Ahol olyat ebédelhetünk, mint a nagyinál

Van úgy, hogy nagy várakozásokkal keresünk fel egy éttermet, aztán csalódnunk kell, ahogy szerencsére előfordul ennek az ellenkezője is. Ám arra álmunkban sem gondoltunk volna, hogy épp Egerben, a Trifla étteremben találkozunk olyan rég feledett ízekkel, amelyeket legutóbb a nagyszüleink terített asztalánál ízlelhettünk.

Cikk folytatása

Színes céklák bújócskája a kocsonyával

Minden városba kell egy jó étterem, a nagyobbakba nem árt több is. Győrben járva megtaláltuk azt, amelyik szerintünk megfelel a kritériumnak. A Horváth Szilveszter executive séf irányította La Maréda kielégíti a helyiek minden igényét, ha betérünk az étterembe, biztosak lehetünk benne, hogy szeretettel, finesszel, jól elkészített fogásokat szolgálnak majd fel.

Cikk folytatása

„Szeretnénk lebontani a gátakat”

Kisiskolás kora óta szakács szeretett volna lenni, pedig akkoriban közel sem fürödhettek úgy a népszerűségben a séfek, mint manapság. Vezetett vadászházat, dolgozott Angliában, Ausztriában és Kanadában. Barna Ádám, a St. Andrea Wine&Gourmet Bar séfje szerint manapság ismét fontosabb a küllemnél az íz, ugyanakkor a látszólag egyszerűbbnek tűnő ételek mögött is komoly munka van. Azt is elárulta nekünk, miért kell kiírni másképp a táblára a zöldbabfőzeléket.

Cikk folytatása

A halászlé és a rántott hal a kedvenc halétkünk

Vajon elegendő vagy kevés halat eszünk? Mi a magyarok kedvenc hala? Van-e különbség a fiatalabb és az idősebb korosztály halfogyasztási szokásai között? Gyakrabban fogyasztunk halat nyaralás során, mint otthon? Nos, a statisztikai adatok alapján az átlagos magyar halfogyasztót a következőképpen írhatjuk le: 36-45 év közötti, kisebb városban élő, családos nő, aki havonta egy alkalommal fogyaszt halat. Ha továbbiakra is kíváncsi, olvassa tovább a Nagy hazai haltesztet.

Cikk folytatása

Ördögszekérgomba illett a borjúnyelvhez

Hazatért a magyar csapat Malajziából, ahol derekasan helytálltak a WorldChefs szakács- és cukrászversenyen. A 105 tagország tízmillió gasztronómiai szakemberét tömörítő World Association of Chefs Societes (röviden WorldChefs) által szervezett versenyen a 2017-es kontinentális régiódöntőkön legjobban szerepelt szakács- és cukrászcsapatok mérték össze tudásukat. A magyarok derekasan helytálltak. 

Cikk folytatása

"Újat alkotni fantasztikus érzés"

Informatikai mérnöki diplomája van, mégsem számítógép előtt ül, helyette a konyhát választotta. Kovács Árpádnak, a La Perle Noir konyhafőnökének a tanulásért semmi nem volt drága: gyorsétteremben dolgozott, stázsolt, igyekezett a legjobbaktól elsajátítani a szakma fogásait. Mindennél fontosabb számára a kreativitás, az hogy az ételeket a saját képére formálhassa. Azért szeret minden ételével egy kis meglepetést is szerezni a vendégeknek.

Cikk folytatása

Közös barackszedésre hív a sztárséf

A hazai vendéglátás történetének két legendás szereplője, a Gundel étterem és a Gellért hotel egyesül egy hétvégére, bemutatva Gundel Károly gasztronómiai örökségét az idén 100 éves szállóban. A „Gundel a Gellértben” gasztronómiai hétvége június 23-án egy lakosztályétteremmel, másnap egy Sunday brunch-csal várja a vendégeket Budapest egyik legszebb szecessziós épületébe.

Cikk folytatása

Pohner Ádám tojáshéjban szervírozta a spagettit

A magyar csapat tagjai szerint jól sikerültek Pohner Ádám ételei a Torinóban zajló Bocuse d’Or szakácsverseny európai selejtezőjének első napján. A csapat bizakodó a tekintetben, hogy a fiatal séf bekerül az első tíz versenyző közé. Ez azért volna nagyon fontos, mert a jövő évi lyoni világbajnokságra a húsztagú mezőny első fele juthat csak el.

Cikk folytatása

Piemonti alapanyagokkal főznek a Bocuse d'Or indulói

Az úgynevezett piacozással megkezdődött Torinóban a Bocuse d'Or európai válogatója. A magyar színeket képviselő Pohner Ádám, hétfőn az első csoportban versenyez majd. A világ legismertebb szakácsversengésének európai selejtezőjében húsz séf méri össze tudását, közülük tízen szerezhetnek jogot arra, hogy jövőre elindulhassanak a lyoni világbajnokságon.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017