóstolja nyersen, így ellenőrzi, hogy friss-e. Mizsei János, a Mák Bistro séfje a skandináv filozófiában hisz, a letisztult ízvilágtól nem akar és nem is tud eltérni. Szereti a zöldségek naturális ízét, s ugyan a Mák nem lesz vegetáriánus étterem, azt gondolja: tíz év múlva sokkal kevesebb húst fogunk fogyasztani.

Cikk folytatása

25 év kellett a két csillaghoz

Gondolta volna, hogy már vidéken is teszteltek éttermeket a Michelin-ellenőrök? És azt tudta, hogy a Michelin már 1992 óta kóstolja a fővárosi vendéglátóhelyek kínálatát? Az Index hiánypótló interjút készített a Michelin Kalauzok nemzetközi igazgatójával, amelyben Michael Ellis sok egyéb érdekességről is beszél.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017