Sütőtök és fánk is kötelező a szakácsversenyen

Sütőtök és fánk is kötelező a szakácsversenyen

Közzétették a szervezők a 2021-2022. évi Közétkeztetési Szakácsverseny hivatalos kiírását, amelyre március 19-ig jelentkezhetnek az innovatív szellemiségű csapatok. A feladat ezúttal valamely magyar tájegység hagyományos farsangi ételsorának elkészítése lesz, amelyhez kötelező alapanyagként a sütőtököt is fel kell használniuk a versenyzőknek.

Tovább a cikkre

 Gesztenye minden mennyiségben: íme, a Gourmet Riporter karácsonyi menüje

Gesztenye minden mennyiségben: íme, a Gourmet Riporter karácsonyi menüje

Gesztenyeleves, véres hurka, egreskrém – e fogásokról elsőre talán nem mindenkinek a karácsony jut eszébe. Pedig az általunk felkért séfek nagyon is ünnepi fogásnak szánták. A négy muskétás, aki a Gourmet Riporter karácsonyi menüjét elkészítette: Thür Ádám, a debreceni Ikon, Horváth Szilveszter, a győri LaMaréda, Lenk Zsolt és Kerekes Sándor, a fővárosi Gléda séfje. Fogadják szeretettel!

Tovább a cikkre

Pincesor

Csúcsév után, nehéz esztendő előtt

Csúcsév után, nehéz esztendő előtt

A borászok egyöntetű véleménye, hogy a 2020-as évjárat igen jónak ígérkezik. Ugyanakkor nem felhőtlen az égbolt az ágazat felett: körképünkből kiderül, hogy a pincészetek szerint a turizmus újraindulása nélkül elképzelhetetlen a borászatok prosperálása. Bár a kormány egyes intézkedései kifejezetten támogatják az ágazatot, a borászok el tudnának képzelni további kedvező döntéseket.

Tovább a cikkre