Skip to main content

Harmadszorra megnyerte a versenyt Kelemen Roland

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

A nyíregyházi Hunguest Sóstó szakácsa, Kelemen Roland nyerte a hazai Bucuse d’Or selejtezőjét, ezzel a jövő márciusi trondheimi európai selejtezőn ő képviselheti Magyarországot.

 

Kelemen Roland már nem először vesz részt a versenyen, kétszer is szerepelt a fináléban, 2019-ben és 2021-ben egyaránt az előkelő második helyezést szerezte meg. Harmadszorra, Fodor Noellal az oldalán már megnyerte a versenyt, ezzel a páros képviselheti Magyarországot a jövő márciusi európai válogatón a norvégiai Trondheimben, ahol már a lyoni világdöntőre való kijutás a tét.kelemen bocuse 01A Magyar Bocuse d’Or Akadémia bemutatója szerint a nyíregyházi Hunguest Sóstó séfhelyettese a debreceni Aranybika Szakközépiskolában tanulta a szakmát, ezt követően a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua Solban dolgozott, közben érettségit tett. Két éve erősíti Nyíregyházán a Hunguest Sóstó szállodát, idén Mesterszakács címet szerzett.

kelemen bocuse 02

Négy éve az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesület versenyén a Röfögőre keresztelt ételükkel, Papp Lászlóval közösen megnyerték a versenyt.

A verseny különdíjai:

A legjobb csapatmunka: Balog Szabolcs és Takács László
A legjobb hal: Hack Barnabás
A legjobb commis: Kaiser Botond
A médiazsűri különdíja: Molnár Bence
A legfenntarthatóbb tál: Hack Barnabás

Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia

 

 

Címkefelhő

A rovat további hírei