Skip to main content

Bárány, nyúl, kalács – húsvéti ízek kis kirándulással

| Gourmet Riporter | Kés, Villa, Iránytű

Húsvét a legnagyobb kersztény ünnep, amikor Krisztus feltámadását ünnepelve világszerte összegyűlnek a családok. Erre nemcsak az otthonokban van lehetőség, a közös ünnep mellett tehetünk egy kis kirándulást is. Azoknak szeretnénk néhány tippel kedveskedni, akik úgy döntenek, a húsvét egy részét családtagjaikkal a természetben töltenék, túráznának, jó levegőn lennének, amelyet követően ízletes ételkülönlegességeket fogyaszthatnak. 


A tatai Malom és Kacsa Bisztró jelmondata a „Nálunk mindig történik valami!” húsvétkor különösen igaz, hiszen nem is egy izgalmas programmal készülnek. A kovász rajongói április 3-án az édes kovásszal ismerkedhetnek meg és a japán tangzhong technika elsajátításával a kalácssütés fekete öves mestereivé válhatnak a kalácssütő workshop során. 

A húsvéti hét el sem indulhatna húsvéti menüsor nélkül, melyről a vendégek már április 5-től válogathatnak kedvükre, egészen húsvéthétfőig. Természetesen az apróságokra is gondol a Malom és Kacsa: „Kacsa ül a fűben” programjuk keretében húsvéti meglepetéscsomagokat rejtenek el városszerte, a kincskeresés iránt elhivatott gyermekeknek.

húsvéti ajánló 04

Akik a tavaszi szünet teljes idejére programokkal, finomságokkal és megannyi élménnyel teli kirándulást terveznek, azoknak kiváló választás Tata, valamint a Malom és Kacsa, hiszen szállás is található a bisztró felett. A Lilik 1 és Lilik 2 nevű apartmanjaink tágas (80 m2) teret nyújtanak, jól felszerelten és lenyűgöző kilátással a tatai Öreg-tó, a várra valamint az Eszterházy-kastélyra. Az étterem és a szállás egyaránt kutyabarát. Tavaszi menüjükön minden napra találunk valami finomságot.

Húsvéti menüsoruk a következő:
• Vegán kalács szarvasgombás humusszal (LM) 2690 Ft;
• Fonott kalács, sonka, tojás (LM) 2990 Ft;
• Báránygombócleves (GM) 1890 Ft;
• Házi nyúlcombbecsinált szalvétagombóccal 4490 Ft;
• Sült bébicsirke medvehagymás rizottóval, pirított bébirépával (GM) 4890 Ft;
• Séf vaníliás virágoskertje 1890 Ft.

húsvéti ajánló 03Asztalfoglalás: +36203214664. Szállásfoglalás: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Rendezvények: +36203566275. Web: www.malomeskacsa.hu
 
Akik a Dunakanyarba terveznek kirándulást, azok számára ideális célpont lehet a zebegényi Natura Hill, amely a tavaly megjelent magyar Michelin-kalauzba is bekerült. A vendéglátóhelyen április 8-10. között helyben fogyasztva vagy elvitelre is megrendelhetők az alábbi fogások (a finomságok elvitelének lehetőségével gondoltak mindazokra, akik nem tudnak időt szakítani az otthoni főzésre). 

húsvéti ajánló 05

Kínálnak majd 
• főtt mangalicasonka a szomszéd Lackó Robitól; 
• márványtojás – marinált főtt tojás; 
• mangalicakolbász az ipolyszalkai Góra ökofarmról; 
• Bársonyvirágos, pollenes répatorta; 
• joghurtos briós mákkal; 
• levendulás törökméz; 
• továbbá friss zöldségek. 

húsvéti ajánló 06A rendeléseket a 06 30 599 5732-es telefonszámon lehet leadni. A két főre számolt csomag ára 12 990 forint.  Akik a locsolkodás előtt vagy után, de még ebéd előtt kelnének útra, a Natura Hillnél április 10-én húsvéti reggelit is fogyaszthatnak 9-14 óráig. 
 
A Zengő tavasszal (is) csodálatos, a tiszta levegőn madárdallal kísérve, pompás színekkel telítődve kirándulhatunk. A túrázás utánra hegy lábánál fekvő Hosszúhetényben a már említett Michelin-kalauzba is bekerült Hosszú Tányért ajánljuk jó szívvel. Az étterem április 9-én és 10-én húsvéti étlappal készül, amelyen megtalálható a nyúl mellett sonka, torma, spárga.  

húsvéti ajánló 01

Az étlapon lesz 
• sertésfül, római salátával, édesköménnyel, chilis mogyoróval;
• Nyúlleves sonkával, fürjtojással;
• nagyhajmási nyúlcomb, spárgával, tormával;
• borjúszűz különböző zöldségekkel, 
• őzgerinc kaporral, túróval, málnával;
• valamint ribizli sós karamellal. 

húsvéti ajánló 02Ha időjárás kegyes lesz, már a teraszon is helyet foglalnak a Baranyába látogatók. Foglalni emailben és telefonon is lehetséges a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy a +36 30 445 3033 számon. 
 
Mindazok, kik a Balatonhoz látogatnak az ünnepek során, útba ejthetik a steakjeikről ismert balatonvilágosi Lavender Teraszt, amely felkutatta a legfinomabb húsvéti alapanyagokat, mellé saját zöldségeiket kínál az őket választó vendégeknek.

húsvéti ajánló 09A két személyre szóló „Lavender húsvéti kedvcsináló a Szomor farmról” (előrendelésre, elvitelre és házhozszállítással) az alábbiakat tartalmazza:
• házi medvehagymás friss kalács;
• füstölt-főtt mangalica szívsonka;
• füstölt-főtt csülök aszpikban;
• tojáskrém;
• friss kerti zöldségek;
• snidlinges tormakrém; 
• festett főtt tojás.

A csomag 8500 forintba kerül. Előrendelésre készítenek nyuszi formájú húsvéti kalácsot, amihez színes tojás is jár, az 500 grammos specialitás 1900 forintba kerül.

Mivel kézműves, kistermelői alapanyagokkal dolgoznak, a rendelkezésre álló készleteik végesek. Ajánlatuk április 7-től 10-ig érvvényes. Az előrendeléseket legkésőbb az átvétel előtti napon ezért szükséges leadni. Telefon: +36 30 995 8545 vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. 

húsvéti ajánló 08

A húsvéti menüben kóstolható lesz 
• tárkonyos bárányraguleves burgonyagombóccal 2190 Ft;
• rozmaringos báránycsülök, vele sült zöldségekkelburgonyakrémmel, 7900 Ft;
• szaftos bárány, ropogós, mangalicaszalonnás dödöllével, 6900 Ft;
• és répatorta, egy szelet 1650, az egész torta (8 szelet) 12 000 Ft.
 
 
Fotó: Malom és Kacsa; Natura Hill; Hosszú Tányér; Recipeland; Lavender

 
 
 
 
 

Címkefelhő