Fény derült a food truckosok titkaira - de ők ennek örülnek

Színes albumban tették közzé a legismertebb hazai food truckosok közkedvelt ételeik receptjét, a könyv a Food Truck Show-n már kapható is a Bookline standján. A kötet nem egyszerűen receptek gyűjteménye: közvetíti azt a semmivel össze nem hasonlítható életérzést is, amely a „guruló vándorcirkusz” tagjait jellemzi.

Cikk folytatása

Gyömbér, bárány és egy fekete doboz vár a magyar séfre

Szeptember elején rendezik meg Frankfurtban a Chaîne des Rôtisseurs Ifjúsági Szakács Világbajnokságot, amelynek magyar indulója, Pereszlényi Alexandra a felkészülés finisébe ért. A Gundel sous chefjére kemény próba vár: a versenyzők ugyanis csak a világbajnokság napján ismerik meg a felhasználható alapanyagok körét. Egy biztos: gyömbért használniuk kell az indulóknak, amelyet Alexandra a desszertbe épít majd be.

Cikk folytatása

Ízlésünkre szabhatjuk a szendvicset a Mekiben

Októberben, a fővárosi Vörösvári úti McDonald’s étterem átalakításával a cég megkezdi hazai gyorsbüféinek átalakítását a „Jövő Élménye” koncepció alapján. A multinacionális vállalat e lépéssel akarja modernizálni a márkát. A változás az eddig megszokotthoz képest döbbenetes lesz, mintha egy néhány évvel ezelőtt forgatott sci-fi film jelenetei elevenednének meg.

Cikk folytatása

Salgótarjánban készül az ország legjobb croissant-ja

Az Artizán Budapest pékség csapata nyerte a fehér vagy félbarna kenyerek kategóriáját az augusztus 20-án megtartott III. Kenyérlelke Fesztiválon. A Hold utcai pékség ezen kívül még két helyezést is szerzett és a versenyben arattak a fővárosi pékek. A croissant-ok versengését azonban vidéki cukrászda nyerte. 

Cikk folytatása

Főzze ki magát Thaiföldre!

Szereti a thai konyhát? Szeret főzni is? Netán szokott thai ételeket főzni? Miért nem mutatod meg tudásod ország-világnak? Ha bátor, ügyes és egy kis szerencséje is van, tudását tovább is fejlesztheti Thaiföld fővárosában, Bangkok legtekintélyesebb főzőiskolájában.

Cikk folytatása

Romantikus olasz vacsora, mint a filmekben

Ünnepre készültünk, meg akartuk adni a módját. Mivel igen kedveljük az olasz konyhát, a Dohány utcai Fasuto’s Osteriára esett a választásunk. Nem bántuk meg: az étterem eszményi helyszín meghitt, romantikus vacsorákhoz. Persze nemcsak a vendéglő hangulatáért érdemes betérni Fausto di Vorához, mert a konyha is kitűnő, az étkészlet pedig úgy ragyog, hogy alig hittünk a szemünknek.

Cikk folytatása

Pacallevestől a kenyér lelkéig

Államalapításunk ünnepén idén is számos gasztronómiai program várja az érdeklődőket a fővárosban. Az ünnepi sütés-főzés már augusztus 19-én elkezdődik, a Magyar Ízek Utcája a budai Duna-parton várja ismét az ünneplőket. A nemzeti ünnepen a MOMkultban a Kenyérlelke fesztiválra azokat várják, akik a hagyományos cipó szerelmesei.

Cikk folytatása

„Brazil” menü a Barakában

Főzött már privát séfként, food truckban és két Michelin-csillagos étteremben is. Bármilyen műfajról legyen szó, mindig a tökéletességre törekszik, a lehető legmagasabb gasztronómiai élményt kívánja nyújtani. Ő André Bicalho, a Baraka étterem új séfbüszkesége.

Cikk folytatása

Luxuséttermek a legjobbak között

Öt magyar vendéglátóhely került fel a világ legjobb luxuséttermeit összesítő listára, a World Luxury Restaurant Awardsra. A fine dining kategóriában a Gundel, a luxus steakhouse/grill éttermek csoportosításban a Prime Steakhouse, a romantikus környezet kategóriában a Robinson lett  az illusztris klub tagja.

Cikk folytatása

Fényűző főzőcske Fertődön

A barokk kor magyar konyhájának ízvilágával és pompájával ismerkedhetnek meg, akik augusztus 12-én ellátogatnak a fertődi Esterházy-kastély szomszédságában megrendezendő Barokk Ételfőző Fesztiválra.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017