Michelin-csillagos trojka az élen

A budapesti Stand lett az év étterme – a Dining Guide TOP100 Étteremkalauz szerint. Az idei Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán kiderült, hogy a cégnél az encsi Anyukám mondta érdemelte ki a legjobb vidéki étterem címet, míg az év szakácsa Mészáros Ádám, az Onyx séfje lett.

Cikk folytatása

Fácánnal és csokoládéval Párizsért

Lendvai Levente, az Arany Kaviár fiatal szakácsa nyerte a Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsversenyt. Ezzel ő képviselheti majd hazánkat szeptemberben, a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020-on, a francia fővárosban megrendezésre kerülő ifjúsági szakács világbajnokságon.

Cikk folytatása

A fürj szféra vitt mindent

A Babel étterem séfje, Veres István nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét, ezzel ő képviselheti Magyarországot a májusi tallini európai selejtezőn. A Sirha kiállítás betétprogramjaként megrendezett versenyt magas színvonal jellemezte, a zsűri szerint a korábbi viadalokhoz képest nagy fejlődés tapasztalható.

Cikk folytatása

A „varázsfűszer” neve: marcipán

Ha valaki tudni szeretné, hogyan kell érdekes, színvonalas és megfizethető konyhát vinni vidéken, rögtön üljön autóba és meg se álljon Balatonfüredig. A Bistro Sparhelt kis étlappal dolgozik, de amit arról rendel a vendég, biztos, hogy ötletes, hibátlanul elkészített étel lesz. Mindehhez még előzékeny kiszolgálás és kellemes atmoszféra párosul. Ilyen egy ideális vendéglátóhely.

Cikk folytatása

Jön a Bocuse d’Or magyar döntője

Február 4-6. között rendezik meg a Hungexpo területén a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítást. Immár negyedik alkalommal gyűlik össze a szakma – az élelmiszer-, a pék- és cukrász-, a szálloda- és vendéglátó, a csomagolóipar és gasztronómia képviselői –, hogy bemutatkozzanak a régió legjelentősebb fórumán.

Cikk folytatása

Szerelem első látásra

Ha egyszer egy sikkes, francia hangulatú bisztrót nyitnánk, az biztos olyan lenne, mint a Déryné. Akár egy vamp, akinek láttán remegés fut át az ember hátgerincén egészen a talpáig – első látásra szerelem. Csalogató fények, érdekesen tagolt térszerkezet, elegáns bútorok, hangulatos terasz, kedves személyzet, jó konyha, igényes muzsika, kívánhatna-e a vendég ennél többet?

Cikk folytatása

Olasz ételek, olasz szavak, olasz érzelmek

Tapasztalt, Michelin-csillagos éttermekben edződött séffel bővült a belvárosi Na’ Pasta Bar & Bistro csapata. Fabrizio Caldarazzo vitt japán-brazil fúziós konyhát, dolgozott tengerparti szállodában és elit londoni klubban, mégis lgeinkább „olaszul” szeret főzni.

Cikk folytatása

Nagymamák kedvencével csalogat a Yellow Bistro

A tavalyi finn hetek sikere után a Danubius Hotel Helia idén is megrendezi a különleges gasztroprogramot. December 1-22 között a Yellow Bistro & Bar-ban távoli nyelvrokonaink specialitásait kóstolhatják meg az érdeklődők. A a kimondhatatlan nevű fogások Tóth Zoltán executive séf kreativitását dicsérik.

Cikk folytatása

A csúcsgasztronómia felé terelnék a gyermekvédelemben élő fiatalokat

Kiváló kezdeményezéssel rukkolt elő a miskolci Zip’s Brewhouse a nyár közepén, olyannyira, hogy a Mosolyt Fakaszt programjukat most felkarolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Stílusos Vidéki Éttermiség. Arra vállalkoztak, hogy a gyermekvédelemben elhelyezett fiatalokat megismertessék a hazai vendéglátásban élen járó éttermek működésével, a konyhai munkával. 

Cikk folytatása

Főzzön otthon könnyedén!

Elképzelte már, hogy megvan minden hozzávalója, hogy egy ízletes ételt készítsen, és ezért egy lépést sem kell tennie? Immár nemcsak ábrándozhat erről, mert a Chefbaggel megvalósult a háziasszonyok álma. Természetes alapanyagokból összeállított, kiporciózott csomagok rendelhetők, amelyhez a cég fázisfotókat és leírásokat is biztosít, így még a gyakorlatlanabbak is könnyedén elkészíthetik a családi vacsorát.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017