Frenetikus magyar sikerek Londonban

Frenetikus magyar sikerek Londonban

Ismét hatalmas sikereket értek el a magyar gyártók a londoni Great Taste Awards nemzetközi élelmiszerversenyen. A szigorú zsűri 40 magyar cég 88 termékét tüntette ki három, kettő vagy csillaggal, annak függvényében, mennyire ítélt magas színvonalúnak egy adott terméket. A pálinkától a csokoládékon, nemes paprikán át a hústermékekig széles skálán mozog a díjazott termékek köre.

Tovább a cikkre

Lipovszky Csenge: „Az ínyencek lubickolnak az étel érzékelésében”

Lipovszky Csenge: „Az ínyencek lubickolnak az étel érzékelésében”

Az ételek, italok és az illatok elválaszthatatlanok egymástól. Azt azonban talán kevesebben tudják, hogy a tüdőben is vannak szaglóreceptorok. Lipovszky Csenge illatesztétával elmerültünk az aromák világában, hogy megtudjuk, miért állítanak elő a parfümőrök vaníliára, vattacukorra, emlékeztető illatokat? Vagy azt, miként lehet fejben illatokat kreálni, mi az az illatvacsora, s hogyan lehet egyes parfümöket elfogyasztani.

Tovább a cikkre

Pincesor

Rajnai rizling, éhes seregélyekkel

Rajnai rizling, éhes seregélyekkel

A Fióka Étteremben mutatta be Christer Sandahl tulajdonos, Palkó Zsolt borász és Crab Maria Antoanett sommelier a Villa Sandahl legújabb, 2019-es rizling tételeit. A Sandahl borok humoros, a szokványostől eltérő címkesorozatának ihletői a Sandahl birtokokon késő őszig tanyázó seregélyek lettek.

Tovább a cikkre

Mentesen

Tojásból túrós csusza? Nem lehetetlen!

Tojásból túrós csusza? Nem lehetetlen!

Sokan küzdenek manapság ételérzékenységgel, ami miatt sok finom ételről, italról le kell mondaniuk. Szerencsére ma már sok problémára létezik megoldás, a laktózérzékenyeknek például a ToTu, tojásfehérjéből készülő termékcsalád biztosíthatja a tejtermékek pótlását.

Tovább a cikkre

Iránytű

Horvátország lekörözött bennünket

Horvátország lekörözött bennünket

A korábbi hét mellett további három étteremnek ítéltek egy Michelin-csillagot Horvátországban. További három vendéglő Bib Gourmand minősítést érdemelt ki. Az első horvátországi Michelin-csillagot az Isztriai-félszigeten található Monte kapta még 2017-ben.

Tovább a cikkre

Terülj, terülj!

Két új Michelin-csillagos étterme van a fővárosnak

Két új Michelin-csillagos étterme van a fővárosnak

Pompás hírt kaptak a magyar gasztronómiában dolgozók: az Essência és a Salt éttermeket egyaránt egy Michelin-csillaggal tüntették ki. A plate, azaz ajánlott kategória hat új étteremmel bővült, ami a nehéz helyzetű fővárosi gasztronómia életében hatalmas siker. Ugyanakkor nincs már Bib Gourmand minősítésű étterme a városnak, ahogy a vidéki vendéglátásnak is tovább kell várni az első elismerésre. 

Tovább a cikkre

Ismerje fel a vendég az otthoni lecsó ízét!

Ismerje fel a vendég az otthoni lecsó ízét!

Köveskál határában járunk, a távolban a Hegyestű bazaltoszlopai sejlenek fel, a magasban egy ragadozó madár vitorlázik. A Káli Gourmet előtt szénabálák sárgállanak, a kertben kakukkfű, menta, meggybabér, színes virágok illatoznak. Beljebb lépve a fedett teraszra egy régi sublótot fedezünk fel, fiókjaiból eper kandikál ki. Csönd van, béke és nyugalom. A változatos, helyi alapanyagokat használó konyha a ráadás.

Tovább a cikkre

Kávéház

Kóstolja meg a tulajdonos kedvencét!

Kóstolja meg a tulajdonos kedvencét!

A csokoládét szeretők széles tábora megszokhatta már, hogy ősszel a chocoMe számos újdonsággal lepi meg rajongóit. Táblás különlegességek, a Petit 9 család új ízei, valamint a tavasszal bevezetett chocoMe Jam újabb verziója is megtalálható a cég folyamatosan bővülő, jórészt díjnyertes csokoládékból álló termékpalettáján.

Tovább a cikkre