„Mindenki vágyik a Michelin-csillagra!”

Magyarországon ritka, hogy harminc éven át ugyanazon a helyen, ugyanazok tulajdonában, ugyanazon koncepció mentén tartson nyitva egy étterem. Még akkor is, ha kínálatuk speciális, az orosz konyha remekeivel és pompás kaviárválasztékkal várják a vendégeket. A 30. születésnapját ünneplő Arany Kaviárban jártunk, ahol megtudtuk, miért orosz ételeket kínál az étterem, s hogy tudott talpon maradni a kilencvenes évek óta.

Cikk folytatása

Továbbra is hat Michelin-csillagos éttermünk van

A Michelin bemutatta az új Main Cities of Europe elnevezésű katalógusát, amelyből kiderült, hogy az Onyx megtartotta két csillagát, míg a Costes, a Borkonyha, a Costes Downtown, a Babel és a Stand megőrizte korábban kiérdemelt egy csillagát. Ugyanakkor két Bib Gourmand minősítést elveszítettünk a fővárosban, csak a Petrus tudta megtartani a gumifigurás megkülönböztetését.

Cikk folytatása

Hawaii fogással csábít az új Bigfish

Budapest legjobb bajai halászleve nálunk készül – jelentette ki Palotás Péter, a Budaörsi Halpiac és a Bigfish éttermek tulajdonosa, akit annak kapcsán kerestünk fel, hogy a Traktor étterem helyén egy újabb halas egységet nyitott. Talán meglepő, de tapasztalata alapján a járvány ideje alatt hatalmas érdeklődés mutatkozott a tengeri halak iránt, halpiacukat szinte be sem tudták zárni.

Cikk folytatása

A kontaktgrillen a húsok tökéletesen megőrzik ízüket

A kellemes idő beköszöntével és a hosszabb nappaloknak köszönhetően egyre többen kapnak kedvet az otthoni grillezéshez. A sütögetés mellett szól az is, hogy az új koronavírus-járvány miatt most még többet vannak együtt a családok. Örök kérdés, hogy faszenes vagy elektromos grillt használjunk? Íme, néhány érv és tipp az elektromos mellett.

Cikk folytatása

Varázsdobozban kokettál az eper a pisztránggal

A kijárási korlátozások kihirdetése után nem gondoltuk volna, hogy a négy fal közé zárva is igazi gourmet élményben lehet majd részünk. Pedig így történt, a belvárosi Laurel jóvoltából egy több fogásos fine dining vacsorát költhettünk el, amiben a legjobb az volt, hogy készítésében, tálalásában mi magunk is részt vehettünk.

Cikk folytatása

Házhoz viszik a Laurel érzést

Mede Ádám séf és a csapata egy olyan „utazóbőröndöt” álmodott meg, amely magában rejti a Laurel ízeit és különleges élményt nyújt. A stílusosan Silentiumra keresztelt menüben pisztrángot, kacsát és marhát is kóstolhatnak a megrendelők, ráadásul egy csavarnak köszönhetően ingyen.

Cikk folytatása

A jövő a tét!

Jelen helyzetben nem lehet vitás, hogy minden figyelem az egészségügyben keményen dolgozó szakemberek felé irányul, hogy küzdelmükhöz minden támogatást meg kell adnunk. Ma őket kell mindenkinek segíteni! Ez a cikk mégsem csupán róluk szól, portálunk jellegéből adódóan mi egy másik szegmens képviselőire is felhívjuk a volt és leendő vendégek figyelmét. A vendéglátók – amellett, hogy többen támogatják az egészségügy dolgozóit – a jövőjükért küzdenek.

Cikk folytatása

Michelin-csillagot kap a Textúra és a Salt – legalábbis a szakma szerint

Hamarosan megjelenik a Michelin vörös könyve, a Michelin Main Cities of Europe, amelyben Magyarország nívós éttermeit is lajstromozzák a francia abroncsgyártó ítészei. Ennek kapcsán megkerestünk több vendéglátásban dolgozó szakembert, séfeket, tulajdonosokat, borászokat, beszállítókat, cukrászokat, baristákat, mondják el, lesz-e új Michelin-csillagos éttermünk. Egyben mindenki egyetértett: három csillagra Magyarország vendéglátása még nem érett meg.

Cikk folytatása

Séfasztal békával, harcsával, muflonnal

A félhomályban egy hatalmas séfkés pengéje villan, hegye vészjóslón vöröslik. A kép akár egy horrorfilm jelenete is lehetne, szerencsére nem az: a budai Gléda vendéglőben az ország neves szakácsai gyülekeznek, hogy a Séfasztal névre keresztelt esten elkápráztassák a fővárosi közönséget Magyarország kincseivel és tudásukkal. A függöny felgördül, érkezik az aperitif és az üdvözlőfalat, miközben a konyhában séfek és cukrászok dolgoznak elképesztő ütemben. Egy est a színfalak mögött.

Cikk folytatása

Michelin-csillagos trojka az élen

A budapesti Stand lett az év étterme – a Dining Guide TOP100 Étteremkalauz szerint. Az idei Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán kiderült, hogy a cégnél az encsi Anyukám mondta érdemelte ki a legjobb vidéki étterem címet, míg az év szakácsa Mészáros Ádám, az Onyx séfje lett.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017