Ahol angyalok röpködnek a templomtorony körül

Ahol angyalok röpködnek a templomtorony körül

A Baranya megyei Geresdlakon különös módon hangolódnak az ünnepre: a helyiek minden évben elkészítik településük mását mézeskalácsból. A munkához majd egy mázsa lisztet használnak fel, a végeredmény ámulatba ejtő. A középületek és otthonok mellett mesejelenetekben gyönyörködhetnek a látogatók, találkozhatnak Jancsival és Juliskával, Hófehérkével vagy Csipkerózsikával.

Tovább a cikkre

Csernus doki:

Csernus doki: "A vendégszeretet szívből jön"

Felszámolta a praxisát, vidékre költözött, de nem lett remete: vendégül lát és országjáró körutakon segít a konfliktuskezelésben. Csernus Imre azt tapasztalja, hogy az emberek türelmetlenek, gyorsan akarnak és azonnal és mindent. Enni is, persze. Exkluzív interjúnkban rávilágított arra is: vendégszeretetünket jelentősen befolyásolja a környezetünknek történő megfelelési kényszerünk, ezért sokkal többet mutatunk, mint amennyire képesek vagyunk. Hasznos tanácsok Csernus dokitól ünnepekre, és ünnepek utánra.

Tovább a cikkre

Terülj, terülj!

Szürke Csacsiból kertecske – 20 éves a Jardinette

Szürke Csacsiból kertecske – 20 éves a Jardinette

A Németvölgyi úton valaha szinte minden sarkon vendéglő várta a polgárokat, akik, ha úgy tetszik, egy gasztronómiai promenád kínálatából válogathattak. E vendéglők közé tartozott a Szürke Csacsi is. Mára alig maradt pár étterem, de a Csacsi – némi metamorfózison átesve – ma is várja a budaiakat. Ez az étterem a Jardinette, amely két évtizede is ápolja a hagyományokat.

Tovább a cikkre

Kincs a Dél-Alföld szívében

Kincs a Dél-Alföld szívében

A szegedi Alabárdosban nem lehet „rosszul” választani, séf ugyanis igazi elkötelezettje szakmájának. Színes, összetett, de nem erőltetett, gondosan egymás mellé válogatott alapanyagokból, a technológiák tökéletes ismeretével készített ételei élményszámba mennek. Tóth Pál figyelme a legapróbb részletekre is kiterjed, impulzusai érthetők. Semmit nem ajánlunk jelenleg jobban, mint egy látogatást a színek szerelmesének konyhájába.

Tovább a cikkre