Amikor a vendég kiköveteli a minőséget (2. rész)

Öt éve még nagyon sok helyen csak a profit maximalizálása volt a vendéglősök célja, a minőség kevésbé érdekelte őket. Ezt nem mi állítjuk, hanem a Debrecziner Gourmet-n állapította meg egy tapasztalt séf. Nehéz vidéken jó munkaerőt és minőségi alapanyagot találni, mégis, egyre többen érzik úgy, lépni kell, méghozzá felfelé. Hogyan? Megtudhatják riportunk második részéből.

Cikk folytatása

Felidézni a nagyi főztjének illatát (1. rész)

A Debrecziner Gourmet Fesztivál lényegében a vidéki gasztronómia seregszemléje, még ha idén néhány fővárosi étterem kínálatát is megkóstolhatták az érdeklődők. Egy helyen a krém, adta magát, hogy utánajárjunk, mit gondolnak a fővárosi vérkeringéstől távolabb élő szakemberek, merre tart a vidéki gasztronómia? Hol lehet jó minőségű alapanyagokat beszerezni? Milyen az átlag vidéki vendég? Mit keres, mit fogad el? A mélyére ástunk, íme az eredmény.

Cikk folytatása

Főszerepben a vidéki éttermek

Idén negyedik alkalommal kerülnek a helyi értékek a középpontba a Debrecziner Gourmet Fesztiválon, amelyet június 14. és 16. között rendeznek meg a 80 éves Nagyerdőben, a Békás-tó partján. Kiváló vidéki és fővárosi éttermek séfjei az általuk képviselt stílusból, ízekből ihletet merítő ételeket mutatják meg az érdeklődőknek.

Cikk folytatása

Vissza a város kulináris térképére!

Elegáns és letisztult látványvilággal, különleges belsőépítészeti megoldásokkal és új gasztronómiai koncepcióval újult meg a Danubius Hotel Helia Episode étterme, valamint a szálloda terasza. Az Episode étterem és a terasz étlapjával, valamint exkluzív, Dunához közeli, panorámás tereivel nemcsak a szálló vendégeit, hanem a modern magyar gasztronómia iránt érdeklődőket is megcélozza.

Cikk folytatása

Hamarosan két újabb Costes nyílik

Az idei Gourmet Fesztiválon színesebb volt a kínálat, mint valaha – vélekedett portálunknak az egyik ötletgazda, Gerendai Károly. Úgy látta, a séfek komolyan vették az idei tematikát, és alaposan felkészültek az eseményre, amelyre tapasztalatai szerint egyre több fiatal és külföldi látogat el. Elárulta azt is, hogy év végén a korábban Sanghajban Michelin-csillagot szerző Rácz Jenővel új éttermet nyitnak, a Kínában nyíló Costes pedig jövő elejétől várja a vendégeket.

Cikk folytatása

Az Aum lett a Gourmet Fesztivál legjobbja

Történetének leglátogatottabb rendezvényét zárta hétvégén az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A hazai gasztronómia legnagyobb ünnepére közel 30 ezer látogató volt kíváncsi. Az idei Gourmet Díjat a legjobb kiállító kategóriában – a szakma döntése alapján – az Aum Étterem kapta a közönség kedvence viszont a Bori Mami lett.

Cikk folytatása

Nem kell mindenkinek fésűkagylót kínálni

Biztos mindannyian híztunk néhány kilogrammot a hétvégén rendezett Gourmet Fesztiválon. Igyekeztünk is minél több ételt megkóstolni, kíváncsiak voltunk, hogy a viszonylag egyszerű hozzávalók, a paprika, a sör és a sercli mennyire indítja be a szakácsok agytekervényeit. Láttunk egészen innovatív megoldásokat, de olyat is, ami inkább a porhintés kategóriáját súrolta. Az viszont egyértelműen megállapítható: nem állt meg a magyar gasztronómia fejlődése. És ezt nem (csak) mi mondjuk.

Cikk folytatása

Konzervebe zárt nyúl és a fagyasztott kenyér

Paprikában és sörben „úszott” a Millenáris négy napon át, ahol az ínyencek serclivel tunkolhattak. Nem véletlen, hiszen idén e három alapanyagra épült a Gourmet Fesztivál tematikája. Ha azt hinnénk, hogy a trió megszokott elemei nem hozták működésbe a séfek elméjét, nagyot téved. Körképünkben igyekeztünk összegyűjteni a számunkra legmeghökkentőbb, különleges ételeket.

Cikk folytatása

Antik lasagne disznócseccsel töltve

Lakomára voltunk hivatalosak, igazi archaikus vacsorára, az ókori Pannonia Inferior székhelyére, Aquincumba. Az est folyamán valódi ínyencségeket szolgáltak fel: sertés agyvelőjével és kolbászkákkal töltött tintahalat, háromféle hússal elkevert tésztát, Poppea császárné kedvenc tortáját, valamint borsos, sós, dióval töltött datolyát. Ave!

Cikk folytatása

Kalandozás Isti csodaországában

Mást vártunk, mást kaptunk. Mégsem vagyunk csalódottak, sőt. Amit ugyanis a Babel Budapest étteremben tapasztalhat a vendég, arra alig találni szavakat. Aki végigkóstolja Veres István erdélyi ihletésű menüsorát, olyan gasztronómiai kalandba csöppen, amit nem felejt el, míg él. A helyzet az, hogy ma Magyarországon a séfhez fogható zseni nem nagyon dolgozik a vendéglátásban. Mi mást mondhatnánk arról, aki egy hagymából is képes fogást tálalni.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017