Mi a közös a Babelben és az Olimpiában?

Megkezdődött a Bocuse d’Or szakácsverseny magyar selejtezője, amelynek végén kiderül, ki képviseli Magyarországot 2018 nyarán Torinóban, a Bocuse d’Or európai döntőjén. A hat továbbjutó mindegyike tapasztalt séf, nagy múltú étteremben dolgozik, ami különösen izgalmas finálét ígér jövő februárra.

Cikk folytatása

Ahol a kerítés is tejkaramellából van

Aki Észak-Írország fővárosában jár, kötelezően el kell zarándokolnia a St. Georges’s Marketre, a helyi Nagyvásárcsarnokba, amely magyar rokonához hasonlóan az előző századforduló környékén épült. Csuda dolgokat láthat majd, ha megfogadja tanácsunkat: tenger gyümölcsei paradicsomot, fudge Kánaánt, minőségi hentest, bio zöldségest, és ha szerencséje van még citromsárga belű céklát is.

Cikk folytatása

Újabb két spanyol étterem a csúcskategóriában

A barcelonai ABaC és az El Puerto de Santa Maríaban található Aponiente is három csillagot kapott a Michelin ítészeitől a napokban megjelent, Spanyolország és Portugália legjobb éttermeit lajstromozó kalauzban. Az Ibériai-félsziget nagyobb államában további öt étterem szerezte meg második csillagát, míg tizenheten először kerültek fel a listára.

Cikk folytatása

Hogy kerül pörcpor a krémlevesbe?

A leves étvágygerjesztő. A leves teltségérzetet biztosít. A leves forrása a napi folyadékbevitelnek. A leves fogyasztásának közösségi hatása van. A leves ideális többféle diétához, betegség utáni lábadozáskor, zöldségből készült változatait vegetáriánusok is fogyaszthatják. Levest azok is készíthetnek, akiknek kevés idejük akad a főzésre. Nekik segít a Bonduelle, amely most két új krémlevessel jelentkezett.

Cikk folytatása

Csillaghullás New Yorkban

Megjelent a legújabb New York-i Michelin-kalauz, amelyben nagy meglepetésre a háromcsillagos kategóriában a Jean Georges étterem elvesztette egyik csillagát. Ugyanakkor hat új étterem is kiérdemelte a szigorú ítészektől az egy Michelin-csillagot.

Cikk folytatása

Körteborleves, mákos tiramisu: Alsó-Ausztria nagykövetei

Aki a közeljövőben nyugat felé tervez utazást, érdemes megfontolnia egy túrát Alsó-Ausztriába. A határhoz közeli tartományban nemcsak remek sípályák, kiépített túraútvonalak találhatók, hanem olyan finomságok is várják a turistát, mint a kecskesajtos somtekercs, a tormával és sommal ízesített sajtkrém, ízletes gyümölcslevek és persze étkezés után egy jó fajta zöld veltelini. Aki pedig egy helyi vendéglőbe tévedne, mindenképpen rendeljen körteborlevest!

Cikk folytatása

Rodrigo csalódott a harmadik hellyel

Kora miatt a S.Pellegrino Young Chef jövő évi sorozatáról már lecsúszott, ennek ellenére nem mond le arról, hogy a jövőben is versenyezzen – árulta el honlapunknak Sándor Rodrigo, aki harmadik lett nemrég a fiatal séfeknek kiírt verseny kelet-európai középdöntőjében. Rodrigo keserűségét munkába fojtja, a jövő évét a sztázsolás, a munka és az utazás fogja kitölteni.

Cikk folytatása

Már mangalicával álmodik a fiatal séf

Harmadik lett Sándor Rodrigo a S.Pellegrino Young Chef kelet-európai középdöntőjén Varsóban. A továbbjutási esélyeit kissé csökkentette, hogy utolsóként szolgálhatta fel tőkehalas, homáros halászlevét a zsűrinek, amelyben a magyar Wolf András is helyet foglalt. A másik magyar indulónak, Botos Andrásnak sincs miért szégyenkeznie, a fiatal szakács elégedett azzal, hogy a középdöntőbe jutott, sőt, már a jövő évi terveit szövögeti.

Cikk folytatása

Rodrigo halászlével hódítana

Még alig ocsúdtunk a magyar szakácsok, cukrászok fantasztikus prágai sikere után, máris közeleg egy új megmérettetés. Október közepén Varsóban rendezik ugyanis a S.Pellegrino Young Chef verseny közép-európai középdöntőjét, amelynek győztese részt vehet a jövő évi világdöntőn. A szakácsversenyen két fiatal séfünk is főzőpult mögé áll.

Cikk folytatása

Hatalmas magyar siker Prágában!

Három magyar csapatból kettő is megszerezte az első helyet a napokban, Prágában rendezett World Association of Chefs’ Societies (WACS) európai regionális selejtezőn. Az Adamek Balázs, Murányi Mercédesz szakács- és a Maczák Anna, Marosi Mónika cukrászpáros ezzel kijutott a jövő évi, malajziai világbajnokságra.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017