Skip to main content

Hatalmas elismerés a magyar pezsgőnek

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

hungaria miniÓriási sikert ért el a Hungaria: az Effervescents du Monde világversenyen 19 ország 479 tétele közül aranyérmes lett a cég Rosé Extra Dry pezsgője. A Franciaországban megrendezett eseményen a magyar ital bekerült a Top 10-be.

 

Az aranyérmen túl a Top 10-es listára is felkerült az üde magyar tétel – amely ez alkalommal a szoros verseny és döntetlen helyezés miatt valójában tizenkettő tételt sorol. A magyar pezsgőt csupa neves francia és egy olasz pezsgő előzte meg.

hungaria 02

A 18. alkalommal megtartott nívós pezsgő-versenyen 80 fős zsűri bírálta az italokat a franciaországi Château des Ravatys-ban még 2020 decemberében. A világ minden tájáról érkezett szakértők négy napon át vizsgálták a buborékos tételeket szigorú minőségi elvárások mentén, tökéletes kóstolási körülmények között. A versenyen összesen 35 arany- és 115 ezüstérmet nyertek a benevezett pezsgők – s ezek legjobbjai alkotják Top 10-et.

hungaria 03

A Hungaria rosé pezsgő két egymás utáni évben (2019 és 2020) is megkapta az elismeréseket az Effervescents du Monde-tól. A gyártó szerint a pezsgő a farsangi időszakban remekül párosítható olyan édességek mellé, mint a farsangi fánk.

Fotó: Hungaria

 

Címkefelhő

A rovat további hírei