Skip to main content

Villányi, egri, tokaji a Dunakanyarban

| Super User | Hírcsokor

pince miniHarmadszor rendezik meg Nagymaroson a Szent István-napi Borünnepet, amelyen az idén tizenegy borvidék 15 pincészete várja a borkedvelő látogatókat.

 

Fehér bor közepesA Dunakanyar egyik legszebb fekvésű, természeti szépségekben és kultúrtörténeti emlékekben egyaránt gazdag kisvárosában, Nagymaroson rendezik meg augusztus 19-20-án a Szent István-napi Borünnepet. A „Borutcát” 19-én délelőtt tíz órakor nyitják meg, és egészen éjfélig lehet a nedűket kóstolgatni. A rendezvény hivatalos kóstolópohara a Nagymarosi Borbarátok Körének standján vásárolható meg, és ott is lehet visszaváltani.

A fesztiválon tizenegy borvidék tizenöt pincészetének borait kóstolhatják meg a Nagymarosra látogató vendégek. Ott lesz Áts Károly (Tokaj), Balla Géza (Erdély), a Csányi Pincészet (Villány), a Fitomark Tokaj, a Gombai Pezsgőpincészet (Etyek), a Katona Borház (Balatonboglár), a Koch Borászat, a Vin-Art (Villány), a Kősziklás Borászat (Ászár-Neszmély), a Laposa Borbirtok (Badacsony), a Mokos Pincészet (Villány), a Sárosdi Pincészet (Szekszárd), Tóth Ferenc Pincészete (Eger), a Molnár Pincészet (Mór) és az Abasári Olaszrizling Borbarátok Köre.

A Borünnep mindkét napján színes programokkal, koncertekkel, gyermekfoglalkozásokkal illetve játékos vetélkedőkkel várják a látogatókat. Az esemény 19-i sztárvendégei lesznek Nyári Aliz és Nyári Edit, valamint a HungarOperett® Produkció. A testvérduó koncertjét követően dunai tűzijáték lesz, körülbelül 21.15-kor. Másnap a Príma-díjas Fourtissimo zenekar lép fel Nagymaroson. A Nyugati pályaudvarról óránként induló vonatokkal egyszerűen lehet megközelíteni a kétnapos rendezvényt.

 

Címkefelhő