Skip to main content

Méztől a pálinkáig – eper minden mennyiségben

| Sárréti Anita | Hírcsokor

A Dunakanyar egyik legszebb településén, Tahitótfaluban rendezik meg hamarosan a sokak által kedvelt eperfesztivált, amelyet idén E/FESZTIVÁL-nak neveztek el a szervezők. A május 27. és május 29. között sorra kerülő rendezvény főszereplője természetesen az eper, a piros gyümölcs kóstolása mellett játszóház, koncertek, állatsimogató, vidámpark és kézműves vásár színesíti az eseményt.

 

Az évek óta népszerű fesztivált ebben az évben az 1989 óta a településen élő háziorvos, gazdálkodó, Magyar Gábor szervezi. Korábbi tapasztalatait is hasznosítja, mivel az önkormányzat kulturális bizottságának korábbi elnökeként két évig részt vett Tahitótfalu népszerű fesztiváljának szervezésében. Szerinte a jó hangulatú rendezvényen mindenki megtalálja majd a számára megfelelő programot és gasztronómiai kínálatot, az epres méztől a pálinkáig.

eper tahi 2022 02

– A civil társadalommal összefogva egy, a szigeti értékeket hangsúlyozó programsorozatot szeretnénk felvonultatni, amely főként az egészségüket lelkükben is őrző, hagyományainkat fontosnak tartó, természetet kedvelő emberekhez szól – közölte Magyar Gábor. Hozzátette: a cél, hogy a szórakoztatás mellett a helyi agrárértékekre is felhívják a figyelmet, amelyek véleménye szerint előbb-utóbb összekapcsolódnak majd a turisztikai értékekkel is. Rámutatott, az idei fesztivál középpontjában nem csak az eper áll majd, felvették a kapcsolatot más kertészeti kultúrákkal foglalkozókkal, így várják az állattartókat, a pisztrángtenyésztőket, a tej- és húsfeldolgozókat, sajtkészítőket, zöldségtermesztőket. Magyar Gábor fontosnak tartja, hogy mindenkinek lehetőséget adjanak a bemutatkozásra, ugyanakkor tervük, hogy a termelőket később összekapcsolják a szakmai szervezetek képviselőivel is.

eper tahi 2022 03

A szervező kifejtette: szeretnék, hogy a rendezvényen az egészség, és annak minden vetülete nagyobb hangsúlyt kapjon, ezért a sportrendezvények is fajsúlyosabban szerepelnek majd a programban. Nagyobb figyelmet fordítanak a gyerekek szórakoztatására is, így a legkisebbek találkozhatnak középkori kalózhajóval, lesz számszeríjászat, állatsimogató, vidámpark, lovaskocsi- és traktorbemutató, valamint kézműves vásár. A zenei színpadon fellép majd a Beatrice és Tóth Gabi, ahogy lesz világzene, country, ír, szerb, sváb és persze magyar népzene és tánc is.

eper tahi 2022 01

 

Fotó: E/FESZTIVÁL, pxhere

Címkefelhő

A rovat további hírei