
Meggyes, túrókrémes süti lett Budapest desszertje
A Cocó7 Cukrászda túrókrémmel és meggyel töltött, étcsokoládéba mártott süteménye nyerte el idén a Budapest desszertje díjat. A gömb alakú süteményt először az Édes Napok Budapest rendezvényen ízlelheti meg a nagyközönség a Szent István-bazilika előtt.
A Budapest desszertje versenyben fontos szempont, hogy az édesség bárki által beszerezhető alapanyagokból készüljön, amelyek egész évben elérhetők. A megmérettetésen minden évben meghatározzák a desszertek alapanyagait, idén a cukrászoknak a csokoládé és a túró felhasználásával kellett elkészíteniük az édességet.
A versenyen a jelöltek anonim módon indultak, az ötfős zsűri előtt az édességek sorszámmal, logó nélkül jelennek meg. A verseny győztese idén szoros eredménnyel lett a budapesti Cocó7 Cukrászda. Bretz Bernadett, a budapesti Cocó 7 Cukrászda tulajdonosa és cukrásza elmondta: a desszert alapját adó krém egy nagyon könnyű túrómousse, amelynek közepébe mandulalikőr ízesítésű Amaréna meggy került. A süteményt kakaóvajas, hatvan százalékos étcsokoládés krémbe mártották.
A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség negyedik alkalommal hirdette meg a Budapest desszertje versenyt, amelynek kiemelt célja, hogy egyre több ember számára váljanak hozzáférhetővé a magyar édességipar legjobb hagyományait megidéző minőségi termékek, valamint hogy a hazai desszertek méltó helyükre kerüljenek a magyar gasztronómiában – mondta Rebrus Csaba, a szövetség elnöke az Édes Napok keddi sajtótájékoztatóján.
Hozzátette: a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség feladatának tekinti, hogy megváltoztassa a magyar édességfogyasztási szokásokat úgy, hogy a mennyiségi fogyasztás irányából a minőségi fogyasztás felé mozduljon el. Az Édes Napok azért jött létre, hogy helyzetbe hozza a magyar édességgyártókat, a magyar cukrászatokat és lehetőséget biztosítson számukra legjobb édességeik bemutatására a széles közönség előtt.
Via MTI
Fotó: MTI, Gourmet Riporter