Sütőtök és fánk is kötelező a szakácsversenyen

Sütőtök és fánk is kötelező a szakácsversenyen

Közzétették a szervezők a 2021-2022. évi Közétkeztetési Szakácsverseny hivatalos kiírását, amelyre március 19-ig jelentkezhetnek az innovatív szellemiségű csapatok. A feladat ezúttal valamely magyar tájegység hagyományos farsangi ételsorának elkészítése lesz, amelyhez kötelező alapanyagként a sütőtököt is fel kell használniuk a versenyzőknek.

Tovább a cikkre

 Gesztenye minden mennyiségben: íme, a Gourmet Riporter karácsonyi menüje

Gesztenye minden mennyiségben: íme, a Gourmet Riporter karácsonyi menüje

Gesztenyeleves, véres hurka, egreskrém – e fogásokról elsőre talán nem mindenkinek a karácsony jut eszébe. Pedig az általunk felkért séfek nagyon is ünnepi fogásnak szánták. A négy muskétás, aki a Gourmet Riporter karácsonyi menüjét elkészítette: Thür Ádám, a debreceni Ikon, Horváth Szilveszter, a győri LaMaréda, Lenk Zsolt és Kerekes Sándor, a fővárosi Gléda séfje. Fogadják szeretettel!

Tovább a cikkre

Pincesor

Csúcsév után, nehéz esztendő előtt

Csúcsév után, nehéz esztendő előtt

A borászok egyöntetű véleménye, hogy a 2020-as évjárat igen jónak ígérkezik. Ugyanakkor nem felhőtlen az égbolt az ágazat felett: körképünkből kiderül, hogy a pincészetek szerint a turizmus újraindulása nélkül elképzelhetetlen a borászatok prosperálása. Bár a kormány egyes intézkedései kifejezetten támogatják az ágazatot, a borászok el tudnának képzelni további kedvező döntéseket.

Tovább a cikkre

Mentesen

Hogyan előzzük meg a túlevés miatti rosszullétet?

Hogyan előzzük meg a túlevés miatti rosszullétet?

Talán soha nem vártuk még ennyire a karácsonyt, mint idén. A stresszel teli óév mindenkit megviselt szellemileg és fizikálisan egyaránt. A karácsony hangulata, a család és az ünnepi fogások segíthetnek feledni a megpróbáltatásokat. Ilyenkor azonban nagyon könnyű elveszteni a kontrollt, és könnyen túlesszük magunkat, ami nagy megterhelés a szervezetnek. Ha elolvassa cikkünket, megtudhatja, miként vigyázhat egészségére az ünnepek alatt.

Tovább a cikkre

Koffer

Álomvilágot idéző fatörzsek

Álomvilágot idéző fatörzsek

Franciaországban és a francia nyelvterületeken a karácsonyi menü csúcspontja a la bûche de Noël, vagyis a fatörzstorta. Az ünnepi vacsora elképzelhetetlen a fatörzsre emlékeztető desszert nélkül, ahogy bretagne-i osztriga nélkül sincs karácsonyi menü. De miért éppen fatörzset imitál a sütemény, és milyen hagyomány kötődik a történetéhez? Készül-e még napjainkban az eredeti fatörzs, és formája, ízvilága hogyan változik az évek során? Párizsi körképünkből kiderül.

Tovább a cikkre

Terülj, terülj!

Portugál ízek házhoz szállítva

Portugál ízek házhoz szállítva

Az idén júniusban nyitott Essência Restaurant Budapest – Tiago & Éva csapata mindent megtesz a túlélésért és a pozitív hangulatért ebben a nehéz időszakban is. A COVID-helyzetben házhozszállítást vállalnak, de akár ki is települnek egy vacsoráraa megrendelőhöz. Emellett igazi portugál street food hangulatot is varázsolnak Budapest belvárosába.

Tovább a cikkre

Karácsonyi csomaggal jelentkezett a Salt

Karácsonyi csomaggal jelentkezett a Salt

A fővárosi Saltnál a korlátozások után sem állt meg az élet, kitartanak továbbra is dolgoznak és gondolkodnak. Újra kinyitották a Salt Delit, amelynek bővítették a kínálatát is. Ezen kívül extra ünnepi csomagokkal, karácsonyi ajándékötletekkel és privát vacsorával is készülnek.

Tovább a cikkre

Látogatás húsmennyországban

Látogatás húsmennyországban

Gödöllő centrumától és a HÉV-vonaltól nem messze áll egy villa. Fehér és drapp falaival olyan, akár egy mesebeli kiskastély. Hatalmas emeleti ablaka alatt a Rub & Roll Villa felirat világít, ami sejteti: belépve nem letűnt korok kissé avítt kiállítása vár a vendégre. Helyette hamburgerek, steakek és mennyei BBQ-húsok világába válthatunk belépőt. És ez csak a kezdet.

Tovább a cikkre

Kávéház

Birsalma vagy ganache is kerülhet a szaloncukorba

Birsalma vagy ganache is kerülhet a szaloncukorba

A szaloncukor nélkül egy magyar családban sem képzelhető el a karácsony. Ma már szinte megszámlálhatatlan változatban készítik a kisebb-nagyobb gyártók. Ahogyan egykoron, úgy az utóbbi időben is egyre több cukrászda, csokoládémanufaktúra áll át ilyenkor „ünnepi üzemmódba” s lepik meg vásárlóikat kis szériában készült termékeikkel. És akad cukrászda, ahol a habcsókot készítik a megszokottól eltérően.

Tovább a cikkre