Skip to main content

Trükkös tükrök menta környezetben

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

Milyen a kor ideális konyhája, hogyan tudjuk a legtöbbet kihozni a legkisebb étkezőből, és vajon mely dizájntrendek a legnépszerűbbek manapság a konyhai kis- és nagygépek világában? A Papp László Budapest Sportarénában március 3-5. között megrendezésre kerülő 13. Konyhakiállításon számtalan termékbemutató mellett ezekre mind fény derül.


Álmaink konyhájának megtervezésekor fontos, hogy az időtálló funkciókat olyan játékos színekkel, mintákkal és textúrákkal egészítsük ki, amelyek tükrözik személyiségünket, megfelelnek minden elvárásunknak, és emellett szemünknek és lelkünknek is kedvesek. A Konyhakiállítás számtalan népszerű világmárka és inspiráló tervező segítségével a modern és hosszútávon is szerethető konyhák világát hozza közel hozzánk.

Melyek 2023 legnépszerűbb konyhatrendjei? Nézzük az 5+1-es toplistát!

1. Trükkös tükrök

A teret optikailag bővítő megoldások tárháza igen gazdag. Ha kisebb méretű a konyhánk, akkor a szokványos megoldások helyett bátran alkalmazhatunk tükröket a szekrények frontjain! A tükörfrontok remekül belesimulnak bármilyen közegbe, miközben izgalmas csavarral verik vissza a fényt, így a térélményt nemcsak tágítják, de gazdagítják is.

2. Vörös tónusok

A konyha az otthon szíve és lelke, egy olyan helyiség, ahol ízek, élmények és érzelmek születnek. Ezt a hívogató atmoszférát erősítheted meg vörös tónusokkal! A piros szín árnyalatai képesek az érzelmek talán legszélesebb skáláját előidézni bennünk: közvetíthetnek szeretetet, szenvedélyt, merészséget, erőt, melegséget, inspirációt. Ha igazán drámai, markáns hatást szeretnél elérni, egy vörös szekrénnyel vagy fronttal biztosan sikerülni fog.

konyhak 2023 02

3. Látványos falikarok

Bár a konyha továbbra is a sütés-főzés központja, szerepe átalakult és kibővült: ez a helyiség lett az elmúlt években a lakás egyik legkedveltebb pontja, ahol kikapcsolódhatunk a barátainkkal, online meetingelhetünk a kollégákkal, vagy ahol a gyerekek befejezhetik a házi feladatukat. Ezért is fontos, hogy olyan rugalmas konyhai világítást tervezzünk, amely minden forgatókönyv esetén megállja a helyét, mint például a mozgatható, állítható falikarok.

4. Természetes anyagok

A zöld márványok és kövek alkalmazása a legnépszerűbb konyhai designtrendek közé tartozik. Természetes, kortalan luxust, kiegyensúlyozottságot és nyugalmat sugároznak. A zöld kövek tengernyi árnyalatával és textúrájával találkozhatunk a modern otthonokban, a világos, már-már mentába hajló tónusoktól a sötét smaragd és méregzöldig most minden árnyalat divatos.

5. Színes tűzhelyek

Legyen szó régi vagy új konyháról, egy színes tűzhellyel igazán egyedivé tehető a tér. Egy ilyen látványos szerkezet a konyha egészét öltözteti, kiemelve a helyiség egyik legfontosabb területét, ahol az igazán különleges fogások születnek.

+1. Menő a monokróm (is)

Bár a színeknek az idei trendek alapján csak képzeletünk szab határt, a modern és minimál stílust kedvelők továbbra is választhatják a kiegyensúlyozott és visszafogott monokróm konyhát, melyet természetes kövekkel, szép fa felületekkel és organikus, lágyabb formákkal tehetünk még harmonikusabbá.

konyhak 2023 03

A Konyhakiállításon bemutatkozik 2023 legenergiatakarékosabb konyhája

Akár kisebb átalakítást, lakásfelújítást tervez, akár most költözik új otthonba, az ország egyetlen éves konyhai seregszemléjén számtalan újdonság várja. A hagyományokhoz híven idén is több olyan bútor, konyhai kis- és nagygép debütál a hazai közönség előtt a Konyhakiállításon, amelyeket eddig csak külföldi szakmai eseményeken mutattak be.

A kiállítás sztárja vitathatatlanul az idei év legenergiatakarékosabb komplett konyhája lesz, mely csak itt, erre a három napra épül fel. A kiemelkedően alacsony energiafogyasztású gépek mellett azt is megnézhetjük, melyek a környezettudatos életmódhoz kapcsolódó legfontosabb konyhagép funkciók, mint például a frissentartó technológia, ahogy kiderül az is, mit tudnak a legújabb okos konyhai eszközök. Az újdonságokra nyitott vásárlók utánajárhatnak, milyen újrahasznosított anyagok felhasználásával készül egy 21. századi készülék, amely esetében a gyártók már a javíthatóságra, tartósságra és a hosszú garanciára is kiemelt figyelmet fordítanak.

konyhak 2023 04

A Konyhakiállítás a legfrissebb konyhatrendek és szakmai kiállítói programok mellett jó néhány különleges ízélményt is ígér: a Samsung színpadára Michelin-csillagos séfek, színészek és népszerű bloggerek hozzák el kedvenc receptjeiket. A bemutatóik után személyesen is lehet találkozni velük. Emellett titkos Gin Tonic ízeket kóstolhatnak a látogatók, valamint egy formabontó Eggs Benedict párbajt is megnézhetnek.konyhak 2023 01

Az esemény megszokott módon idén is nyereményjátékkal vár mindenkit, melynek fődíja egy személyre szabott konyhabútor 2,5 millió Ft értékben.

Bővebb információ és részletes program: www.konyhakiallitas.hu 

Címkefelhő