Közös barackszedésre hív a sztárséf

A hazai vendéglátás történetének két legendás szereplője, a Gundel étterem és a Gellért hotel egyesül egy hétvégére, bemutatva Gundel Károly gasztronómiai örökségét az idén 100 éves szállóban. A „Gundel a Gellértben” gasztronómiai hétvége június 23-án egy lakosztályétteremmel, másnap egy Sunday brunch-csal várja a vendégeket Budapest egyik legszebb szecessziós épületébe.


Talán sokan nem tudják, hogy az idén 100 éves Danubius Hotel Gellért és a vele közel egyidős Gundel éttermet a 20. század első felében komoly kapocs kötötte össze: Gundel Károly. A szálloda éttermeit már a kezdetektől a főváros jeles szakembereinek adták bérbe, így 1927-től Gundel Károlynak. Két évtizedes közös tevékenységüknek nagy része volt abban, hogy a Gellért felzárkózott a világ legnevesebb szállodáinak sorába, előkelő rendezvényei Európa-szerte újságcikkek témái lettek.

A Gellértben született meg Gundel Károly három híres étele is, a fogas Rothermere, a bakonyi gomba és a pittsburghi borjúborda. A szálloda centenáriumának évében mi sem természetesebb, hogy ezt a legendás összefonódást élesszék újjá a két konyhafőnök, Litauszki Zsolt és Müncz Gábor segítségével.

Litauszki Zsolt Gundel 01

A rendkívül izgalmasnak ígérkező Gundel-Gellért fúzió június 23-án, a szálloda védjegyének számító lakosztályétteremmel kezdődik. A fogalmat a Gellért hotel hívta életre, az étkezésre a leghíresebb vendégeket fogadó 422-es lakosztályban kerül sor. Itt szolgálják fel a Gundel étterem executive séfjének, Litauszki Zsoltnak különleges ötfogásos, pezsgősorral kínált menüjét.

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja karrierje kezdetén közel 10 évet töltött Ausztriában, ahol több étteremben, köztük két Michelin-csillagosban is szerzett tapasztalatokat. A mostani menüsorban szerepel pikáns báránytatár érlelt juhsajttal, hűvös joghurtos vajtök leves kacsanyelvvel, makréla grillezett görögdinnyével, borjúmáj erdei gombákkal. Mindez prémium pezsgőkkel kísérve.

geller gundel 01

Desszertként rántott sárgabarackot szolgának fel vanília fagylalttal. Ennek érdekessége, hogy a Lakosztályétterem vendégei maguk szedik majd az ehhez szükséges barackot a vacsora napjának délutánján. A séffel közös, pezsgőzéssel és sós falatkákkal kísért interaktív „szedd magad” mesterkurzus egyedi és felejthetetlen élményt ígér az ínyenceknek. A séffel a közelmúltban készítettünk interjút, melyet ERRE A LINKRE kattintva olvashat el. 

Másnap Sunday brunch korlátlan étel- és italfogyasztással csalogatja a vendégeket, ezúttal Müncz Gábor mesterszakács ételeivel. A Sunday brunch érdekessége, hogy míg a Gellért vezető séfjének svédasztalos menüjében régi Gundel étlapokról is előkerülnek fogások, a Gundel menüsorának fogásai a Gundel étterem megújulásának előhírnökei.

Fotó: Gundel, Danubius Hotels

 

 

Copyright PuzzleMedia 2017