Skip to main content

Jótékonysági félmaratonnal ünnepelt a Semsei Gastronomy

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

Magyarország egyik vezető vendéglátóipari cégcsoportja – amely a VakVarjú éttermeket is üzemelteti – mérföldkőhöz érkezett: Semsei Gastronomy név alatt új ernyőmárkát létrehozva egyesítette éttermeit, cukrászdáit és rendezvénygasztronómiai szolgáltatásait, és saját alapítvánnyal bővítette portfólióját. Az évfordulót és az új márka bejelentését nem mindennapi módon ünnepelte a cég: jótékonysági félmaratonnal, amely nemcsak a sport öröméről szólt, de egy nemes célt is szolgált.

 

A cégcsoport első tagja, a Budapest Party Service idén ünnepli fennállásának 21. évfordulóját. „Bár sokan a kerek évfordulókat tartják különlegesnek, számomra a 21-es szám szimbolikus. A futásban, akár csak az üzleti életben, minden megtett kilométer egy lépés előre – eleinte kisebb célokkal indulsz, de idővel elérsz a félmaratonhoz, ami egyszerre tölt el büszkeséggel, miközben újabb célokat is kijelöl. Első vállalkozásunkkal 2003-ban indultunk el, és álmodni sem mertünk arról, hogy ma ennyi különböző vendéglátóegység alkotja majd vállalkozásunkat. Most, 21 év után elérkezett az idő, hogy a különböző egységeinket egy közös, ernyőmárka alá vonjuk, de közben megőrizve azok egyedi karakterét és vendégközpontú működését” – vall Semsei Rudolf a cégcsoport tulajdonosa arról, hogyan épült, bővült folyamatosan a cégcsoport.Ilyen előzmények után született meg a Semsei Gastronomy, amely a jövőben is a minőség, az innováció és a vendéglátás iránti szenvedély jegyében folytatja munkáját. A Semsei Gastronomy a minőség és a személyre szabott vendéglátás védjegye kíván lenni. Az új márka szimbolizálja a szakmai kiválóságot, a folyamatos fejlődést, valamint a vendégközpontú szolgáltatás iránti elkötelezettséget.
semsei gastronomy 06

Középen Semsei Rudolf

„A név kötelez” – vallja Semsei Rudolf, aki mindig a kiemelkedő kiszolgálás és a személyes vendéglátás jegyében építette fel vállalkozását. „A Semsei Gastronomy létrehozása nemcsak a cégcsoport növekvő igényeire adott válasz, hanem biztosítja, hogy márkáink, mint a közkedvelt VakVarjú éttermek, a Budapest Party Service, a Dobay cukrászdák és önkiszolgáló éttermeink megőrizzék egyedi karakterüket. Hiszen továbbra is családi vállalkozást építünk, amelynek minden egysége unikális hangulatot és személyre szabott élményt nyújt vendégeinek, akik örömmel térnek vissza ezekre a helyekre” – világította meg a a tulajdonos az új ernyőmárka létrehozásának hátterét.semsei gastronomy 04Az említett 21-es szám tehát különleges jelentőséggel bír a cégcsoport számára: 21 év sikeres működés, amit igen formabontó módon, egy szimbolikus 21 kilométeres futással ünnepelt meg. Az esemény során ráadásul minden megtett kilométert 1000 forint adománnyal jutalmazott a szervező, amelyből a cégcsoport egy speciális konyhai berendezést vásárol a Vakok Iskolájának tankonyhája számára. A Semsei Gastronomy egységei és dolgozói számára kiemelt prioritás a társadalmi felelősségvállalás, így nem véletlen, hogy a cégcsoport fennállásának 21. évfordulóján is a jótékonyság kapott központi szerepet.

A jótékonysági futás tökéletes példája annak, hogyan fonódhat össze a sport, az üzlet és a társadalmi felelősségvállalás egy közös cél érdekében. Hiszen a sportprogramon a Semsei Gastronomy munkatársai, üzleti partnerei és beszállítói, valamint civil és jótékonysági szervezetek és vendéglátóipari iskolák képviselői vettek részt, ezzel is kifejezve a cég társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettségét.semsei gastronomy 02„Úgy gondolom, nemcsak magán-, de üzletemberként is kiemelten fontos, hogy felelősséget vállaljunk a társadalmi ügyekért és aktívan vegyünk részt a közösség támogatásában. Több civil szervezet, mint a Nem Adom Fel Alapítvány és a Suhanj Alapítvány támogatása mellett 2023 tavaszán, a Magyar Élelmiszerbankkal együttműködve, hazánkban elsőként indítottuk el a rendezvényeken megmaradt melegételmentést, amelynek köszönhetően eddig több mint 35 ezer adag ételt juttattunk el a rászorulókhoz. Az idei évben tovább bővítettük társadalmi szerepvállalásunkat azzal, hogy saját alapítványt hoztunk létre” – hangsúlyozta Semsei Rudolf.semsei gastronomy 01

Az eseményről készült videót a képre kattintva tekinthetik meg:

Kifejtette: a Semsei Gastronomy Alapítvány fő célja, hogy oktatási és képzési lehetőségeket, karriertanácsadást biztosítson hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekek és fiatalok számára, különös tekintettel a vidéki térségekre. A jótékonysági félmaraton szervezésével a Semsei Gastronomy nemcsak a vendéglátásban, hanem a társadalmi felelősségvállalásban is példát kíván mutatni, tovább erősítve elkötelezettségüket a közösség iránt.