Az Aum lett a Gourmet Fesztivál legjobbja

Történetének leglátogatottabb rendezvényét zárta hétvégén az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A hazai gasztronómia legnagyobb ünnepére közel 30 ezer látogató volt kíváncsi. Az idei Gourmet Díjat a legjobb kiállító kategóriában – a szakma döntése alapján – az Aum Étterem kapta a közönség kedvence viszont a Bori Mami lett.

Cikk folytatása

Nem kell mindenkinek fésűkagylót kínálni

Biztos mindannyian híztunk néhány kilogrammot a hétvégén rendezett Gourmet Fesztiválon. Igyekeztünk is minél több ételt megkóstolni, kíváncsiak voltunk, hogy a viszonylag egyszerű hozzávalók, a paprika, a sör és a sercli mennyire indítja be a szakácsok agytekervényeit. Láttunk egészen innovatív megoldásokat, de olyat is, ami inkább a porhintés kategóriáját súrolta. Az viszont egyértelműen megállapítható: nem állt meg a magyar gasztronómia fejlődése. És ezt nem (csak) mi mondjuk.

Cikk folytatása

Konzervebe zárt nyúl és a fagyasztott kenyér

Paprikában és sörben „úszott” a Millenáris négy napon át, ahol az ínyencek serclivel tunkolhattak. Nem véletlen, hiszen idén e három alapanyagra épült a Gourmet Fesztivál tematikája. Ha azt hinnénk, hogy a trió megszokott elemei nem hozták működésbe a séfek elméjét, nagyot téved. Körképünkben igyekeztünk összegyűjteni a számunkra legmeghökkentőbb, különleges ételeket.

Cikk folytatása

Antik lasagne disznócseccsel töltve

Lakomára voltunk hivatalosak, igazi archaikus vacsorára, az ókori Pannonia Inferior székhelyére, Aquincumba. Az est folyamán valódi ínyencségeket szolgáltak fel: sertés agyvelőjével és kolbászkákkal töltött tintahalat, háromféle hússal elkevert tésztát, Poppea császárné kedvenc tortáját, valamint borsos, sós, dióval töltött datolyát. Ave!

Cikk folytatása

Kalandozás Isti csodaországában

Mást vártunk, mást kaptunk. Mégsem vagyunk csalódottak, sőt. Amit ugyanis a Babel Budapest étteremben tapasztalhat a vendég, arra alig találni szavakat. Aki végigkóstolja Veres István erdélyi ihletésű menüsorát, olyan gasztronómiai kalandba csöppen, amit nem felejt el, míg él. A helyzet az, hogy ma Magyarországon a séfhez fogható zseni nem nagyon dolgozik a vendéglátásban. Mi mást mondhatnánk arról, aki egy hagymából is képes fogást tálalni.

Cikk folytatása

Ötven kiállító, kétszáz fogás és egy olasz premier

Május 16-19. között ismét a gasztronómiáé lesz a főszerep a Millenárison, ahol 9. alkalommal rendezik meg az OTP Gourmet Fesztivált. A kulináris seregszemlén nem csak a magyar gasztronómiáról kaphatunk képet, hiszen neves külföldi vendégei is lesznek az eseménynek. A környező országok mellett Oroszországból és Koreából is érkeznek séfek. Az idei fesztivál vezérfonalát a paprika, a sercli, és a sör adja.

Cikk folytatása

Nyolcszáz főre főz az óceán közepén

Megismerkedett a fermentált bárányfejjel és cápahússal, folyamatosan járja a világot, Brazília és Norvégia után ma Izlandon dolgozik. Sándor Rodrigo, aki itthon korábban a Michelin-csillagos Costes Downtownban és a szegedi Sanzonban is megfordult mindig a motivációt keresi. A Gourmet Riporternek leendő céljait is elárulta.

Cikk folytatása

A séf, aki még Stallonéval is szkanderozott

Tavaly tavasszal nyílt meg a Yellow Bistro & Bar a Danubius Hotel Heliában, ahol az adventi időszakban nagy sikerű finn heteket rendeztek. Ám a munka nem állt meg, s a közelmúltban fejeződött be a szálloda Episode éttermének felújítása – tudtuk meg Tóth Zoltántól. Az executive séf beszélt a két egység koncepciójáról, versenytársakról, receptek alkotásáról, ahogy azt is megtudtuk tőle, mit gondol a hírnévről és a főzőműsorokról.

Cikk folytatása

Két új csillag Budapestnek!

A Babel és a Stand is Michelin-csillagot kapott a francia éttermi és szállodai kalauztól. Az Onyx megtartotta két, míg a Costes, a Costes Downtown és a Borkonhya a korábban megszerzett egy csillagát. Új Bib Gourmand minősítést nem szereztek a magyar éttermek, de a Fricska, a Petrus és a Stand25 is megtartotta korábban megszerzett minősítését. Ezzel a fantasztikus eredménnyel Magyarország továbbra is megelőzi régiós vetélytársait.

Cikk folytatása

Kapros karalábé a bulinegyedben

Velőscsont, borjúvese, töltött libanyak, füstölt marhanyelv, kacsazúza, puliszka – egyebek mellett ilyen fogásokkal várja a vendégeket a hetedik kerületben az M. étterem. Persze kínálnak modern fogásokat is, de minket már akkor megvettek, amikor megláttuk az étlapon a régi magyar konyha kedvelt ételeit. Amit jól is készítenek, nem meglepő, hogy a külföldi turisták célirányosan érkeznek a helyre. A szerviz barátságos és informatív, amilyennek egy igazi jó családi vendéglőben lennie kell.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017