Amikor a hazai pálya az „idegen”

A sok kedvező Gourmet fesztiválos tapasztalat után kétszer jártunk két év alatt a soproni Erhardtban, ám mindkét alkalommal rendszerszintű hibákat fedeztünk fel, hűvös kiszolgálás mellett. Hiábavalók a vezetés jó elgondolásai, előremutató kreációi, ha a személyzet – úgy tűnik – nem fordít elég figyelmet a megvalósításra. Vérzett a szívünk, amikor távoztunk.

Cikk folytatása

Retro ökör totyogós palacsintával

Pazar látvány, finom ételek, szívélyes kiszolgálás – kívánhatna-e többet az étterembe térő vendég? A vonyarcvashegyi Bock Bisztróban mindezek teljesülnek, hiszen a domboldalban fekvő vendéglő teraszáról mesés kilátás nyílik a Balatonra, a jól elkészített ételek pedig garantálják, hogy nem csalódik majd az éhes vándor.

Cikk folytatása

Ponty, mint az étlap éke

A Tihanyt átszelő főút mentén, szinte a település centrumában található egy étterem, amelynek tágas kerthelyisége szinte csalogatja a vendéget. A hely átlátható étlappal operál, megfizethető és jól elkészített ételeket kínál, egészen különlegeseket is. Tartsanak velünk a tihanyi Malackrumpliba!

Cikk folytatása

Verseny, egymással karöltve

Vannak izgalmas és kevésbé érdekes fesztiválok, kialakulnak jó és kevésbé értékes hagyományok. Az egyik legszebb „hagyomány”, hogy augusztus 20-án, a Kenyérlelke fesztivál jegyében összegyűlnek a kézműves pékek és az otthonsütők. Nemes versengés keretében mutatják meg egymásnak és a világnak, milyen csodálatos egy kenyeret elkészíteni.

Cikk folytatása

Halászlé egy másik univerzumból

A jövőben nagyon meg kell harcolni a magyar vendégekért – hangsúlyozta portálunknak adott interjújában Lutz Lajos, a Párisi Passage Café & Brasserie nemrégiben kinevezett executive séfje. Szeretné, hogy a magyar vendégek is bátran beüljenek a passzázsba, ezért teljesen megreformálja a neves szálloda éttermi kínálatát. Meg van róla győződve: a magyar gasztronómia jó úton halad, és szíve szerint több Michelin-csillagot osztana ki a jelenlegi hatnál.

Cikk folytatása

Gyomnövényből is lehet jó ételt készíteni

A lebukó nap vöröslő korongja lilára festi az égbolt peremét, a környéket betölti a mezei virágok illata, jószágok szagát hordja a szellő. Érezzük a nagymama pitéjének aromáját, a gyermekkor csodás pillanatait. El tudják képzelni, hogy valaki mindezt pusztán a főztjével képes előidézni? Tóth Szilárd, a Salt séfje és csapata képes rá. Nem hiszi? Tartson velünk!

Cikk folytatása

Tökéletes lecsó egy falatnyi "óceánnal"

Alig vártuk, hogy megnyisson Tiago Sabarigo új projektje, az Essência Restaurant – Tiago & Éva. A pesti gasztrosétányon, a Sas utcában található étteremben nem is kellett csalódnunk: olyan profi, amennyire csak lehet, minden a helyén, stílusos, kedves. Az ízek pedig?! Valahogy így képzeltük el. És életünk legjobb lecsóját is itt sikerült elfogyasztanunk.

Cikk folytatása

Nyíri Szása: „Mindenki vágyik a Michelin-csillagra!”

Magyarországon ritka, hogy harminc éven át ugyanazon a helyen, ugyanazok tulajdonában, ugyanazon koncepció mentén tartson nyitva egy étterem. Még akkor is, ha kínálatuk speciális, az orosz konyha remekeivel és pompás kaviárválasztékkal várják a vendégeket. A 30. születésnapját ünneplő Arany Kaviárban jártunk, ahol megtudtuk, miért orosz ételeket kínál az étterem, s hogy tudott talpon maradni a kilencvenes évek óta.

Cikk folytatása

Továbbra is hat Michelin-csillagos éttermünk van

A Michelin bemutatta az új Main Cities of Europe elnevezésű katalógusát, amelyből kiderült, hogy az Onyx megtartotta két csillagát, míg a Costes, a Borkonyha, a Costes Downtown, a Babel és a Stand megőrizte korábban kiérdemelt egy csillagát. Ugyanakkor két Bib Gourmand minősítést elveszítettünk a fővárosban, csak a Petrus tudta megtartani a gumifigurás megkülönböztetését.

Cikk folytatása

Hawaii fogással csábít az új Bigfish

Budapest legjobb bajai halászleve nálunk készül – jelentette ki Palotás Péter, a Budaörsi Halpiac és a Bigfish éttermek tulajdonosa, akit annak kapcsán kerestünk fel, hogy a Traktor étterem helyén egy újabb halas egységet nyitott. Talán meglepő, de tapasztalata alapján a járvány ideje alatt hatalmas érdeklődés mutatkozott a tengeri halak iránt, halpiacukat szinte be sem tudták zárni.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017