Skip to main content

Magyar borok és élelmiszerek mutatkoztak be Írországban

| Sárréti Anita - Velkei Tamás | Hírcsokor

Magyarország Dublini Nagykövetsége a magyar élelmiszerek és borok Írországban történő megismertetésére és népszerűsítésére szervezett találkozót magyar és ír üzletembereknek. A magyar nagykövetség étel- és borkóstolóra invitálta Dublin gasztronómiában érdekelt üzlet- és szakembereit, ahol a magyar vállalkozók mutathatták be termékeiket.

 

A magyar követség olyan ismert magyar cégeket hívott meg a találkozóra, mint a Pick, a chocoMe, a Venison Gusto, a Nánás Strucc, az Ínyencmester vagy a ToTudublin 04

A poharakba a Dúzsi Tamás Pincészet, a Babits Pincészet, a Lajver Borbortok, a Maison aux Pois Mád borai kerültek, illetve a Vinifinesse forgalmazón keresztül több más borászat (például az egri Gál Tibor Pincészet, a szekszárdi Vida Péter és a Heimann pincék), és a Hungary Breweriesen keresztül magyar sörfőzdék is bemutatkozhattak.

dublin 01

Az üzleti találkozót Magyarország nemzeti ünnepéhez közel rendezték, így október 23-án a követség ünnepi koncertjén és azt követő fogadáson ismét bemutatkozhattak a magyar gyártók. A fogadásra Írország kiemelendő személyeit és számos ország dublini nagykövetét is meghívták.

dublin 03

A magyar nagykövetségek segítségével több hasonló rendezvényen nyílik lehetőség a minőségi és innovatív magyar termékeknek a külföldi piacokra lépésére.

dublin 05

„Nagy öröm, hogy a kiemelkedő magyar borok, húskészítmények mellett a mi innovatív tojásfehérje-alapú tejtermék-helyettesítőink is bemutatkozhattak az ír fővárosban. Sok pozitív visszajelzést kaptunk arról, hogy a proteindús, alacsony kalóriatartalmú ételek egyre népszerűbbek Írországban is a fogyasztók körében, ahogy a tudatos táplálkozás, a fittség egyre nagyobb hangsúlyt kap a fiatalok és az idősebb korosztály táplálkozásában” – emelte ki Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, aki a bemutatkozáson megjelent ToTu termékek fejlesztésével is foglalkozik.

 

Fotó: Magyarország Dublini Nagykövetsége

Címkefelhő

A rovat további hírei