Skip to main content

Gasztrofilmek a terítéken

| Super User | Hírcsokor

japan belyeg

 Idén is megrendezik a Japán Filmhetet a fővárosi Toldi moziban, amelyre június 13. és 17. között kerül sor. A filmhét idei témája a gasztronómia.

 

japan kicsiAz idei programban szereplő filmek segítségével nemcsak a tradicionális japán konyhaművészetet ismerhetjük meg, hanem egy nem mindennapi borászat és egy tejgazdaság világába is bepillanthatunk. A filmek műfaja változatos, van köztük történelmi dráma és vígjáték is, egy valami azonban mindegyik történetben közös: a főszereplők fáradhatatlanul küzdenek, hogy elsajátítsák választott mesterségük fortélyait. Történeteikből láthatjuk, ahogy a gasztronómia hagyományain keresztül saját gyökereikhez is utat találnak.

Az elmúlt évek filmterméséből kiválasztott öt alkotást most először láthatja moziban a magyar közönség. A filmeket japánul, angol felirattal és magyar hangalámondással vetítik. A belépődíj vetítésenként 500 forint, a jegyeket június 1-től a Toldi mozi jegypénztárában és online, a mozi honlapján árusítják. A filmekről bővebb információt erre a linkre kattintva olvashat.

Fotó: Japán Alapítvány

 

Címkefelhő