Skip to main content

Újra kapható lesz a marcipános-ananászos süti

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

hauer kicsiAugusztusban újranyílik a patinás pesti Hauer cukrászda, így remélhetőleg ismét feltámad egy vendéglátóhely a régi Budapest dicsőséges emlékei közül.

 

A hírt közlő Urbanista.blog beszámolója szerint az épület belső enteriőrje egyáltalán nincs olyan borzasztó állapotban, mint amilyennek képzelhetnénk sokévnyi zárva tartás után. Emlékezetes, hogy a valaha Budapest egyik legjobb cukrászdájaként számon tartott intézményt a rendszerváltozás után bezárták, majd 2002-ben nyílt újra. A működését azonban különböző jogi viták nehezítették, emiatt pár évvel később újra bezárt. 2013-ban az ingatlant 280 millió forintért kínálta eladásra egy ingatlanforgalmazó.

hauer nagy
Az új tulajdonosok először megszerezték az 1890-ben megnyílt Hauer nevének használatát, majd elhatározták, hogy helyreállítják a cukrászda régi pompáját. Újrafestettek, a bútorok a korábbi fehér helyett antikolt színt kaptak, új kárpit kerül a székekre, fényesítik a padlót. A hatóság mindössze egyetlen új mosdó üzembe helyezését kérte, egyébként semmit nem kellett megváltoztatni vagy kicserélni az ingatlanban. A belső enteriőr újragondolását Enyvári Péter díszlettervezőre bízták, aki például a Pola Polában és a Rózsavölgyi Szalonban is dolgozott. Az új vezetés azt szeretné, ha hasonló hangulatú lenne a hely, mint az utóbbi.
A tervek szerint helyben készítik majd a süteményeket két mestercukrász vezetésével, az édes finomságok árai 790 és 1000 forint között mozognak, míg egy capuccino 590, egy presszókávé 490 forintba kerül majd. Természetesen újra árulják majd a Hauer-krémest és a marcipános-ananászos süteményt, amelyek a cukrászda leghíresebb termékei voltak egykoron.

Fotó: Urbanista

Címkefelhő