
Séfek az Ördöglovas nyomában
Március 11-én kerül sor a 10. Séfasztal vacsorára, amelynek ezúttal a gyarmatpusztai Vadászház ad otthont. A jubileumi vacsora fogásai már olvasva is élményt jelentenek, hát még ízlelve! Ezen a fantasztikusnak ígérkező estén Sándor Móric gróf, az Ördöglovas nyomdokaiba lépnek a gasztronómia "ördöglovasai".
A Séfasztalt 2011-ben hozta létre Kerekes Sándor séf azzal a céllal, hogy a vendégek ne csak a séfek nevét ismerjék, hanem találkozhassanak, sőt akár beszélgethessenek is velük, amikor fogásaikat bemutatják, esetleg a vacsora utáni kötetlen beszélgetések során. A koronavírus-járvány miatt 2021-ben és 2022-ben sem lehetett megrendezni az eseményt, így két év szünet után kerül sor a tizedik Séfasztal vacsorára. Amelynek ezúttal történelmi vidék, Sándor Móric gróf birtoka ad otthont.
A korábbi években megszokott menetrend ezúttal sem változik, minden fogást más és más szakács készít. Az est során a vendégek megkóstolhatják Bernát Dániel (Szaletly), Bacsa Gábor (Input Kitchen & Bar), Kerekes Sándor (Pusztánjó), Ruprecht László (Stílusos Vidéki Éttermiség elnöke), Varju Viktor (Négyházmajor Bisztró&Delikát), Ádám Csaba (Páskom 1802), Thür Ádám (Ikon Debrecen), Pallag Dávid (Rutin Budaörs), Ványi Lászó (M.SZ.K.K. Vác), Jászai Tibor (Prímás Pince Esztergom), Bergmann Nándor (Bergmann Cukrászda és Csokoládé, Balatonfüred) és Menyhárt Attila cukrász remekeit. Olyan mesés fogások várnak a látogatókra, mint
• marinált sültzeller, gyömbéres almasaláta, paradicsomecetes hagymajus;
• tojáskocsonya, gombák, gyöngybab;
• füstölt vaddisznómájkrokett, fenyőmagos „vargányaföld”, mézes homoktövis glaze;
• Kurca parti gyöngytyúkleves, torma, savanyúkáposzta, tárkony, fehérbab;
• tahitótfalusi pisztráng, halpaprikás, „krumplis tészta”;
• fűszeres „zöldségragu”, mogyoróvaj, római kömény, koriander, gyömbér;
• görbeházi galamb, kakukkfű, gyökérzöldségek;
• faszénen sült berke bárány T-bone, baraboly, szilva, zsálya;
• őzgerincfilé, sós karamellel töltött kukoricagombóc, céklasaláta;
• gímszarvas, „töltöttkáposzta”, paprika chips (Gróf Sándor Móric története nyomán);
• körtés, kéksajtos „krémes”;
• „Prunus cerasus” (meggy rafináltan).
A korábbi alkalmaktól eltérően most a kiváló Csutorás borokon kívül, alkoholmentes koktélok is választhatók az ételsor mellé, amelyeket Dr. Garamvölgyi Krisztián mesterbártender hangol össze a különleges fogásokkal.
A pékáruról Sikos Edit és Gamal Omar, a tarjáni Brot Bolt pékei gondoskodnak. Az est háziasszonya Kerekes-Scheffer Krisztina, front managere Bosnyák Péter, míg fényképésze Pintér Árpád lesz.
A 12 fogásos vacsora részvételi díja 55.000,- Ft/fő (az ár tartalmazza az ételsort, italsort, a felszolgálást és az ÁFÁ-t). A vacsorára a