Encs kincse a világ legjobbjai között

Bekerült a földkerekség legjobb ezer étterme közé az encsi Anyukám mondta a La Liste nevű gasztronómiai összesítésben, amely öt földrész legjobb éttermeket lajstromozza. A világ legnagyszerűbb étterme címet a párizsi Monnaie de Paris érdemelte ki.

Cikk folytatása

Mi a közös a Babelben és az Olimpiában?

Megkezdődött a Bocuse d’Or szakácsverseny magyar selejtezője, amelynek végén kiderül, ki képviseli Magyarországot 2018 nyarán Torinóban, a Bocuse d’Or európai döntőjén. A hat továbbjutó mindegyike tapasztalt séf, nagy múltú étteremben dolgozik, ami különösen izgalmas finálét ígér jövő februárra.

Cikk folytatása

Hogy kerül pörcpor a krémlevesbe?

A leves étvágygerjesztő. A leves teltségérzetet biztosít. A leves forrása a napi folyadékbevitelnek. A leves fogyasztásának közösségi hatása van. A leves ideális többféle diétához, betegség utáni lábadozáskor, zöldségből készült változatait vegetáriánusok is fogyaszthatják. Levest azok is készíthetnek, akiknek kevés idejük akad a főzésre. Nekik segít a Bonduelle, amely most két új krémlevessel jelentkezett.

Cikk folytatása

Rodrigo csalódott a harmadik hellyel

Kora miatt a S.Pellegrino Young Chef jövő évi sorozatáról már lecsúszott, ennek ellenére nem mond le arról, hogy a jövőben is versenyezzen – árulta el honlapunknak Sándor Rodrigo, aki harmadik lett nemrég a fiatal séfeknek kiírt verseny kelet-európai középdöntőjében. Rodrigo keserűségét munkába fojtja, a jövő évét a sztázsolás, a munka és az utazás fogja kitölteni.

Cikk folytatása

Már mangalicával álmodik a fiatal séf

Harmadik lett Sándor Rodrigo a S.Pellegrino Young Chef kelet-európai középdöntőjén Varsóban. A továbbjutási esélyeit kissé csökkentette, hogy utolsóként szolgálhatta fel tőkehalas, homáros halászlevét a zsűrinek, amelyben a magyar Wolf András is helyet foglalt. A másik magyar indulónak, Botos Andrásnak sincs miért szégyenkeznie, a fiatal szakács elégedett azzal, hogy a középdöntőbe jutott, sőt, már a jövő évi terveit szövögeti.

Cikk folytatása

Rodrigo halászlével hódítana

Még alig ocsúdtunk a magyar szakácsok, cukrászok fantasztikus prágai sikere után, máris közeleg egy új megmérettetés. Október közepén Varsóban rendezik ugyanis a S.Pellegrino Young Chef verseny közép-európai középdöntőjét, amelynek győztese részt vehet a jövő évi világdöntőn. A szakácsversenyen két fiatal séfünk is főzőpult mögé áll.

Cikk folytatása

Hatalmas magyar siker Prágában!

Három magyar csapatból kettő is megszerezte az első helyet a napokban, Prágában rendezett World Association of Chefs’ Societies (WACS) európai regionális selejtezőn. Az Adamek Balázs, Murányi Mercédesz szakács- és a Maczák Anna, Marosi Mónika cukrászpáros ezzel kijutott a jövő évi, malajziai világbajnokságra.

Cikk folytatása

Titkos tanácsokat kapott a fehérvári séf

Hamarosan folytatódik a kelet-európai középdöntővel a S.Pellegrino Young Chef szakácsverseny. A regionális selejtezőre Varsóban kerül sor, amelyre már a magyar versenyzők is nagyon készülnek. Feladatuk nem egyszerű: a tíz középdöntős közül csak a legjobb jut tovább a milánói döntőbe.

Cikk folytatása

Plusz sajt és tejföl jár a „Köszilángoshoz”

A tiszakécskei Lángos Büfé kapta a Vénusz étolajgyártó nemrég zárult Lángos Voksán a legtöbb szavazatot, ezzel elnyerte a Vénusz kedvenc lángosozója címet. Második az egri Lángos a la Rohlicsek lett, a harmadik legtöbb szavazatot pedig a Tihanyi Piac Lángos Sütői kapta.

Cikk folytatása

Babos lecsóval tálalták a pácolt nyúlcombot

Hat százalékkal nőtt a nyúlhús fogyasztása azóta, hogy kampányt indított a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács az állam támogatásával a nyúlhús népszerűsítése érdekében. Ennek ellenére az idehaza nevelt nyulak 98 százalékát még mindig külföldön értékesítik. A nyúlhús kedvező élettani hatásaira és gazdaságos tenyésztésére az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron középiskolásoknak rendezett szakácsversennyel is igyekeztek ráirányítani a figyelmet.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017