Sütőtök és fánk is kötelező a szakácsversenyen

Sütőtök és fánk is kötelező a szakácsversenyen

Közzétették a szervezők a 2021-2022. évi Közétkeztetési Szakácsverseny hivatalos kiírását, amelyre március 19-ig jelentkezhetnek az innovatív szellemiségű csapatok. A feladat ezúttal valamely magyar tájegység hagyományos farsangi ételsorának elkészítése lesz, amelyhez kötelező alapanyagként a sütőtököt is fel kell használniuk a versenyzőknek.

Tovább a cikkre

 Gesztenye minden mennyiségben: íme, a Gourmet Riporter karácsonyi menüje

Gesztenye minden mennyiségben: íme, a Gourmet Riporter karácsonyi menüje

Gesztenyeleves, véres hurka, egreskrém – e fogásokról elsőre talán nem mindenkinek a karácsony jut eszébe. Pedig az általunk felkért séfek nagyon is ünnepi fogásnak szánták. A négy muskétás, aki a Gourmet Riporter karácsonyi menüjét elkészítette: Thür Ádám, a debreceni Ikon, Horváth Szilveszter, a győri LaMaréda, Lenk Zsolt és Kerekes Sándor, a fővárosi Gléda séfje. Fogadják szeretettel!

Tovább a cikkre

Kávéház

Birsalma vagy ganache is kerülhet a szaloncukorba

Birsalma vagy ganache is kerülhet a szaloncukorba

A szaloncukor nélkül egy magyar családban sem képzelhető el a karácsony. Ma már szinte megszámlálhatatlan változatban készítik a kisebb-nagyobb gyártók. Ahogyan egykoron, úgy az utóbbi időben is egyre több cukrászda, csokoládémanufaktúra áll át ilyenkor „ünnepi üzemmódba” s lepik meg vásárlóikat kis szériában készült termékeikkel. És akad cukrászda, ahol a habcsókot készítik a megszokottól eltérően.

Tovább a cikkre