Skip to main content

Kávé a csészében, kávé a festővásznon

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

kave nap 2021 miniSzeptember végén számos országban ünneplik a kávé világnapját. Itthon kilencedik alkalommal fognak össze a hazai pörkölők és baristák, hogy október 3-án, vasárnap egy hatalmas kávézóvá alakítsák át a budapesti Akvárium Klub hallját.

 

Minden eddiginél több kiállítóval, rengeteg újdonsággal és izgalmas programokkal készülnek a szervezők a Kávé napjára. A közönség több mint százféle kávéból válogathat és kóstolhat, az extra erős koffeinbombáktól a lágy pörkölésű, citrusos csúcskávékig. Csúcsminőségű arabica fajtákból készülnek a korlátlanul kóstolható eszpresszók, filteres kávék és tejes kávéitalok.

Ha ez nem volna elég, a belépő árában lesznek kávékoktélok, izgalmas kínai teák és növényi tejalternatívával készülő desszertek is. A hidratálás nagyon fontos a kávék fogyasztásakor, ezért a szervezők ingyenesen biztosítják a szűrt vizet a rendezvényen.

kave nap 2021 01

A kezdő és tapasztalt kávéínyencek a kóstolgatás mellett megismerhetik a legújabb filteres eszközöket, eszpresszógépeket, valamint kiváló minőségű, különleges (specialty) kávékkal is találkozhatnak a kiállítók asztalain. A hazai Michelin-csillagos éttermek kávés partnerei közül többen is jelen lesznek a rendezvényen.

Azoknak is érdemes csatlakozni a Kávé Napjához, akik eszközöket, kiegészítőket szeretnének vásárolni a tökéletes otthoni kávéélményhez. Csúcsminőségű kapszulás kávék, szemeskávé-különlegességek, háztartási kávés eszközök is helyet kapnak a standokon.kave nap 2021 03 A szervezők programokkal is készülnek: a nap során szakmai előadások, bemutatók és a pénzdíjas Coffee Day’s Blend Building Bajnokság várja az érdeklődőket, utóbbin a versenyzők megalkotják a Kávé Napja kávéblendet.

A színpadi beszélgetések során téma lesz a kávévilág a pandémia alatt és után, a hazai piac változásai, trendek és túlélési stratégiák kávézók és pörkölők számára. Megtudhatjuk, lehet-e kapszulás egy specialty kávé, továbbá miért érdeklődik egyre több barista az artizán teák iránt.

kave nap 2021 02

A kávé a művészeket is megihleti, így a kiállítótérben képzőművészeti alkotásokkal is találkozhatnak a vendégek – a festéket ezúttal azonban a kávé helyettesíti Czirok Róbert Kávé és bor a festővásznon minikiállításán. A művész ezen az eseményen mutatja be Magyarország legnagyobb kávéval készülő festményét.

Szem előtt tartva a környezetvédelmet, a vendégek idén is a Boomerang Cupshare zero waste kóstolópoharát kapják érkezéskor, amit a standoknál tisztára cserélhetnek, az esemény végén pedig hazavihetnek, ezzel is támogatva, hogy minél kevesebb papírhulladékot termeljen a Kávé Napja.

kave nap 2021 05

! A rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható. Az elővételes belépő ára 2000 Ft, a helyszínen korlátozott számban, 2500 Forintos áron értékesítenek belépőket. Az első száz vendég meglepetés ajándékban részesül, érdemes tehát minél korábban érkezni.

Kiállítók: Alpro, CrackerJack Coffee Roasters, Daisuke Café & Beans, Extra Coffee, Goosebumps.Coffee, Impresso Micro Roastery, KTRL coffee roastery, Liquid Gold italkereskedés, Lucky Cap Micro Roastery & Coffee Conception, Molnár Barista Coffee, PlaccOn - Az online vendéglátó szoftver, Roastopus, Sproud, Steamhouse, Ye Tealeaves.

A vizet biztosítja: BWT

 

Címkefelhő