Csodamasinák és finom falatok

Hűtőszekrény, ami a hangulatához „öltözik”, páraelszívó, ami megbújik a főzőlapban és mobilról irányítható okos vízlágyító, amely megvédi a háztartási gépeket. Ilyen és ehhez hasonló csodák, berendezések, valamint újítások, konyhabútorok és egyéb kiegészítők várják mindazokat, akik március 2-4. között ellátogatnak a Budapest Sportarénába a Konyhakiállításra.

Cikk folytatása

Újra a Costes az év étterme

Kiosztotta a Dining Guide portál a maga alapította gasztronómiai díjakat, a legfontosabb elismerést, az év étterme díjat a Costes kapta. A Michelin-csillagos vendéglátóhely a lehetséges százból kilencvenhárom pontot kapott. Érdekesség, hogy az étterem tavaly is az első helyen végzett a gasztroportál szavazásán. Az év szakácsa Barna Ádám lett a St. Andrea Borbárból, míg a legjobb vidéki étteremnek az encsi Anyukám mondtát találták.

Cikk folytatása

Gasztrocsúcs „visegrádi” finomságokkal

Az elmúlt héten újra megrendezték a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont területén a világ egyik legnagyobb nemzetközi élelmiszeripari szakkiállítását, a Sirhat. A magyar fővárosban a sütő- és cukrász-, a szálloda- és vendéglátóipar, a gasztronómia, valamint a csomagolóanyag szektor legújabb trendjei és technológiáinak bemutatása mellett számos szakmai versenyt és fórumot rendeztek.

Cikk folytatása

A Balaton partjára került az aranyérem

Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét, amelyet a Sirha nemzetközi élelmiszeripari kiállítás betétprogramjaként rendezetek. A második helyen is vidéki séf, Volenter István végzett, míg a harmadik a sokak által nagy esélyesnek tartott Veres István lett. A győztes részt vehet a nyár eleji európai finálén, Torinóban.

Cikk folytatása

Nem tiszavirág-életű élmény

Töretlenül hisszük, hogy valódi gasztronómiai forradalomról csak akkor lehet majd Magyarországon beszélni, ha nemcsak Budapesten, de vidéken is kedvünkre válogathatunk a színvonalas éttermek között. Szeged sokáig jobbára a különböző minőségű halászleveiről volt ismert, a helyzet azonban mára nagyot változott. A Tiszavirágban innovatív és színvonalas konyhával találkoztunk.

Cikk folytatása

A zöldbabbal házasított csicseriborsó és társai

Hatalmas érdeklődés kísérte a Bonduelle „A Nagy Levesválasztó” elnevezésű, nyereményjátékkal egybekötött országos promócióját, amelynek győztes receptjét Szegedről küldte be egy háziasszony. A játék arcát, Fördős Zé gasztrobloggert meglepték a különleges, merész receptek.

Cikk folytatása

Nem álom a minőség és a gyorsaság jó áron

Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy egy átlag honi vendéglátóhelynek mekkora a lemaradása egy átlag nyugati étteremhez képest, kizárólag úgy tudhatjuk meg, ha elutazunk, s az adott helyszínen végezzük el az összehasonlítást. Márpedig, ha az észak-írországi átlaggal hasonlítjuk össze a hazai átlagot, kissé elszomorító a kép.

Cikk folytatása

Roppanós debreceni és a csókos ajkak

Akinek csak annyi ideje van Egerben, hogy gyorsan bekapjon pár falatot, semmiképpen ne egy gyrosost vagy hamburgerest keressen fel. A vár tövében található Macokban ugyanis nagyszerű ebédmenü kapható, igen jutányos áron. Az egriek már felfedezték, látogatásunk alkalmával folyamatosan cserélődtek a vendégek. A placc pörög, a pincérek szívélyesek, az étel kiváló.

Cikk folytatása

Tengeri halak a ponty nyomában

Karácsonykor a legtöbb család asztalára halászlé és/vagy a rántott hal kerül. Ám míg a rántott uszonyos receptjében nagyjából egyetért az ország, a halászlé egészen más kávéház, tájegységenként változik a receptje. Ráadásul a fogások tárházát egyre inkább színesítik a minőségi tengeri halakat kínáló szaküzletek, és a magyarok ízlése is változik. Ma már sokan hagyják el a ponty jelentette tradíciót, és a tenger gyümölcseiből készítenek hallét, főfogásként pedig grillezett tengeri halat kínálnak a családtagoknak.

Cikk folytatása

Encs kincse a világ legjobbjai között

Bekerült a földkerekség legjobb ezer étterme közé az encsi Anyukám mondta a La Liste nevű gasztronómiai összesítésben, amely öt földrész legjobb éttermeket lajstromozza. A világ legnagyszerűbb étterme címet a párizsi Monnaie de Paris érdemelte ki.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017