Nyomkövetőt kaptak a mozgó büfék

Elindult az első magyar food truck kereső szolgáltatás, a findthetruck.hu. Az oldal célja, hogy a rajongók folyamatosan nyomon követhessék kocsikat az egész ország területén. Az első pár hónap során tesztüzemben működik a felület, amelyet fokozatosan országos street food térképpé fejlesztenek a hazai mozgó büfések.

 

Május 4-én, a hagyományos budapesti tavaszi Food Truck Show kezdetén debütált az ország food truck kereső weboldala. Azok a kocsik, amelyek részt vettek az eseményen, automatikusan bekerültek a rendszerbe, így a szolgáltatás indulásakor ötven járgány hollétét mutatta meg a findthetruck.hu.

food truck terkep 04

A szolgáltatás üzemeltetője a Magyar Street Food Egyesület, amely minden food truck tulajdonosának lehetőséget biztosít arra, hogy regisztrálják az autóikat. A rendszer ugyanis nem helymeghatározáson alapul: minden food truck tulaj hozzáférést kap egy adminisztrációs felülethez, ahol maga frissítheti, mikor és hol lehet mozgó büféjével találkozni. A weboldalon a kocsik mindig láthatók lesznek, ha épp ételt árusítanak, legyenek bármelyik vidéki rendezvényen vagy akár a legnagyobb zenei fesztiválok egyikén.

food truck terkep 02

 

Copyright PuzzleMedia 2017