Tersánszky, Jancsó és Hernádi kedvenceit kóstolhatjuk

A Múzeumok Éjszakáján nem csak galériákba juthatnak be a látogatók, hanem például olyan helyekre is, amelyek igazából nem is kiállítóterek. A gasztronómiához viszont kapcsolódnak, ilyen az idén 103 éves Danubius Hotel Astoria is, ahol akár egy időutazás részesei is lehetnek a kulinária iránt érdeklődők.

Cikk folytatása

Édes zöldpaprika és a kacsamájpüré

Tapasozni jó, sőt, nagyon jó. Mert nincs is annál szívmelengetőbb, amikor a barátok összegyűlnek, sör vagy bor mellett beszélgetnek, mellé hol ezt, hol azt csipegetnek. Vagy éppen rendelnek olyan fogásokat, amelyek többet is jelentenek a csipegetésnél. Rohan az idő, szól a spanyol zene, s mindenki jól érzi magát. Egy tapasos este nemcsak arra jó alkalom, hogy a hagyományos, olykor rusztikus falatokkal csillapítsuk az éhségünket, hanem arra is, hogy közben megismerkedhessünk a világhírű spanyol konyhával.

Cikk folytatása

Elődöntőben folytathatják ifjú szakácsaink

Két fiatal magyar szakács, Botos András és Sándor Rodrigo is bejutott a regionális elődöntőbe a S.Pellegrino Young Chef szakácsversenyen. A magyar tehetségek nyolc másik kelet-európai szakáccsal versenyeznek tovább, hogy eldöntsék: ki jut a fiatal séfek számára indított világverseny 2018-as milánói döntőjébe.

Cikk folytatása

Ízletes falatkák ünnepe

A magyarországi spanyol nagykövetség, a KultúrTapas és több fővárosi étterem közös szervezésében június 15-én Budapesten is megrendezik a tapas világnapját. A résztvevő spanyol vendéglátóhelyek meglepetésekkel készülnek.

Cikk folytatása

A tökéletes steak titka


Sokak számára a nyár beköszönte egyet jelent a grillezési szezon kezdetével. Ám mielőtt letisztítanánk a grillt, és nekifognánk az első steakünk megsütéséhez, érdemes meghallgatni John Tesar, texasi séf tanácsait. Nem biztos ugyanis, hogy minden, amiről úgy véljük helyes, jót is tesz a grillezni kívánt húsunknak.

Cikk folytatása

Az eper mennybemenetele

Ismét megnyitotta kapuit az ország talán legrangosabb éttermi seregszemléje, a Gourmet Fesztivál, amelyre az ínyencek már régóta készülnek. A korábbiaktól eltérően idén nem egy hagyományos étel, hanem egy tradicionális alapanyag, a mangalica, és egy szezonális gyümölcs, az eper került az esemény középpontjába. A kiállítók kitettek magukért: a spárgás eperlevestől a savanyított epren át a mangalicából készült legkülönbözőbb variációjáig terjed a választék. 

Cikk folytatása

Az eper és a mangalica lesz a sztár

Május 18-21. között a megszokott helyre, a Millenáris Parkba csalogatja a kulinária rajongóit a Gourmet Fesztivál, ahol a sokszínű étel- és italkínálat mellett a mangalicára és az eperre összpontosítanak majd az ország legjobb szakácsai. 

Bővebben

Húshegy a fatálon

 

Manapság szinte csak csoportos turistákat lehet olyan élménnyel bódítani, mint amilyennel Visegrádon, a Renaissance étteremben próbálkoznak immár több évtizede. A jelmezben fényképezkedés, a papírkorona kissé idejét múltnak tűnik, bár egy középkori élményekre építő városban egy még belefér. S ugyan azt nem állíthatjuk, hogy életünk kulináris élményét éltük át, az biztos: az ár/érték arányra és az adagok nagyságára nem lehetett egy szavunk sem.

Bővebben

A szervíz sem lankadhat

 

A Fricska Gastropub régóta az ínyencek egyik kedvelt törzshelye. Az idei Michelin Guide megjelenését követően még több figyelmet jutptt az étteremnek, hiszen Bib Gourmand minősítést kapott. Úgy döntöttünk, a médiafelhajtás után mi is ellátogatunk a Dob utcai vendéglátóhelyre. Vegyes érzésekkel távoztunk.

Tovább a cikkre

Életmód

10 éves lett az Onyx

 

Egy évtizede nyitott meg az Onyx Budapest szívében, amely tíz év alatt Michelin-csillaggal, öt Gault&Millau első helyezéssel, három Dining Guide Év étterme-díjjal gazdagodott, a TripAdvisorvendégei pedig az év legjobb budapesti fine dining éttermének választották 2016-ban.

Bővebben

Copyright PuzzleMedia 2017