Szürreális erőleves a Bori Mamiban

Minden városnak szüksége volna legalább egy jó étteremre, ahová bármikor nyugodtan beülhet a vendég, mert biztos lehet a minőségben. Gyöngyösnek már van ilyen vendéglátóhelye, a Bori Mami, ahol komolyan gondolják, hogy az erőleves erős legyen. Ahol minőségi, helyi alapanyagokkal, jó technológiával dolgoznak, ahol az apróságokra is figyelnek, s ahol még a presszókávé is kitűnő.

Cikk folytatása

Szenvedély nélkül semmi nem létezik!

Futótűzként terjedt el a hír a szakmában, hogy a Sauska Borászat éttermet nyit Villányban, kreatív séfnek pedig a tapasztalt Bicsár Attilát nyerte meg. A séf falusi gourmet-ra keresztelte az általa Villányban megvalósítani kívánt stílust, utánajártunk, mit takar a kifejezés, és milyen lesz az új étlap. Miközben az elsők között kóstoltuk Bicsárék főztjét, váratlanul betoppant az étterembe Bock József, a vörösborpápa, aki elismerően bólogatott az átalakított éttermet látva. Aligha járunk messze az igazságtól, ha azt írjuk: Sauska Krisztián beruházása ösztönzőleg hat majd a borvidék gasztronómiájára.

Cikk folytatása

A szénégetőné csodás balladája

Vasárnap délelőtt olasz ételt támadt kedvünk ebédelni, utunkba a leghamarabb az Ape Regina esett. A Podmaniczky és a Jókai utca sarkán található vendéglő elsőre jó választásnak tűnt, másodjára nem, amikor viszont megkóstoltuk az ételeket, minden nyűgünk elmúlt. A krémes-füstös carbonara, a tenger gyümölcseivel telt rizottó és a fenséges tiramisu arra ösztökél, hogy jó szívvel ajánljam az éttermet.

Cikk folytatása

Magyar sajtok elismerése Franciaországban

Hatalmas sikert arattak a Sümegtej sajtjai a világ egyik legnagyobb szakmai seregszemléjén, ahol termékeik három érmet, köztük egy aranyat nyertek. Az elismerés értékét növeli, hogy a Mondial du Fromage versenyre mintegy hatszáz sajtkülönlegességet neveztek be, és e termékeket zárt ajtók mögött bírálta el a szakmai zsűri.

Cikk folytatása

A Sauska is éttermet nyit Villányban

Június végén új vendéglátóhellyel bővül a gasztronómiai kínálat Villányban: megnyílik a Sauska 48. Hogy mennyire komoly a tulajdonosok koncepciója, arra példa, hogy a kreatív séf nem más, mint Bicsár Attila. Vele korábban a budai várban található fine dining étterem, az Alabárdos szakácsaként találkozhattak a gasztronómiát kedvelők.

Cikk folytatása

Tersánszky, Jancsó és Hernádi kedvenceit kóstolhatjuk

A Múzeumok Éjszakáján nem csak galériákba juthatnak be a látogatók, hanem például olyan helyekre is, amelyek igazából nem is kiállítóterek. A gasztronómiához viszont kapcsolódnak, ilyen az idén 103 éves Danubius Hotel Astoria is, ahol akár egy időutazás részesei is lehetnek a kulinária iránt érdeklődők.

Cikk folytatása

Édes zöldpaprika és a kacsamájpüré

Tapasozni jó, sőt, nagyon jó. Mert nincs is annál szívmelengetőbb, amikor a barátok összegyűlnek, sör vagy bor mellett beszélgetnek, mellé hol ezt, hol azt csipegetnek. Vagy éppen rendelnek olyan fogásokat, amelyek többet is jelentenek a csipegetésnél. Rohan az idő, szól a spanyol zene, s mindenki jól érzi magát. Egy tapasos este nemcsak arra jó alkalom, hogy a hagyományos, olykor rusztikus falatokkal csillapítsuk az éhségünket, hanem arra is, hogy közben megismerkedhessünk a világhírű spanyol konyhával.

Cikk folytatása

Elődöntőben folytathatják ifjú szakácsaink

Két fiatal magyar szakács, Botos András és Sándor Rodrigo is bejutott a regionális elődöntőbe a S.Pellegrino Young Chef szakácsversenyen. A magyar tehetségek nyolc másik kelet-európai szakáccsal versenyeznek tovább, hogy eldöntsék: ki jut a fiatal séfek számára indított világverseny 2018-as milánói döntőjébe.

Cikk folytatása

Ízletes falatkák ünnepe

A magyarországi spanyol nagykövetség, a KultúrTapas és több fővárosi étterem közös szervezésében június 15-én Budapesten is megrendezik a tapas világnapját. A résztvevő spanyol vendéglátóhelyek meglepetésekkel készülnek.

Cikk folytatása

A tökéletes steak titka


Sokak számára a nyár beköszönte egyet jelent a grillezési szezon kezdetével. Ám mielőtt letisztítanánk a grillt, és nekifognánk az első steakünk megsütéséhez, érdemes meghallgatni John Tesar, texasi séf tanácsait. Nem biztos ugyanis, hogy minden, amiről úgy véljük helyes, jót is tesz a grillezni kívánt húsunknak.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017