Kalandozás Isti csodaországában

Mást vártunk, mást kaptunk. Mégsem vagyunk csalódottak, sőt. Amit ugyanis a Babel Budapest étteremben tapasztalhat a vendég, arra alig találni szavakat. Aki végigkóstolja Veres István erdélyi ihletésű menüsorát, olyan gasztronómiai kalandba csöppen, amit nem felejt el, míg él. A helyzet az, hogy ma Magyarországon a séfhez fogható zseni nem nagyon dolgozik a vendéglátásban. Mi mást mondhatnánk arról, aki egy hagymából is képes fogást tálalni.

Cikk folytatása

Ötven kiállító, kétszáz fogás és egy olasz premier

Május 16-19. között ismét a gasztronómiáé lesz a főszerep a Millenárison, ahol 9. alkalommal rendezik meg az OTP Gourmet Fesztivált. A kulináris seregszemlén nem csak a magyar gasztronómiáról kaphatunk képet, hiszen neves külföldi vendégei is lesznek az eseménynek. A környező országok mellett Oroszországból és Koreából is érkeznek séfek. Az idei fesztivál vezérfonalát a paprika, a sercli, és a sör adja.

Cikk folytatása

Nyolcszáz főre főz az óceán közepén

Megismerkedett a fermentált bárányfejjel és cápahússal, folyamatosan járja a világot, Brazília és Norvégia után ma Izlandon dolgozik. Sándor Rodrigo, aki itthon korábban a Michelin-csillagos Costes Downtownban és a szegedi Sanzonban is megfordult mindig a motivációt keresi. A Gourmet Riporternek leendő céljait is elárulta.

Cikk folytatása

A séf, aki még Stallonéval is szkanderozott

Tavaly tavasszal nyílt meg a Yellow Bistro & Bar a Danubius Hotel Heliában, ahol az adventi időszakban nagy sikerű finn heteket rendeztek. Ám a munka nem állt meg, s a közelmúltban fejeződött be a szálloda Episode éttermének felújítása – tudtuk meg Tóth Zoltántól. Az executive séf beszélt a két egység koncepciójáról, versenytársakról, receptek alkotásáról, ahogy azt is megtudtuk tőle, mit gondol a hírnévről és a főzőműsorokról.

Cikk folytatása

Két új csillag Budapestnek!

A Babel és a Stand is Michelin-csillagot kapott a francia éttermi és szállodai kalauztól. Az Onyx megtartotta két, míg a Costes, a Costes Downtown és a Borkonhya a korábban megszerzett egy csillagát. Új Bib Gourmand minősítést nem szereztek a magyar éttermek, de a Fricska, a Petrus és a Stand25 is megtartotta korábban megszerzett minősítését. Ezzel a fantasztikus eredménnyel Magyarország továbbra is megelőzi régiós vetélytársait.

Cikk folytatása

Kapros karalábé a bulinegyedben

Velőscsont, borjúvese, töltött libanyak, füstölt marhanyelv, kacsazúza, puliszka – egyebek mellett ilyen fogásokkal várja a vendégeket a hetedik kerületben az M. étterem. Persze kínálnak modern fogásokat is, de minket már akkor megvettek, amikor megláttuk az étlapon a régi magyar konyha kedvelt ételeit. Amit jól is készítenek, nem meglepő, hogy a külföldi turisták célirányosan érkeznek a helyre. A szerviz barátságos és informatív, amilyennek egy igazi jó családi vendéglőben lennie kell.

Cikk folytatása

Kóstoljon a francia konyha remekeiből!

Magyar éttermek is csatlakoznak a Gout de France/Good France kezdeményezéshez, amelynek során március 21. és 24. között öt kontinens százötven országának séfjei ünneplik a francia gasztronómiát, valamint a fenntartható fejlődést. Magyarországon nyolc fővárosi és három vidéki étteremben kóstolhatnak a vendégek francia fogásokat. 

Cikk folytatása

A paprika, a sercli és a sör lesz a Gourmet Fesztivál "sztárja"

Két Michelin-csillagos bécsi séf, a koreai, az orosz és az albán konyha fenegyerekei és a legjobb olasz pezsgő is bemutatkozik a május 16-19. között megrendezendő OTP Bank Gourmet Fesztiválon. A mindenki által várt eseményre hagyományosan a Millenárison kerül sor, ahol kilencedszer találkoznak egymással az ország kiemelkedő séfjei, borászai, cukrászai és az igényes gasztronómiáért rajongók.

Cikk folytatása

„Aki csigát akar kóstolni, hozzám jön”

Ötször nyerte már el a Michelin-kalauz Bib Gourmand minősítését, mégsem róla szól a hazai gasztro sajtó. Feke Zoltán, a Petrus tulajdonosa öntörvényű palinak tartja magát, ami a szívén az a száján, nem meglepő, ha úgy véli: manapság a fakanál helyett a PR lett a legfontosabb eszköz a szakácsok kezében, az éttermek jelentős része pedig nem valós terv alapján működik. Beszélt még nekünk a Tripadvisor kártékonyságáról, a hazai szakemberhiányról, és arról, hogy gyanakodjunk, ha túl sok ételt találunk az étlapon.

Cikk folytatása

Nyers kagyló és hínár a világ legjobb éttermében

Egy dél-afrikai halászfalu kis bisztrója, a Wolfgat nyerte el az év étterme díjat a legújabb nemzetközi gasztronómiai elismerés, a World Restaurant Awards párizsi gáláján. Idén a világ huszonhat országának éttermeit díjaztak Ausztráliától Zimbabwéig. Az év specialitása a disznóhólyagban készült pasta lett.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017