Szlovénia, a 10 millió krémes hazája

Ez az írás kivételesen nem Ana Rošról, a világ legjobb női szakácsának választott séfről fog szólni. Mert ugyan a gasztronómia csúcsát jelenleg ő képviseli Szlovéniában, a hagyományos szlovén étkezési kultúrának számos olyan különlegessége van, ami érdemes arra, hogy megkóstoljuk, ha ellátogatunk az országba. Esetleg keressünk egy szlovén barátot, aki készíti nekünk poticát. Ha nem tudja mi az, mindenképpen olvasson tovább!

Cikk folytatása

Titkos tanácsokat kapott a fehérvári séf

Hamarosan folytatódik a kelet-európai középdöntővel a S.Pellegrino Young Chef szakácsverseny. A regionális selejtezőre Varsóban kerül sor, amelyre már a magyar versenyzők is nagyon készülnek. Feladatuk nem egyszerű: a tíz középdöntős közül csak a legjobb jut tovább a milánói döntőbe.

Cikk folytatása

Plusz sajt és tejföl jár a „Köszilángoshoz”

A tiszakécskei Lángos Büfé kapta a Vénusz étolajgyártó nemrég zárult Lángos Voksán a legtöbb szavazatot, ezzel elnyerte a Vénusz kedvenc lángosozója címet. Második az egri Lángos a la Rohlicsek lett, a harmadik legtöbb szavazatot pedig a Tihanyi Piac Lángos Sütői kapta.

Cikk folytatása

Babos lecsóval tálalták a pácolt nyúlcombot

Hat százalékkal nőtt a nyúlhús fogyasztása azóta, hogy kampányt indított a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács az állam támogatásával a nyúlhús népszerűsítése érdekében. Ennek ellenére az idehaza nevelt nyulak 98 százalékát még mindig külföldön értékesítik. A nyúlhús kedvező élettani hatásaira és gazdaságos tenyésztésére az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron középiskolásoknak rendezett szakácsversennyel is igyekeztek ráirányítani a figyelmet.

Cikk folytatása

Wagyu steak: amikor elfogynak a szavak

A 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár úgynevezett partnerországa ezúttal Japán, a távol-keleti ország gasztronómiájának sokszínűségét a vásárra kilátogatók is megtapasztalhatják. A talán legismertebb és egyben rendkívül drága exportcikket, a wagyu marhát mi is megkóstoltuk, élményeinket igyekszünk átadni, még ha a lehetetlennel is próbálkozunk.

Cikk folytatása

„Kapj rá” – halfogyasztást népszerűsítő kampány indul

Amíg Európa polgárai átlagban huszonkét kilogramm halat fogyasztanak évente, addig Magyarországon csupán a negyedét – hangzott el a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Váráson. Az állam ezért a tenyésztés és a feldolgozás mellett támogatja és népszerűsíti a halfogyasztást, hamarosan pedig kampányt indítanak azért, hogy a fiatalok is megismerjék a halgasztronómiát. 

Cikk folytatása

Vörös curry, ami mindent vitt

Hosszan kanyargó sorok jelezték hétvégén a Vajdahunyad várban a véletlenül éppen arra sétálónak: különleges esemény közepébe csöppent. A Thai Királyság által szervezett, az ország kultúráját bemutató eseményen szerencsére a thai gasztronómia sem maradt ki a programok közül, és nemcsak kóstolni, recepteket tanulni is lehetett.

Cikk folytatása

A nyelvhal sem babrált ki a magyar séffel


Nagy sikert ért el a Chaine des Rotisseur által fiatal szakácsoknak kiírt világbajnokságon Pereszlényi Alexandra: a Gundel sous séfje negyedik lett a rangos versenyen. Az idén Frankfurtban megrendezett világbajnokság rangját többek között az adja, hogy a zsűri nem tudja, kinek az ételét kóstolja, vagyis csupán az ízek és a külcsín alapján dönt a helyezésekről.

Cikk folytatása

Minőségi vacsora, kedvezményes áron

Októberben ismét lesz Országos Étterem Hét, amelynek keretében Magyarország számos kiváló éttermében fogyaszthatnak el a vendégek egy három fogásból álló menüt. Az előfoglalás szeptember 20-án kezdődik, érdemes feljegyezni a naptárba!

Cikk folytatása

Megoldódott a sertéscsontok rejtélye

Európa legrégebbi, 3000 éves szalonnakészítő üzemének titkára derült fény Ausztriában. Eddig talány volt, hogy honnan származtak az ipari méretekben feldolgozott állatok, ám a bécsi Természettudományi Múzeum szakértőinek DNS-vizsgálatai rávilágítottak: a nyomok a Dunához és Ausztria déli részéhez vezetnek.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017