Skip to main content

Champagne-t is meghódíthatja a Venison Gusto

| Velkei Tamás | Hírcsokor

Fejedelmeknek járó luxuskörülményekkel fogadták Ivánácz Gábort, a Venison Gusto tulajdonosát Champagne-ban, ahol a magyar üzletember két világhírű pezsgőházat keresett fel. A szabadon élő vadak, és ridegen tartott haszonállatok tőkehúsával dolgozó vállalkozás tulajdonosa azért látogatott a világhírű szőlőtermő vidékre, hogy feltérképezze, milyen lehetőségek nyílhatnak a Venison Gusto előtt.

 

Ivánácz Gábor, a Venison Gusto tulajdonosa a pár hete megrendezett etyeki pezsgőkonferencián találkozott a Champagne Henri Giraud képviselőjével, Stéphane Barlerinnel. Az Henri Giraud sales igazgatója a magyar cég szalámiválogatását tartalmazó díszdobozt kapott ajándékba Ivánácz Gábortól az eseményen. E rövid ismerettség (és a magyar cég nívós termékei) is elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy a sales igazgató a champagne őshazájába invitálja a magyar üzletembert.

champagne 21

A franciaországi látogatásra Ivánácz Gábor a Venison Gusto két legjobb termékével, a 12 és 18 hónapig érlelt, szarvas-, illetve vaddisznó egész combból lebontott „punta” és „contra maza”, azaz a legjobb húsrészekkel kelt útra. A Giraud család 14. generációs leszármazottja, Claude is köszöntötte a magyar üzletembert, hatalmas lakosztályt bocsátott a rendelkezésére.

champagne 08

A birtok főszakácsa, Ebby Reyhani csak erre az alkalomra készített egy hét fogásból álló ebédet két főre, természetesen pezsgő-, illetve borpárosítással. Az első fogás ’pata negra sonka és sárgadinnye’ párosítása volt Ratafia Champenois Solerával; a magyar cégtulajdonos bizakodik benne, hogy a spanyol sonkát hamarosan a Venison Gusto vaddisznósonkája válthatja az étlapon. A következő ételként ’hagyma, borjú, Espelette chili’ következett.

champagne 07

Ezután ’csicseriborsó, tahini, citrom, pisztácia’, mellé Blanc de Craie, majd ’édeskömény, tárkony, tatár beefsteak Alexandre Polmard módra’, hozzá Ay Rouge Grand Cru 2019 került az asztalra.

champagne 04

champagne 01

Az újabb fogás során ’«osztrigalevél», tönköly, tőkehal és kaviár’ érkezett a kiváló Mv18 ékességgel. Ezt követte az ’Argonne tölgyön füstölt halloumi, paradicsom, eper’ fenséges elegye az alap Esprit Nature Champagne-nyal, míg a záró fogás ’görögdinnye, szardella, koriander, feketeribizli’ volt, amit Dame Jane rosé Champagne kísért.

champagne 02champagne 05

Az ebéd után a házigazdák felbontottak egy Argonne pezsgőt is (ami a pezsgőház Prestige Cuvée-je) a champagne-hoz illő szivart választottak, és pöfékelése közben magas minőségű ételekről és italokról beszélgettek a magyar üzletemberrel. Hamar kiderült, hogy a két cég vezetősége egy hullámhosszon van.

champagne 03

„A fejedelmeknek járó bánásmód érzékelteti, hogy a világ egyik legismertebb champagne márkájának tulajdonosa milyen nagyra értékeli és tiszteli a Venison Gusto termékeinek minőségét” – összegezte kedvező tapasztalatait Ivánácz Gábor.

champagne 09

Hogy feltérképezze, milyen további üzleti lehetőségek nyílhatnak a Venison Gusto előtt, Ivánácz Gábor az Henri Giraud után meglátogatta a Bollinger pezsgőházat is, ahol Caroline Brun fogadta és kalauzolta körbe a birtokon.

champagne 18

A Venison Gusto tulajdonosa Caroline-t is megajándékozta a cég termékeiből összeállított díszdobozzal, amitől Brun kisasszony valósággal elérzékenyült.

champagne 20

„Remek napokat töltöttem Champagne-ban, sikeres tárgyalásokon vagyok túl, úgy érzem, teret nyerhetünk a méltán neves régióban” – mondta magazinunknak Ivánácz Gábor, hozzátéve, hogy minden bizonnyal további üzleti utakat is szervez a cég a közeljövőben Champagne-ba.

 

Fotó: Ivánácz Gábor

 

Címkefelhő