Rodrigo halászlével hódítana

Még alig ocsúdtunk a magyar szakácsok, cukrászok fantasztikus prágai sikere után, máris közeleg egy új megmérettetés. Október közepén Varsóban rendezik ugyanis a S.Pellegrino Young Chef verseny közép-európai középdöntőjét, amelynek győztese részt vehet a jövő évi világdöntőn. A szakácsversenyen két fiatal séfünk is főzőpult mögé áll.

 

A két magyar fiú egyikének, Botos Andrásnak a felkészüléséről, terveiről ITT írtunk nem olyan rég, most azt a Sándor Rodrigót mutatjuk be olvasóinknak (már akinek be kell mutatni), aki tavaly egyszer már szerepelhetett a milánói világdöntő mezőnyében. A séf neve sokaknak lehet ismerős, hiszen korábban a Michelin-csillagos Costes Downtownban dolgozott. Ezt követően előbb Rio de Janeiróban tűnt fel, majd Norvégiában egy 3 Michelin-csillagos étteremben sztázsolt, azt követően a szezon végéig egy hajón csiszolta tovább tudását.

rodrigo 02 kicsi

Ez után kezdett dolgozni Goda Gábornál a szegedi Sanzonban, a séf nevezési lapján is ez az étterem van feltüntetve. Ám aki most ott keresné, hiába fáradna a Tisza-parti városba. Rodrigo ugyanis július óta fizetetlen szabadságon van. A fiatal magyar séf tavaly mangalica pofa, tarja, vese, karfiol és mazsola egyedi kombinációjával készült a versenyre. Mivel szegedi származású, a másodszori nevezés során nem volt kérdés számára, hogy a halászlével pályázik a versenyre. Ám nem úgy, ahogy a szegediek vagy a bajaiak ismerik, jókora csavarral kínálja majd fogását a varsói zsűrinek.

Az alapanyagok között ugyanis Norvégiában kézzel fogott tőkehalat találunk (amelyet egyébként Rodrigo egyik kedves ismerőse halássza számára), valamint ugyancsak kézzel fogott homárt. A további alapanyagok jelentős rész is a skandináv térségből származik. Felmerülhet a kérdés, hogy kerül így a képbe a halászlé? Nos, a séf a halászlevet az étel mártáselemeként használja majd. – Tavaly a milánói világdöntő legjobb 10 versenyzője között szerepeltem, ami maradandó élménnyel gazdagított, ezért is vágtam bele az új kalandba. Azt gondolom, mindenki egyenlő feltételekkel indul, a zsűri pedig az alapján fogja eldönteni, ki képviselheti a régiót a döntőben, hogy ki, milyen fogást tálal fel – vélekedett a Gourmet Riporternek Rodrigo.

rodrigo 03

Nagy segítséget jelentett számára a felkészülés során, hogy az általa kreált ételt megkóstolta Fekete Antonio (aki emellett elkészítette a fényképeket is a fogásról), valamint Wolf András (Salon étterem) és Goda Gábor (Sanzon Szeged). A neves séfek apró változtatásokat javasoltak számára, hogy az étel elnyerje a végleges formáját. Ezeket Rodrigo egytől egyig meg is fogadta. Hogy ez mire lesz elég, az a jövő héten kiderül.

Fotó: S.Pellegrino, mindmegette.hu, Sándor Rodrigo

 

Copyright PuzzleMedia 2017