Skip to main content

Szarvasgomba valenciai mandulával – itt vannak a chocoMe újdonságai

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

A világ legnagyobb gasztronómiai díjait magáénak tudó chocoMe csokoládémanufaktúra ismét újdonságokkal igyekszik meghódítani a gourmet élvezetek rajongóit az őszi szezonban. A különleges aromák, a fűszerezés harmóniája, a négy égtáj legjobb alapanyagainak felhasználása, Mészáros Gábor tulajdonos elkötelezett, legmagasabb minőségre való törekvésével párosul. A különleges ízkombinációk mellett a cég gondolt azokra is, akik a hozzáadott cukrot nem tartalmazó finomságokat fogyaszthatják. 

 

A chocoMe az újdonságok sorát a Raffinée – Szarvasgombás Valencia mandula 53 százalékos tejcsokoládéval készülő finomsággal nyitja, ami mély szarvasgomba ízű édesség. A csokiban tökéletes kombinációt alkot a Valencia mandula és a kivételesen magas kakaótartalmú tejcsokoládé. Utóbbi a Bahia régióból származó brazil kakaóbabokból készül.

Ebben a Raffinée-ben két egészen különleges alapanyag találkozik. A blansírozott valenciai mandula ugyanis – tökéletesen roppanós állaga és karakteres íze miatt – az egyik legértékesebb fajtája a manduláknak. Erre a pörkölt mandulára kerül fel a szarvasgomba. A chocoMe által használt Aestivum (nyári) szarvasgomba igazi gasztronómiai exkluzivitás, amit leginkább fűszerezéshez használnak.

chocoMe 2023 01 A szarvasgombás pörkölt mandulát a Valrhona legújabb tejcsokoládéjával drazsírozzák. A brazil kakaó, a francia tej és a madagaszkári vanília kombinációjának köszönhetően ez a csokoládé egy kontinenseken átívelő élmény: enyhén kesernyés, erőteljes kakaós ízzel, mégis édesen lágy tejességgel rendelkezik. Ízkavalkádja a brazil esőerdők egzotikus élményeit hozhatja el számunkra.

Hasonlóan rafináltan megkomponált édesség a chocoMe CARRÉ – Pisztácia gianduja étcsokoládéval. A Szicília szigetéről származó pörkölt, 100 százalékos pisztácia masszájának és a madagaszkári kakaóbabból készült 64 százalékos étcsokoládéjának a találkozása. Az 50 fokra felmelegített pisztáciapasztát és az étcsokoládémasszát alaposan összekeverik, hogy tökéletes emulziót alkossanak. Ezt követően temperálják, és öntőformába töltik, megalkotva a pisztácia gianduját.

chocoMe 2023 05

A Valrhona Manjari étcsokoládéja kizárólag egy ritka, madagaszkári kakaóbabból készül, amely friss, savanyú, erős illatú, piros gyümölcsös ízjegyekkel rendelkezik. Ez az étcsokoládé magában is egy igazi utazás Madagaszkárra – más néven az „illatos szigetre” –, ahol ezek a csodálatos kakaófák, ízletes gyümölcsök és csodálatos fűszerek teremnek.

A szicíliai pisztácia a világ egyik legkiválóbb fajtája. Kisebb, édesebb és gazdagabb, mint a hagyományos pisztácia, ezért „Szicília zöld aranyaként” is emlegetik a siget keleti partján szüretelt magot, amely azonnal felismerhető élénk színéről. Ízében édes, sós és földes jegyeket is fellelhetünk; ez a típus a száraz termelés miatt több olajat tart vissza, mint hagyományos pisztáciafajták.

chocoMe 2023 03

A chocoMe a Petit 9 családot is bővítette két termékkel, az egyik a Falatnyi tejcsokoládé-lapocskák Piemonte-i mogyorópraliné és Etióp Harrar kávé töltelékkel nevet kapta. Az eredetvédett piemontei mogyorószemekből készített mogyorópaszta tisztább mogyorós ízzel nem is rendelkezhetne. A töltelékbe tökéletesen pörkölt etióp Harrar típusú, apróra őrölt kávét kevertek, melynek tökéletes védelmet ad a tejcsokoládé korpusz.

Falatnyi étcsokoládé lapocskák mangó töltelékkel névre keresztelt finomságban a trópusi mangó ízét fagyasztott Alphonso mangó gyümölcspürével és liofilizált mangóval együttesen csempészték az étcsokoládé burok belsejébe.

chocoMe 2023 04

Újdonság még a cégtől a Boros csokoládék gyártása „Carré” méretben. E terméket Sommelier bevonásával készítik, a kifejezetten borokhoz készített táblás csokoládéik ezúttal a 100 grammos változat mellett 50 grammos kiszerelésben (Carré méretben) is elérhetőek. Kapható lesz még feltét nélküli NS (cukormentes) táblás csokoládé is.

Címkefelhő