Skip to main content

Rászorulókat támogat a villányi pincészet

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

sauska cuvée miniJótékonysági borral segíti az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját a SAUSKA Borászat – közölte a civll szervezet. A SAUSKA szeretet.éhség. cuvée már online is megrendelhető, a vásárlással jótékony célokat támogathatnak a borkedvelők.

 

sauska cuvée 01A SAUSKA Borászat és az Ökumenikus Segélyszervezet a karitatív szervezet 2019-es adventi adománygyűjtésén került kapcsolatba először. Az elmúlt években a segélyszervezet vállalati partnerei számára nyílt lehetőség arra, hogy a borászat italát megvásárolják, a palackok karácsonyi üzleti ajándékcsomagokba kerültek.

Mostantól a SAUSKA borászat webshopján magánszemélyek számára is elérhető a viilányi bor, így bárki vásárolhat – akár ajándékba – a különleges italból. A SAUSKA Borászat minden megvásárolt palack után 1000 forinttal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló családokat, gyermekeket segítő munkáját.

A szeretet.éhség cuvée 2014-es évjáratú, energikus, üde villányi vörösbor, kékfrankos, merlot és cabernet franc házasítása. Illatában a fahéj és az érett vörösbogyós gyümölcsök dominálnak. Kortyolva előbb a fekete ribizli és a szeder, majd finom keleti fűszerek tűnnek fel. A cuvée játékosan savas, könnyed testtel és gyümölcsös lecsengéssel jellemezhető.

Az idén új címkét kapott bort a Budapest Borfesztiválon meg is kóstolhatták a látogatók a SAUSKA standjánál. A cuvée-t a tulajdonos, Sauska Krisztián és a pincészet ügyvezetője, Pohl Péter mutatta be. A bor népszerűsítésébe a helyszínen olyan neves önkéntesek is bekapcsolódtak, mint Wolf Kati énekesnő, Nagy Ervin színművész vagy Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó.

sauska cuvée 03

 

Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet

 

Címkefelhő