Frenetikus magyar sikerek Londonban

Frenetikus magyar sikerek Londonban

Ismét hatalmas sikereket értek el a magyar gyártók a londoni Great Taste Awards nemzetközi élelmiszerversenyen. A szigorú zsűri 40 magyar cég 88 termékét tüntette ki három, kettő vagy csillaggal, annak függvényében, mennyire ítélt magas színvonalúnak egy adott terméket. A pálinkától a csokoládékon, nemes paprikán át a hústermékekig széles skálán mozog a díjazott termékek köre.

Tovább a cikkre

Lipovszky Csenge: „Az ínyencek lubickolnak az étel érzékelésében”

Lipovszky Csenge: „Az ínyencek lubickolnak az étel érzékelésében”

Az ételek, italok és az illatok elválaszthatatlanok egymástól. Azt azonban talán kevesebben tudják, hogy a tüdőben is vannak szaglóreceptorok. Lipovszky Csenge illatesztétával elmerültünk az aromák világában, hogy megtudjuk, miért állítanak elő a parfümőrök vaníliára, vattacukorra, emlékeztető illatokat? Vagy azt, miként lehet fejben illatokat kreálni, mi az az illatvacsora, s hogyan lehet egyes parfümöket elfogyasztani.

Tovább a cikkre

Terülj, terülj!

Két új Michelin-csillagos étterme van a fővárosnak

Két új Michelin-csillagos étterme van a fővárosnak

Pompás hírt kaptak a magyar gasztronómiában dolgozók: az Essência és a Salt éttermeket egyaránt egy Michelin-csillaggal tüntették ki. A plate, azaz ajánlott kategória hat új étteremmel bővült, ami a nehéz helyzetű fővárosi gasztronómia életében hatalmas siker. Ugyanakkor nincs már Bib Gourmand minősítésű étterme a városnak, ahogy a vidéki vendéglátásnak is tovább kell várni az első elismerésre. 

Tovább a cikkre

Ismerje fel a vendég az otthoni lecsó ízét!

Ismerje fel a vendég az otthoni lecsó ízét!

Köveskál határában járunk, a távolban a Hegyestű bazaltoszlopai sejlenek fel, a magasban egy ragadozó madár vitorlázik. A Káli Gourmet előtt szénabálák sárgállanak, a kertben kakukkfű, menta, meggybabér, színes virágok illatoznak. Beljebb lépve a fedett teraszra egy régi sublótot fedezünk fel, fiókjaiból eper kandikál ki. Csönd van, béke és nyugalom. A változatos, helyi alapanyagokat használó konyha a ráadás.

Tovább a cikkre