A Michelin-csillag „bevilágítja” az éttermet

A Gundel múltja szép és a jövője is fényes lesz – mondta lapunknak Litauszki Zsolt, aki a közelmúltban lett a híres vendéglátóhely executive séfje. Azt is elárulta nekünk, hogy tavalyi, latin-amerikai élményeiből is merít majd az új étlap összeállításánál. A nagy tapasztalatú szakács szerint a honi gasztroforradalom már elindult, ám még a vendéglátói és a kereskedelmi kultúrának sokat kell fejlődnie. Szerinte minden szakács vágyik a Michelin-csillagra, aki nem, az valótlant állít.

Cikk folytatása

Kékpenészes sajthoz szamorodni illik

A Magyarországon gyártott kézműves sajtok népszerűsítésére indult kampány A magyar sajt jó címmel. A kezdeményezés sajtóbemutatóján nemcsak a minőségi sajtok kedvező élettani hatásaira hívták fel a figyelmet, hanem a bor-sajt párosításokban rejlő lehetőségekre is.

Cikk folytatása

A közönségnél a Bori Mami volt a sztár

Idén is hatalmas volt az érdeklődés a legszínvonalasabb hazai gasztrofesztivál iránt, amit bizonyít, hogy az esemény négy napja alatt több mint húszezren látogattak el az OTP Bank Gourmet Fesztiválra. A fesztivál zárónapján megszavazták a legjobb ételt és standot, valamint kiosztották a közönségdíjat is.

Cikk folytatása

Gombócból sosem lehet elég sok

Tintahalas „falusi” kaviár, véreshurka gombóc, vízibivaly tatár – csak néhány meghökkentő recept azok közül, amelyeket az ország legjobb éttermei idén a Gourmet Fesztiválra hoztak. Ez évben a gombóc, a kaviár és a pezsgő az esemény főszereplője, és a tematika rendesen beindította a séfek fantáziáját. Elképesztő színes ötletek tucatjaiba futhattak bele a látogatók, a kíváncsiságnak egyedül a pénztárcájuk vastagsága szabhatott határt.

Cikk folytatása

Emelik a lécet a Gourmet Fesztivál szervezői

A legenda kategóriába sorolom, hogy a hétköznapiság és a magas minőség nem fér meg egymás mellett – mondta lapunknak Nemes Richárd, a Gourmet Fesztivál főszervezője. Szerinte a mindennapi ételekkel is lehet „aha” élményt szerezni, missziójuk, hogy az embereknek bebizonyítsák: a megszokott ételeken is lehet mindig csavarni egyet. Vallja, hogy még bőven van hová fejlődnie a honi gasztronómiának a szezonalitás és a regionalitás terén.

Cikk folytatása

Nyomkövetőt kaptak a mozgó büfék

Elindult az első magyar food truck kereső szolgáltatás, a findthetruck.hu. Az oldal célja, hogy a rajongók folyamatosan nyomon követhessék kocsikat az egész ország területén. Az első pár hónap során tesztüzemben működik a felület, amelyet fokozatosan országos street food térképpé fejlesztenek a hazai mozgó büfések.

Cikk folytatása

Gótika, dzsessz és hamburger a Delionban

Kissé eklektikus a hely enteriőrje, a bejárattal szemközt ódon tálalószekrény áll, a falat festmények, századfordulós fotók borítják. Mindehhez aláfestésül rock zene szól, ami különleges hangulatot kölcsönöz a Ráday utcai Delion bisztrónak. Sokan siratták a Kálvin téri KGB-t, amikor a gasztro kocsmát elérte a vég, ám a csapat nem széledt szét, és pár sarokkal odébb megnyitották a Deliont. Az étkezde lelke, ahogy régen, most is Nyúzó Imre séf, akiről nem mindenki tudja, hogy jó évtizeden át egy gothic metál zenekar frontembere volt.

Cikk folytatása

Máltai séf lett az év szakácsa

Immár huszonötödik éve rendezik meg a tavasz derekán a Best of Budapest & Hungary Díjkiosztó Gálát, ahol az előző év legkiemelkedőbb éttermeseit, szállodásait, és egyéb szolgáltatóit díjazzák. Az esemény a magyarországi gasztronómia és vendéglátás egyik legnagyobb szabású rangos ünnepe, amelyen számos, a gasztronómia területén dolgozó szakember vehetett át elismerést.

Cikk folytatása

Fókuszban a gombóc, a kaviár és a pezsgő

Pár hét és újra megnyitja kapuját Magyarország legmenőbb gasztronómiai rendezvénye, az OTP Bank Gourmet Fesztivál. Május 17-20. között a Millenárison világsztár séfek, Michelin-csillagos magyar éttermek, és az ország legjobb vendéglátóhelyeinek különlegességeit kóstolhatjuk meg. Idén Regős Bendegúz kedvence, a gombóc, valamint a kaviár lesz a fő téma.

Cikk folytatása

Portugál és kubai ételek a Food Truck Show-n

Még soha nem csatlakoztak annyian a Magyar Street Food Egyesülethez, mint az elmúlt fél év alatt. A húsz új taggal immár 150 ellenőrzött minőségű büfékocsit tartanak nyilván az országban. A nemrég csatlakozott járgányokból portugál és kubai nemzeti ételeket, falafelt és Ázsia legnépszerűbb utcai ételeit kínálják. Az új mozgó büfék a május eleji Food Truck Show-n mutatkoznak be a nagyközönségnek, ahol összesen ötven falatozó kínálatát lehet majd végigkóstolni.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017