Skip to main content

Medve, tücsök, mézharmat – jön a Gourmet Fesztivál!

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

Június 2-án újra megnyitja kapuját a Millenáris, ahol az ország „legfinomabb” eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál várja az ínyenceket. A rendezvény „országkóstolóként” is felfogható, ahol három napon át, több futballpályányi területen ízlelhetik meg a látogatók a legjobb hazai éttermek, cukrászdák kínálatát. A vasárnap estig tartó Gourmet Fesztiválról persze nem hiányozhatnak a legjobb pezsgők, borok, sörök és röviditalok sem. 

 

Tizenegyedik alkalommal, már kiforrott recepttel érkezik a gasztrofesztivál: mintegy 50 vidéki és fővárosi étterem, valamint tucatnyi cukrászda adja össze az ország legnagyobb menüjét, amelyen több mint 200 különböző étel és desszert található. Ezt kíséri a szintén rendkívülinek mondható ital- és prgramkínálat, amelyben mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Végigtekintve a menün, zavarba ejtő változatossággal találkozhatunk. Nápolyi pizzát kóstolhatunk a Digótól vagy Szabi a Péktől, és az olasz gasztronómiánál maradva, a Pomo D’Oro megmutatja, mi a pizza sushi és milyen a makaróni, ha házi és füstös.

Beharangozó gf 06

Lesz BBQ, méghozzá marhaszegy, továbbá cserépedényben készült vegán töltöttkáposzta Stoller Marcinál (+52 Etyek), és grill minden mennyiségben: rablóhús a füredi Vasüzlettől, libanoni nyársak a Baalbeknél vagy a Byblosnál, és steak a Hússzabóságnál.

Ázsia a Gourmet-n is népszerű, a 101 Bistro baokkal készül, a Zhu&Co gőzbatyukkal, az Enso – a pacal mellett – tücsköt is kínál, Bíró Lajos tonkatsu rament készít, a Costes Izakayanál pedig ceviche, thaiföldi stílusban lesz kóstolható. Huszár Krisztián (SHO) teriyaki bárányt és céklát készít, a Yama-nál forró tom yum levest kanalazhatunk, a Hibiscus-nál lesz a kimchi, és persze jön Wang Mester is, mindenféle jóval.

Beharangozó gf 03

A Michelin-csillagos éttermek és a sztárséfek is kitesznek magukért. Az esztergomi 42 Restaurant füstön sült salátával készül, Sárközi Ákos (Borkonyha) mangalicát és pisztrángot is kínál, Rácz Jenőnél kacsamell lesz BBQ-zeller dashi emulzióban, a pedig Costes tejesbárányt kínál.

Beharangozó gf 05

Nagyot erősödik a vidék, sok új étterem mutatkozik be a Gourmet-n. A régi és új kiállítóknál a hagyománytisztelők és klasszikusabb ízekre vágyók is megtalálhatják számításaikat. Lesz hideg kovászos tökfőzelék (Bistro Sparhelt), lecsó és mátrai borzaska (Bori Mami), paradicsomos káposzta (Góré), haltepertő (Horgonyzó), zöldborsófőzelék mangalicás gőzbatyuval (Kistücsök).

Beharangozó gf 01

Rántott borjú (Kreinbacher Bistro), hortobágyi palacsinta (Lokal47), vadas nyúl szalvétagombóccal (Öreg Prés), mákos nudli mézharmattal és törökmézzel (Rókusfalvy Etyek) is a kínálat része, de még medve (!) rillette is lesz medvegombával és medvehagymapesztóval a székelyudvarhelyi Páva Étterem jóvoltából.

Beharangozó gf 04

Végül, de nem utolsó sorban, soha ennyi cukrászat nem volt még a Gourmet-n. A háziküknál kóstolhatunk flódnit, eklert, Pavlovát, makaront és mignonokat. Természetesen a Gerbeaud is ott lesz a fesztiválon, töltött macskanyelvvel, míg a Mon Petit-nél vegán sütik, a Nournál szemet gyönyörködtető desszertköltemények várják az édességek rajongóit. 

Beharangozó gf 07

A falatokat végül (közben?) megannyi pincészetnél, standon lehet leöblíteni. Ez persze még nem minden, a teljes menü ITT BÖNGÉSZHETŐ.

Fotó: Gourmet Fezstivál, Bori Mami

Címkefelhő