Pohner Ádám tojáshéjban szervírozta a spagettit

A magyar csapat tagjai szerint jól sikerültek Pohner Ádám ételei a Torinóban zajló Bocuse d’Or szakácsverseny európai selejtezőjének első napján. A csapat bizakodó a tekintetben, hogy a fiatal séf bekerül az első tíz versenyző közé. Ez azért volna nagyon fontos, mert a jövő évi lyoni világbajnokságra a húsztagú mezőny első fele juthat csak el.

Cikk folytatása

Piemonti alapanyagokkal főznek a Bocuse d'Or indulói

Az úgynevezett piacozással megkezdődött Torinóban a Bocuse d'Or európai válogatója. A magyar színeket képviselő Pohner Ádám, hétfőn az első csoportban versenyez majd. A világ legismertebb szakácsversengésének európai selejtezőjében húsz séf méri össze tudását, közülük tízen szerezhetnek jogot arra, hogy jövőre elindulhassanak a lyoni világbajnokságon.

Cikk folytatása

A Michelin-csillag „bevilágítja” az éttermet

A Gundel múltja szép és a jövője is fényes lesz – mondta lapunknak Litauszki Zsolt, aki a közelmúltban lett a híres vendéglátóhely executive séfje. Azt is elárulta nekünk, hogy tavalyi, latin-amerikai élményeiből is merít majd az új étlap összeállításánál. A nagy tapasztalatú szakács szerint a honi gasztroforradalom már elindult, ám még a vendéglátói és a kereskedelmi kultúrának sokat kell fejlődnie. Szerinte minden szakács vágyik a Michelin-csillagra, aki nem, az valótlant állít.

Cikk folytatása

Amikor a zsákmány rögtön a tűzhelyen végzi

Ha valaki nyáron éppen a kicsiny Funtana városkában jár, nem hagyhatja ki a Ribarska festát, azaz a Halász fesztivált. Szerencsére több alkalommal is megrendezik a nyár folyamán, így aki a közelgő első, június 15-i lakomáról lemaradna, később is alkalma nyílik arra, hogy a friss, ízletes tengeri fogásokat megkóstolja. Kár is lenne elmulasztani.

Cikk folytatása

Kékpenészes sajthoz szamorodni illik

A Magyarországon gyártott kézműves sajtok népszerűsítésére indult kampány A magyar sajt jó címmel. A kezdeményezés sajtóbemutatóján nemcsak a minőségi sajtok kedvező élettani hatásaira hívták fel a figyelmet, hanem a bor-sajt párosításokban rejlő lehetőségekre is.

Cikk folytatása

A közönségnél a Bori Mami volt a sztár

Idén is hatalmas volt az érdeklődés a legszínvonalasabb hazai gasztrofesztivál iránt, amit bizonyít, hogy az esemény négy napja alatt több mint húszezren látogattak el az OTP Bank Gourmet Fesztiválra. A fesztivál zárónapján megszavazták a legjobb ételt és standot, valamint kiosztották a közönségdíjat is.

Cikk folytatása

Gombócból sosem lehet elég sok

Tintahalas „falusi” kaviár, véreshurka gombóc, vízibivaly tatár – csak néhány meghökkentő recept azok közül, amelyeket az ország legjobb éttermei idén a Gourmet Fesztiválra hoztak. Ez évben a gombóc, a kaviár és a pezsgő az esemény főszereplője, és a tematika rendesen beindította a séfek fantáziáját. Elképesztő színes ötletek tucatjaiba futhattak bele a látogatók, a kíváncsiságnak egyedül a pénztárcájuk vastagsága szabhatott határt.

Cikk folytatása

Tiszta, friss, harsány ízek

A napokban Koppenhága két ékkövében, a Geraniumban és a Nomában járt egy kis magyar csapat, amelynek tagja volt az ismert gasztronómiai szakember, Csapody Balázs is. A balatonszemesi Kistücsök tulajdonosa kiemelte: magyar ember számára felfoghatatlan a fejlődés a dán fővárosban, ahol az éttermek a legmesszebbmenőkig kiaknázzák a helyben rendelkezésre álló alapanyagokban rejlő lehetőségeket. Csapody Balázs szerint ezt az utat kellene követnie a hazai gasztronómiánk is.

Cikk folytatása

Emelik a lécet a Gourmet Fesztivál szervezői

A legenda kategóriába sorolom, hogy a hétköznapiság és a magas minőség nem fér meg egymás mellett – mondta lapunknak Nemes Richárd, a Gourmet Fesztivál főszervezője. Szerinte a mindennapi ételekkel is lehet „aha” élményt szerezni, missziójuk, hogy az embereknek bebizonyítsák: a megszokott ételeken is lehet mindig csavarni egyet. Vallja, hogy még bőven van hová fejlődnie a honi gasztronómiának a szezonalitás és a regionalitás terén.

Cikk folytatása

Nyomkövetőt kaptak a mozgó büfék

Elindult az első magyar food truck kereső szolgáltatás, a findthetruck.hu. Az oldal célja, hogy a rajongók folyamatosan nyomon követhessék kocsikat az egész ország területén. Az első pár hónap során tesztüzemben működik a felület, amelyet fokozatosan országos street food térképpé fejlesztenek a hazai mozgó büfések.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017