Harmadszorra megnyerte a versenyt Kelemen Roland
A nyíregyházi Hunguest Sóstó szakácsa, Kelemen Roland nyerte a hazai Bocuse d’Or selejtezőjét, ezzel a jövő márciusi trondheimi európai selejtezőn ő képviselheti Magyarországot.
Kelemen Roland már nem először vesz részt a versenyen, kétszer is szerepelt a fináléban, 2019-ben és 2021-ben egyaránt az előkelő második helyezést szerezte meg. Harmadszorra, Fodor Noellal az oldalán már megnyerte a versenyt, ezzel a páros képviselheti Magyarországot a jövő márciusi európai válogatón a norvégiai Trondheimben, ahol már a lyoni világdöntőre való kijutás a tét.A Magyar Bocuse d’Or Akadémia bemutatója szerint a nyíregyházi Hunguest Sóstó séfhelyettese a debreceni Aranybika Szakközépiskolában tanulta a szakmát, ezt követően a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua Solban dolgozott, közben érettségit tett. Két éve erősíti Nyíregyházán a Hunguest Sóstó szállodát, idén Mesterszakács címet szerzett.
Négy éve az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesület versenyén a Röfögőre keresztelt ételükkel, Papp Lászlóval közösen megnyerték a versenyt.
A verseny különdíjai:
A legjobb csapatmunka: Balog Szabolcs és Takács László
A legjobb hal: Hack Barnabás
A legjobb commis: Kaiser Botond
A médiazsűri különdíja: Molnár Bence
A legfenntarthatóbb tál: Hack Barnabás
Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia