Skip to main content

Mit keres a pingpongasztal a kávéfőző mellett?

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

Február utolsó hétvégéjén tizennegyedik alkalommal kerül sor a KávéBár Bazár találkozóra, amelynek a Millenáris B épülete ad otthont. A szervezők idén számos újdonsággal készülnek, lesznek exkluzív Tasting Table-kóstolók, pingpongverseny, kvízdélután. A belépőjegy árába szokás szerint korlátlan kóstolások tartoznak, és nemcsak kávékból, de a bárvilág izgalmas kínálatából is.

 

Úgy tűnik, a jelenlegi gazdasági környezetben is erősödik a különleges kávék hazai piaca, ennek megfelelően az elsőszámú hazai kávéfesztiválon nemcsak mikropörkölők, hanem jól ismert kereskedelmi márkák is részt vesznek. Minden eddiginél több kiállító érkezik az idei KávéBár Bazárra, melynek ezúttal is a Millenáris B csarnoka ad otthont.

Február utolsó hétvégéjén a szakma és a kávérajongók megismerkedhetnek a legújabb gépekkel, eszközökkel, és a kávépörkölők legfrissebb újdonságaival a világ legjobb termőterületeiről. Ez évben is a világ legjobb termőterületeiről érkező különleges kávékból főnek le az eszpresszók, a filterkávék és a különféle tejjel készített italok. A hidratálásról a BWT gondoskodik.

kavebar 24 03

A szakmai kerekasztal-beszélgetések kiemelt témája lesz a fenntarthatóság, akárcsak az piaci árstratégiák és a piaci trendek. Természetesen nemcsak kóstolni, de vásárolni is lehet a standoknál, érkeznek otthon használatos eszközök, és rengeteg csomagolt kávékülönlegesség a kávés nagybevásárláshoz.

Újdonságnak számít a rendezvényen a szuperexkluzív Tasting Table, ahol kiegészítő jegy vásárlásával vehetnek részt a vendégek 12 fős kóstolóprogramokon. A további izgalmakról a friss kávészüret Costa Ricából, Geisha és Pink Bourbon „luxuskávék”, 20+ éves rumok, japán whiskyk, artizán tonikok, osztriga-gin-vermut trió, bean to bar csokoládék „gondoskodnak”.

kavebar 24 04

A hagyományoknak megfelelően szakmai bajnokságok is színesítik a hétvégét. Két napon keresztül zajlik a KávéBár AeroPress bajnokság, melynek nyertesét a júniusi, koppenhágai World of Coffee expóra utaztatják a szervezők. Izgalmasnak ígérkezik a pénzdíjas Alproccino Latte Art verseny az Alproval közös szervezésben, ahol színes kávéhabokat és gerilla-öntéseket is láthatunk – garantáltan nem kávéscsészében!

Tovább erősödik a prémium italok seregszemléje is a rendezvényen, ahol számos kísérőeseménnyel, köztük ingyenes vezetett kóstolókkal, limitált létszámú exkluzív kóstolóprogramokkal, versenyekkel és szórakoztató programokkal készülnek a szervezők. Vasárnap délután KávéBár-kvíz zárja a programot, ahol a látogatók nyereményekért tehetik próbára tudásukat kávébár-témában.

kavebar 24 01

Az idei esemény bárfókuszában a vermut áll, számos programban kerül elő az újrafelfedezett vermut spanyol, olasz és magyar verziója. „A vermut – és azon belül is főleg a száraz verzió – egy ideje ismét nagyon divatos lett, a nemzetközi trendek és a bárvilág irányvonalai is ezt mutatják. Manapság mindenki imádja a Negronit, a Martinit, de a vermutok önmagukban, vagy tonikkal, szódával felhúzva is egyre népszerűbbek, a klasszikus és az új márkák egyaránt, erre reflektálunk a rendezvényen” – világított rá Szuna Noémi szervező.

A kiállítók közül többen is szerveznek saját bajnokságot. Az egyik leglátványosabb program A méret a lényeg – Ramos Gin Fizz Bajnokság a Warehouse Collective szervezésében. Itt az a cél, hogy elkészüljön az ország legnagyobb prohibition-stílusú koktélja, melynek persze a mérete mellet az íze is lényeges. Hasonlóan kreatív eseményre készül az Oatly: pingpongbajnokságot szerveznek a zabtejes dobozaik mellé felállított pingpong sarokban.

kavebar 24 05

A KávéBár Bazáron számos olasz gyártó mutat be vendéglátóipari és háztartási kávégépeket. Olasz kávék és kávékoktélok, sőt, a patinás abruzzói Pasetti borászatnak köszönhetően olasz borok, és antipasti kísérőfalatok is lesznek a rendezvényen, melyek közül számos termék ingyen kóstolható.

A bulihangulatról mindkét nap DJ gondoskodik, szaxofonkísérettel fűszerezve a pezsgős kóstolókat. A nagyközönség és a szakma számára egyaránt izgalmas hétvégi esemény mindkét napon 10–19 óra között tart nyitva.

További információ: www.kavebar.hu

 

Címkefelhő