Fényűző főzőcske Fertődön

A barokk kor magyar konyhájának ízvilágával és pompájával ismerkedhetnek meg, akik augusztus 12-én ellátogatnak a fertődi Esterházy-kastély szomszédságában megrendezendő Barokk Ételfőző Fesztiválra.

Cikk folytatása

Libamáj és szarvasbélszín is lesz az Anna-bálon

A hagyományőrzés és újszerűség jellemzi majd a 192. Anna-bálon felszolgált vacsora fogásait. Könnyű, ugyanakkor tartalmas ételeket kínálnak majd a nagy múltra visszatekintő balatonfüredi bál vendégeinek. Így szerepel majd a menüben libamáj, mangalica, citrusos répa és savanyított kelvirágrózsa.

Cikk folytatása

„A pusztulás után jöhet a megújulás”

Ha minden halad tovább a jelenlegi kerékvágásban, két év alatt összeomlik a magyar vendéglátó szektor – vélekedik Horváth Tamás séf, akit a nagyközönség még az évekkel ezelőtt sugárzott Szakácspárbaj, Az étterem, valamint a Mokka című műsorokból ismerhet. A szakács lapunknak kifejtette: rohamtempóban fogynak a hadra fogható szakemberek, a diákok java rögtön elhagyja a pályát, amint kikerül az iskolából. Rosszak a tankönyvek, borzasztók a gyakorlati helyek, s ha ez nem volna elég, sok étteremtulajdonos a gyors meggazdagodás reményében kizsigereli a személyzetet. Hogy a honi alapanyag jelentős része silány, csak hab a tortán.

Cikk folytatása

Csokoládé póréhagyma levelébe csomagolva

Újabb sztárszakácsot sikerült Budapestre csábítania a Globalista Konyha csapatának, akik ezúttal Santiago Lastra Rodriguez, mexikói nomád séfet invitálták a magyar fővárosba. A séf a dán Noma-nak is dolgozott, amelyet többször a világ legjobb éttermének választottak.

Cikk folytatása

„Amihez Gerendai nyúl, arannyá változik”

Hallhatóan roppan a tőkehal bundája, amint beleharapunk. A forró sült burgonya illatát a friss budai szellő asztalunktól a kéklő víz irányába fújja – hamar kedvet kapnak mások is a sült halhoz. Budapest „tengerpartján”, a valószínűtlenül kékvizű Lupa-tó mellett azonban nemcsak halat fogyaszthatunk, a gasztro sétányon szinte minden kapható, amire az éhes strandoló vágyik. Ráadásul nem is akármilyen minőségben: még a Michelin-csillagos Costes is nyitott itt strandbüfét.

Cikk folytatása

Szürreális erőleves a Bori Mamiban

Minden városnak szüksége volna legalább egy jó étteremre, ahová bármikor nyugodtan beülhet a vendég, mert biztos lehet a minőségben. Gyöngyösnek már van ilyen vendéglátóhelye, a Bori Mami, ahol komolyan gondolják, hogy az erőleves erős legyen. Ahol minőségi, helyi alapanyagokkal, jó technológiával dolgoznak, ahol az apróságokra is figyelnek, s ahol még a presszókávé is kitűnő.

Cikk folytatása

Szenvedély nélkül semmi nem létezik!

Futótűzként terjedt el a hír a szakmában, hogy a Sauska Borászat éttermet nyit Villányban, kreatív séfnek pedig a tapasztalt Bicsár Attilát nyerte meg. A séf falusi gourmet-ra keresztelte az általa Villányban megvalósítani kívánt stílust, utánajártunk, mit takar a kifejezés, és milyen lesz az új étlap. Miközben az elsők között kóstoltuk Bicsárék főztjét, váratlanul betoppant az étterembe Bock József, a vörösborpápa, aki elismerően bólogatott az átalakított éttermet látva. Aligha járunk messze az igazságtól, ha azt írjuk: Sauska Krisztián beruházása ösztönzőleg hat majd a borvidék gasztronómiájára.

Cikk folytatása

A szénégetőné csodás balladája

Vasárnap délelőtt olasz ételt támadt kedvünk ebédelni, utunkba a leghamarabb az Ape Regina esett. A Podmaniczky és a Jókai utca sarkán található vendéglő elsőre jó választásnak tűnt, másodjára nem, amikor viszont megkóstoltuk az ételeket, minden nyűgünk elmúlt. A krémes-füstös carbonara, a tenger gyümölcseivel telt rizottó és a fenséges tiramisu arra ösztökél, hogy jó szívvel ajánljam az éttermet.

Cikk folytatása

Magyar sajtok elismerése Franciaországban

Hatalmas sikert arattak a Sümegtej sajtjai a világ egyik legnagyobb szakmai seregszemléjén, ahol termékeik három érmet, köztük egy aranyat nyertek. Az elismerés értékét növeli, hogy a Mondial du Fromage versenyre mintegy hatszáz sajtkülönlegességet neveztek be, és e termékeket zárt ajtók mögött bírálta el a szakmai zsűri.

Cikk folytatása

A Sauska is éttermet nyit Villányban

Június végén új vendéglátóhellyel bővül a gasztronómiai kínálat Villányban: megnyílik a Sauska 48. Hogy mennyire komoly a tulajdonosok koncepciója, arra példa, hogy a kreatív séf nem más, mint Bicsár Attila. Vele korábban a budai várban található fine dining étterem, az Alabárdos szakácsaként találkozhattak a gasztronómiát kedvelők.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017