Romantikus olasz vacsora, mint a filmekben

Ünnepre készültünk, meg akartuk adni a módját. Mivel igen kedveljük az olasz konyhát, a Dohány utcai Fasuto’s Osteriára esett a választásunk. Nem bántuk meg: az étterem eszményi helyszín meghitt, romantikus vacsorákhoz. Persze nemcsak a vendéglő hangulatáért érdemes betérni Fausto di Vorához, mert a konyha is kitűnő, az étkészlet pedig úgy ragyog, hogy alig hittünk a szemünknek.

Cikk folytatása

Lisztkukacból készül az ízletes burger

Rovaralapú élelmiszerekkel, például rovarburgerrel bővül az egyik legnagyobb svájci élelmiszeráruház-lánc kínálata. Az alpesi ország Európában elsőként engedélyezi rovarból előállított termékek árusítását.

Cikk folytatása

Pacallevestől a kenyér lelkéig

Államalapításunk ünnepén idén is számos gasztronómiai program várja az érdeklődőket a fővárosban. Az ünnepi sütés-főzés már augusztus 19-én elkezdődik, a Magyar Ízek Utcája a budai Duna-parton várja ismét az ünneplőket. A nemzeti ünnepen a MOMkultban a Kenyérlelke fesztiválra azokat várják, akik a hagyományos cipó szerelmesei.

Cikk folytatása

Partiumi mester süti az ünnepi cipót

A Görböc névre keresztelt vekni lett idén a Szent István-napi kenyérverseny győztese. A különleges hangzású név egy határon túli tájegységet rejt, a pékség pedig már harmadik alkalommal készítheti az ország ünnepi kenyerét.

Cikk folytatása

Lüktető falucska Párizs legrégebbi fedett piaca

 

Párizs harmadik kerületének szívében, talán a város egyik legnépszerűbb utcájában, a rue Bretagne közepén, épületek közé ékelve bújik meg Párizs legrégebbi fedett piaca, a Marché des Enfants Rouge. A hentesek és zöldségesek mellett számos street foodos kínálja ételeit, a francia konyha remekei mellett kóstolhatunk marokkói vagy japán ételt is.

Cikk folytatása

„Brazil” menü a Barakában

Főzött már privát séfként, food truckban és két Michelin-csillagos étteremben is. Bármilyen műfajról legyen szó, mindig a tökéletességre törekszik, a lehető legmagasabb gasztronómiai élményt kívánja nyújtani. Ő André Bicalho, a Baraka étterem új séfbüszkesége.

Cikk folytatása

Luxuséttermek a legjobbak között

Öt magyar vendéglátóhely került fel a világ legjobb luxuséttermeit összesítő listára, a World Luxury Restaurant Awardsra. A fine dining kategóriában a Gundel, a luxus steakhouse/grill éttermek csoportosításban a Prime Steakhouse, a romantikus környezet kategóriában a Robinson lett  az illusztris klub tagja.

Cikk folytatása

Fényűző főzőcske Fertődön

A barokk kor magyar konyhájának ízvilágával és pompájával ismerkedhetnek meg, akik augusztus 12-én ellátogatnak a fertődi Esterházy-kastély szomszédságában megrendezendő Barokk Ételfőző Fesztiválra.

Cikk folytatása

Libamáj és szarvasbélszín is lesz az Anna-bálon

A hagyományőrzés és újszerűség jellemzi majd a 192. Anna-bálon felszolgált vacsora fogásait. Könnyű, ugyanakkor tartalmas ételeket kínálnak majd a nagy múltra visszatekintő balatonfüredi bál vendégeinek. Így szerepel majd a menüben libamáj, mangalica, citrusos répa és savanyított kelvirágrózsa.

Cikk folytatása

„A pusztulás után jöhet a megújulás”

Ha minden halad tovább a jelenlegi kerékvágásban, két év alatt összeomlik a magyar vendéglátó szektor – vélekedik Horváth Tamás séf, akit a nagyközönség még az évekkel ezelőtt sugárzott Szakácspárbaj, Az étterem, valamint a Mokka című műsorokból ismerhet. A szakács lapunknak kifejtette: rohamtempóban fogynak a hadra fogható szakemberek, a diákok java rögtön elhagyja a pályát, amint kikerül az iskolából. Rosszak a tankönyvek, borzasztók a gyakorlati helyek, s ha ez nem volna elég, sok étteremtulajdonos a gyors meggazdagodás reményében kizsigereli a személyzetet. Hogy a honi alapanyag jelentős része silány, csak hab a tortán.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017