Plusz sajt és tejföl jár a „Köszilángoshoz”

A tiszakécskei Lángos Büfé kapta a Vénusz étolajgyártó nemrég zárult Lángos Voksán a legtöbb szavazatot, ezzel elnyerte a Vénusz kedvenc lángosozója címet. Második az egri Lángos a la Rohlicsek lett, a harmadik legtöbb szavazatot pedig a Tihanyi Piac Lángos Sütői kapta.

Cikk folytatása

Babos lecsóval tálalták a pácolt nyúlcombot

Hat százalékkal nőtt a nyúlhús fogyasztása azóta, hogy kampányt indított a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács az állam támogatásával a nyúlhús népszerűsítése érdekében. Ennek ellenére az idehaza nevelt nyulak 98 százalékát még mindig külföldön értékesítik. A nyúlhús kedvező élettani hatásaira és gazdaságos tenyésztésére az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron középiskolásoknak rendezett szakácsversennyel is igyekeztek ráirányítani a figyelmet.

Cikk folytatása

Wagyu steak: amikor elfogynak a szavak

A 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár úgynevezett partnerországa ezúttal Japán, a távol-keleti ország gasztronómiájának sokszínűségét a vásárra kilátogatók is megtapasztalhatják. A talán legismertebb és egyben rendkívül drága exportcikket, a wagyu marhát mi is megkóstoltuk, élményeinket igyekszünk átadni, még ha a lehetetlennel is próbálkozunk.

Cikk folytatása

„Kapj rá” – halfogyasztást népszerűsítő kampány indul

Amíg Európa polgárai átlagban huszonkét kilogramm halat fogyasztanak évente, addig Magyarországon csupán a negyedét – hangzott el a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Váráson. Az állam ezért a tenyésztés és a feldolgozás mellett támogatja és népszerűsíti a halfogyasztást, hamarosan pedig kampányt indítanak azért, hogy a fiatalok is megismerjék a halgasztronómiát. 

Cikk folytatása

Vörös curry, ami mindent vitt

Hosszan kanyargó sorok jelezték hétvégén a Vajdahunyad várban a véletlenül éppen arra sétálónak: különleges esemény közepébe csöppent. A Thai Királyság által szervezett, az ország kultúráját bemutató eseményen szerencsére a thai gasztronómia sem maradt ki a programok közül, és nemcsak kóstolni, recepteket tanulni is lehetett.

Cikk folytatása

A nyelvhal sem babrált ki a magyar séffel


Nagy sikert ért el a Chaine des Rotisseur által fiatal szakácsoknak kiírt világbajnokságon Pereszlényi Alexandra: a Gundel sous séfje negyedik lett a rangos versenyen. Az idén Frankfurtban megrendezett világbajnokság rangját többek között az adja, hogy a zsűri nem tudja, kinek az ételét kóstolja, vagyis csupán az ízek és a külcsín alapján dönt a helyezésekről.

Cikk folytatása

Minőségi vacsora, kedvezményes áron

Októberben ismét lesz Országos Étterem Hét, amelynek keretében Magyarország számos kiváló éttermében fogyaszthatnak el a vendégek egy három fogásból álló menüt. Az előfoglalás szeptember 20-án kezdődik, érdemes feljegyezni a naptárba!

Cikk folytatása

Megoldódott a sertéscsontok rejtélye

Európa legrégebbi, 3000 éves szalonnakészítő üzemének titkára derült fény Ausztriában. Eddig talány volt, hogy honnan származtak az ipari méretekben feldolgozott állatok, ám a bécsi Természettudományi Múzeum szakértőinek DNS-vizsgálatai rávilágítottak: a nyomok a Dunához és Ausztria déli részéhez vezetnek.

Cikk folytatása

Fény derült a food truckosok titkaira - de ők ennek örülnek

Színes albumban tették közzé a legismertebb hazai food truckosok közkedvelt ételeik receptjét, a könyv a Food Truck Show-n már kapható is a Bookline standján. A kötet nem egyszerűen receptek gyűjteménye: közvetíti azt a semmivel össze nem hasonlítható életérzést is, amely a „guruló vándorcirkusz” tagjait jellemzi.

Cikk folytatása

Gyömbér, bárány és egy fekete doboz vár a magyar séfre

Szeptember elején rendezik meg Frankfurtban a Chaîne des Rôtisseurs Ifjúsági Szakács Világbajnokságot, amelynek magyar indulója, Pereszlényi Alexandra a felkészülés finisébe ért. A Gundel sous chefjére kemény próba vár: a versenyzők ugyanis csak a világbajnokság napján ismerik meg a felhasználható alapanyagok körét. Egy biztos: gyömbért használniuk kell az indulóknak, amelyet Alexandra a desszertbe épít majd be.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017