Apró figyelmességek tesznek családiassá egy helyet, nem a kockás terítő – Balaton-felvidéki körkép 1.

Apró figyelmességek tesznek családiassá egy helyet, nem a kockás terítő – Balaton-felvidéki körkép 1.

Régi vágyunk, hogy végigjárjunk a Balaton északi partján annyi helyet, amennyit csak tudunk. Útra keltünk, rengeteget teszteltünk, belefutottunk meglepetésekbe, kellemesekbe, kevésbé jókba egyaránt. Igyekeztünk minden szegmensben tapasztalatot szerezni, kóstoltunk fagyit, lángost, pálinkát, jártunk cukrászdában és gourmet étteremben. A cseresznyefán füstölt lazac tésztával, még olaszországi élményeinket is felülmúlta.

Tovább a cikkre

Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek

Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek

Mit is jelent a gourmet élmény? A jól ismert definíció szerint a gourmet étel olyan étel, mely minőségi és különleges alapanyagokból gondos és szakavatott kezek által készül el és kifogástalan formában, hőmérsékleten kerül a vendég elé. A Gourmet Fesztivál után az én definícióm ez lett: a csontig hatoló gyönyör, ami minden érzékszervemre, a tudatomra, sőt akár az érzelmeimre is hatással van. 

Tovább a cikkre

Mentesen

Egyre többen foglalkoznak biogazdálkodással

Egyre többen foglalkoznak biogazdálkodással

A koronavírus-járvány átformálta az életünket. A kevés pozitív hatásának egyike, hogy sokan fordultak az egészséges táplálkozás, azon belül is a saját zöldségek és gyümölcsök termesztésének irányába. Becslések szerint Magyarországon idén már 50 ezernél is több háztartás foglalkozott a bio zöldségek és gyümölcsök termesztésével. Ez a szám azonban még mindig távol áll a környező országok eredményétől.

Tovább a cikkre