Előkelő klubba került az Onyx

Még most is kapkodjuk kicsit a levegőt, és nehezen hisszük el, hogy immár Magyarországnak is van két Michelin-csillagos étterme. És hogy a képet még inkább árnyaljuk, meg kell jegyeznünk azt is: a földrészen az Onyx mellett csupán nyolc étterem részesült ekkora elismerésben idén. A régióban – ahogy eddig is – természetesen Ausztria az éllovas, mögötte jelenleg Magyarország a második.

Cikk folytatása

Szenzáció: kétcsillagos étterme van Budapestnek!

A Várkert Bazár adott otthont a Michelin-kalauz díjátadó gálájának, ahol a várakozásokkal ellentétben nem lett Budapestnek új csillagos étterme, ám olyasmi történt, amire senki nem számított. A Gerbeaud-házban található Onyx éttermet ugyanis – elsőként a magyar Michelin-csillagos éttermek közül – két csillaggal jutalmazták. Ez minőségi ugrás, jelentősége ahhoz hasonló, mint amikor a Costes elsőként kapott Michelin-csillagot Magyarországon.

Cikk folytatása

Európai sztárséfek randevúznak Budapesten

A Michelin gumigyár és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésének köszönhetően március 26-án soha nem látott eseményre kerül sor Budapesten. A magyar főváros ad otthont az európai gasztronómia egyik legrangosabb eseményének, a földrész Michelin-kalauz díjátadó ünnepségnek. Öt ország – köztük Magyarország – e gálán tudja meg, mely éttermeik érdemelték ki a Michelin-csillagot.

Cikk folytatása

Lesz-e újabb Michelin-csillagunk?

A Costes, az Onyx, a Borkonyha, a Costes Downtown, valamint a Tanti csapata már átélhette, milyen érzés megkapni, megtartani, illetve az utóbbi esetében elveszíteni a Michelin-csillagot. De vajon gyarapszik-e idén a csillaggal díjazott magyar éttermek száma? Eléri-e valamelyik vendéglátóhely a kétcsillagos szintet? Erre a kérdésre kereste a választ a napokban rendezett Konyhakiállításon Bíró Lajos séf és Jókuti András, gasztronómiai szakértő.

Cikk folytatása

Három Michelin-csillag Horvátországban

A Michelin Guide legújabb, horvátországi kiadványában összesen 62 éttermet értékeltek a kalauz szigorú inspektorai, közülük három is csillagot kapott. Ezzel déli szomszédunk megháromszorozta Michelin-csillaggal jutalmazott éttermeinek számát, és megközelítette Magyarországot, amelynek eggyel több csillagos vendéglátóhelye van.

Cikk folytatása

Csodamasinák és finom falatok

Hűtőszekrény, ami a hangulatához „öltözik”, páraelszívó, ami megbújik a főzőlapban és mobilról irányítható okos vízlágyító, amely megvédi a háztartási gépeket. Ilyen és ehhez hasonló csodák, berendezések, valamint újítások, konyhabútorok és egyéb kiegészítők várják mindazokat, akik március 2-4. között ellátogatnak a Budapest Sportarénába a Konyhakiállításra.

Cikk folytatása

Újra a Costes az év étterme

Kiosztotta a Dining Guide portál a maga alapította gasztronómiai díjakat, a legfontosabb elismerést, az év étterme díjat a Costes kapta. A Michelin-csillagos vendéglátóhely a lehetséges százból kilencvenhárom pontot kapott. Érdekesség, hogy az étterem tavaly is az első helyen végzett a gasztroportál szavazásán. Az év szakácsa Barna Ádám lett a St. Andrea Borbárból, míg a legjobb vidéki étteremnek az encsi Anyukám mondtát találták.

Cikk folytatása

Gasztrocsúcs „visegrádi” finomságokkal

Az elmúlt héten újra megrendezték a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont területén a világ egyik legnagyobb nemzetközi élelmiszeripari szakkiállítását, a Sirhat. A magyar fővárosban a sütő- és cukrász-, a szálloda- és vendéglátóipar, a gasztronómia, valamint a csomagolóanyag szektor legújabb trendjei és technológiáinak bemutatása mellett számos szakmai versenyt és fórumot rendeztek.

Cikk folytatása

A Balaton partjára került az aranyérem

Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét, amelyet a Sirha nemzetközi élelmiszeripari kiállítás betétprogramjaként rendezetek. A második helyen is vidéki séf, Volenter István végzett, míg a harmadik a sokak által nagy esélyesnek tartott Veres István lett. A győztes részt vehet a nyár eleji európai finálén, Torinóban.

Cikk folytatása

Nem tiszavirág-életű élmény

Töretlenül hisszük, hogy valódi gasztronómiai forradalomról csak akkor lehet majd Magyarországon beszélni, ha nemcsak Budapesten, de vidéken is kedvünkre válogathatunk a színvonalas éttermek között. Szeged sokáig jobbára a különböző minőségű halászleveiről volt ismert, a helyzet azonban mára nagyot változott. A Tiszavirágban innovatív és színvonalas konyhával találkoztunk.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017