Portugál és kubai ételek a Food Truck Show-n

Még soha nem csatlakoztak annyian a Magyar Street Food Egyesülethez, mint az elmúlt fél év alatt. A húsz új taggal immár 150 ellenőrzött minőségű büfékocsit tartanak nyilván az országban. A nemrég csatlakozott járgányokból portugál és kubai nemzeti ételeket, falafelt és Ázsia legnépszerűbb utcai ételeit kínálják. Az új mozgó büfék a május eleji Food Truck Show-n mutatkoznak be a nagyközönségnek, ahol összesen ötven falatozó kínálatát lehet majd végigkóstolni.

Cikk folytatása

Kell egy bomba íz, ami jön és robban!

Nem tud egy helyben nyugton ülni. Folyton csak a főzésen jár az esze, konyhája egy valóságos laboratórium, ahol rengeteg időt tölt kísérletezéssel. Gyermekkorában nagyon finnyás volt, ehhez képest ma már a sertésbelsőséget is megkóstolja nyersen, így ellenőrzi, hogy friss-e. Mizsei János, a Mák Bistro séfje a skandináv filozófiában hisz, a letisztult ízvilágtól nem akar és nem is tud eltérni. Szereti a zöldségek naturális ízét, s ugyan a Mák nem lesz vegetáriánus étterem, azt gondolja: tíz év múlva sokkal kevesebb húst fogunk fogyasztani.

Cikk folytatása

25 év kellett a két csillaghoz

Gondolta volna, hogy már vidéken is teszteltek éttermeket a Michelin-ellenőrök? És azt tudta, hogy a Michelin már 1992 óta kóstolja a fővárosi vendéglátóhelyek kínálatát? Az Index hiánypótló interjút készített a Michelin Kalauzok nemzetközi igazgatójával, amelyben Michael Ellis sok egyéb érdekességről is beszél.

Cikk folytatása

„Muszáj, hogy egy séfnek saját stílusa legyen!”

Mindig a saját ötleteit igyekszik megvalósítani, szeret otthon, csöndben elmélkedni. Noha eddig szinte minden állomáshelye világváros volt, Veres István, nem kedveli a nagyvárosokat, a Babel séfje legszívesebben vidéken élne. A Kézdivásárhelyről indult szakács imádja a természet közelségét, a vadon formái azonnal beindítják, lényegében bármiből képes ötletet meríteni, ami a természetben található. Maximalista, fontos számára az esztétika és az alapanyagok tisztelete. Elárulta nekünk, hogyan működik belülről egy három Michelin-csillagos étterem, valamint azt is, miért számított arra idén, hogy a Babel Michelin-csillagot szerez.

Cikk folytatása

Előkelő klubba került az Onyx

Még most is kapkodjuk kicsit a levegőt, és nehezen hisszük el, hogy immár Magyarországnak is van két Michelin-csillagos étterme. És hogy a képet még inkább árnyaljuk, meg kell jegyeznünk azt is: a földrészen az Onyx mellett csupán nyolc étterem részesült ekkora elismerésben idén. A régióban – ahogy eddig is – természetesen Ausztria az éllovas, mögötte jelenleg Magyarország a második.

Cikk folytatása

Szenzáció: kétcsillagos étterme van Budapestnek!

A Várkert Bazár adott otthont a Michelin-kalauz díjátadó gálájának, ahol a várakozásokkal ellentétben nem lett Budapestnek új csillagos étterme, ám olyasmi történt, amire senki nem számított. A Gerbeaud-házban található Onyx éttermet ugyanis – elsőként a magyar Michelin-csillagos éttermek közül – két csillaggal jutalmazták. Ez minőségi ugrás, jelentősége ahhoz hasonló, mint amikor a Costes elsőként kapott Michelin-csillagot Magyarországon.

Cikk folytatása

Európai sztárséfek randevúznak Budapesten

A Michelin gumigyár és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésének köszönhetően március 26-án soha nem látott eseményre kerül sor Budapesten. A magyar főváros ad otthont az európai gasztronómia egyik legrangosabb eseményének, a földrész Michelin-kalauz díjátadó ünnepségnek. Öt ország – köztük Magyarország – e gálán tudja meg, mely éttermeik érdemelték ki a Michelin-csillagot.

Cikk folytatása

Lesz-e újabb Michelin-csillagunk?

A Costes, az Onyx, a Borkonyha, a Costes Downtown, valamint a Tanti csapata már átélhette, milyen érzés megkapni, megtartani, illetve az utóbbi esetében elveszíteni a Michelin-csillagot. De vajon gyarapszik-e idén a csillaggal díjazott magyar éttermek száma? Eléri-e valamelyik vendéglátóhely a kétcsillagos szintet? Erre a kérdésre kereste a választ a napokban rendezett Konyhakiállításon Bíró Lajos séf és Jókuti András, gasztronómiai szakértő.

Cikk folytatása

Három Michelin-csillag Horvátországban

A Michelin Guide legújabb, horvátországi kiadványában összesen 62 éttermet értékeltek a kalauz szigorú inspektorai, közülük három is csillagot kapott. Ezzel déli szomszédunk megháromszorozta Michelin-csillaggal jutalmazott éttermeinek számát, és megközelítette Magyarországot, amelynek eggyel több csillagos vendéglátóhelye van.

Cikk folytatása

Csodamasinák és finom falatok

Hűtőszekrény, ami a hangulatához „öltözik”, páraelszívó, ami megbújik a főzőlapban és mobilról irányítható okos vízlágyító, amely megvédi a háztartási gépeket. Ilyen és ehhez hasonló csodák, berendezések, valamint újítások, konyhabútorok és egyéb kiegészítők várják mindazokat, akik március 2-4. között ellátogatnak a Budapest Sportarénába a Konyhakiállításra.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017