Sütőtök és fánk is kötelező a szakácsversenyen

Sütőtök és fánk is kötelező a szakácsversenyen

Közzétették a szervezők a 2021-2022. évi Közétkeztetési Szakácsverseny hivatalos kiírását, amelyre március 19-ig jelentkezhetnek az innovatív szellemiségű csapatok. A feladat ezúttal valamely magyar tájegység hagyományos farsangi ételsorának elkészítése lesz, amelyhez kötelező alapanyagként a sütőtököt is fel kell használniuk a versenyzőknek.

Tovább a cikkre

 Gesztenye minden mennyiségben: íme, a Gourmet Riporter karácsonyi menüje

Gesztenye minden mennyiségben: íme, a Gourmet Riporter karácsonyi menüje

Gesztenyeleves, véres hurka, egreskrém – e fogásokról elsőre talán nem mindenkinek a karácsony jut eszébe. Pedig az általunk felkért séfek nagyon is ünnepi fogásnak szánták. A négy muskétás, aki a Gourmet Riporter karácsonyi menüjét elkészítette: Thür Ádám, a debreceni Ikon, Horváth Szilveszter, a győri LaMaréda, Lenk Zsolt és Kerekes Sándor, a fővárosi Gléda séfje. Fogadják szeretettel!

Tovább a cikkre

Koffer

Álomvilágot idéző fatörzsek

Álomvilágot idéző fatörzsek

Franciaországban és a francia nyelvterületeken a karácsonyi menü csúcspontja a la bûche de Noël, vagyis a fatörzstorta. Az ünnepi vacsora elképzelhetetlen a fatörzsre emlékeztető desszert nélkül, ahogy bretagne-i osztriga nélkül sincs karácsonyi menü. De miért éppen fatörzset imitál a sütemény, és milyen hagyomány kötődik a történetéhez? Készül-e még napjainkban az eredeti fatörzs, és formája, ízvilága hogyan változik az évek során? Párizsi körképünkből kiderül.

Tovább a cikkre