Az örökségre fókuszál az idei Gourmet 

Az örökségre fókuszál az idei Gourmet 

Két év szünet után az ínyencek idén újra végigkóstolhatják az OTP Bank Gourmet Fesztiválon Magyarország legizgalmasabb kulináris kínálatát. Az eseményen felsorakoznak a legjobb éttermek, borászatok, cukrászdák. A helyszín továbbra is az időközben teljesen megújult Millenáris, az időpont május 27-29.

 

Tovább a cikkre

Ahol angyalok röpködnek a templomtorony körül

Ahol angyalok röpködnek a templomtorony körül

A Baranya megyei Geresdlakon különös módon hangolódnak az ünnepre: a helyiek minden évben elkészítik településük mását mézeskalácsból. A munkához majd egy mázsa lisztet használnak fel, a végeredmény ámulatba ejtő. A középületek és otthonok mellett mesejelenetekben gyönyörködhetnek a látogatók, találkozhatnak Jancsival és Juliskával, Hófehérkével vagy Csipkerózsikával.

Tovább a cikkre

Kávéház

Ahová Szent Márton is szívesen beülne

Ahová Szent Márton is szívesen beülne

Szombathelyen biztosan a legjobb vendéglátóhelyek közé tartozik a Balmora Warming Hut, ami igen nagy érdem, mivel egy kávézóról van szó. Nemcsak azért állítjuk ezt, mert modern, profi, vendégszerető hely, hanem ezt mondatja velünk a gazdag kínálat is, legyen szó kávés italokról, süteményekről, pékáruról vagy szendvicsekről. 

Tovább a cikkre

Claude Chiron: „A desszert olyan, mint egy ékszer, tündökölnie kell!”

Claude Chiron: „A desszert olyan, mint egy ékszer, tündökölnie kell!”

Úgy kell megalkotni egy sütemény receptjét, hogy az elkészítés során ne használjunk tartósítószereket, de az édesség sokáig friss és kívánatos maradjon – vélekedik a napokban Budapesten járt neves cukrász, Claude Chiron. A francia mester több mint harminc éven át dolgozott Franciaország legismertebb cukrászdájában, a Dalloyau-ban. Rengeteg tapasztalatot gyűjtött, egyszer a francia elnökkel szeletelt fel egy óriási ünnepi lepényt.

Tovább a cikkre