Karácsonyi kuglóffal kedveskedik a luxusszálló

A Matild Palota autentikus hálaadásnapi és karácsonyi gasztronómiai élményekkel, valamint két újévi bulival várja vendégeit az ünnepi időszakban. A szálloda az ünnepi időszakban különleges gasztronómiai fogásokkal készül, míg az év utolsó napján exkluzív, világszínvonalú fellépőket felvonultató szilveszteri partinak ad otthont.

Cikk folytatása

Egyre népszerűbbek az őszi lakodalmak

Fellendült a hazai vendéglátó- és szálláshelyek forgalma, tavalyhoz képest jóval többen indultak útnak a nyári szezonban – tapasztalták a turisztikai szakemberek. A konjunktúra az ősz folyamán is tart, számos eseményt, konferenciát vagy csapatépítő programot most pótolnak, emellett mind többen tartják októberben vagy novemberben az esküvőjüket.

Cikk folytatása

Horvátország lekörözött bennünket

A korábbi hét mellett további három étteremnek ítéltek egy Michelin-csillagot Horvátországban. További három vendéglő Bib Gourmand minősítést érdemelt ki. Az első horvátországi Michelin-csillagot az Isztriai-félszigeten található Monte kapta még 2017-ben.

Cikk folytatása

Csodás barokk apátság, ahol egykor Mozart is játszott

A világörökség részét képező melki apátság kihagyhatatlan úti cél az Alsó-Ausztriába látogatóknak. A Duna fölé magasodó szirtre épült kolostorba több mint 900 éve költöztek a bencés szerzetesek. S bár azóta többször átépítették az épületegyüttest, mindig csak szebb lett. Temploma fürdik az aranyban, terei fenségesek, és érdemes megkóstolni a bencések kedvenc süteményét is.

Cikk folytatása

Bajor fogások a Hotel Gellértben

Hamarosan újra látogatható lesz az ikonikus budapesti Danubius Hotel Gellért és a tágas terasszal hívogató Gellért Söröző. A szállodalánc a különböző kategóriájú fővárosi szállodái megnyitásával minél szélesebb vendégkör számára kínál pihenési lehetőséget Budapest felfedezéséhez. A nyitás előtt sörfesztivállal, sörrel készült ételekkel várják a habos ital szerelmeseit.

Cikk folytatása

Végleg bezárhat Casanova és Monet törzshelye

Több mint három évszázada mérik a feketét a Velence centrumában található Caffe Florianban, a koronavírus-járvány miatt mégis veszélybe került kávéház léte. A gyönyörű barokk termeiről is híres kávézó hónapok óta kénytelen zárva tartani, támogatást nem kapnak, ezért most arra kérik rajongóikat, hogy online shopjukból vásároljanak.

Cikk folytatása

Álomvilágot idéző fatörzsek

Franciaországban és a francia nyelvterületeken a karácsonyi menü csúcspontja a la bûche de Noël, vagyis a fatörzstorta. Az ünnepi vacsora elképzelhetetlen a fatörzsre emlékeztető desszert nélkül, ahogy bretagne-i osztriga nélkül sincs karácsonyi menü. De miért éppen fatörzset imitál a sütemény, és milyen hagyomány kötődik a történetéhez? Készül-e még napjainkban az eredeti fatörzs, és formája, ízvilága hogyan változik az évek során? Párizsi körképünkből kiderül.

Cikk folytatása

Ahol a Portás a vendég mellé ül. Vagy fekszik.

A Zala megyei Bázakerettye, bár még strandfürdővel is rendelkezik, nem tartozik a legnépszerűbb úti célok közé. Alaptalanul. Csupán pár napot töltöttünk a határhoz közeli településen, de már most indulnánk vissza. Képeskönyvekbe illő színes erdőség, tiszta levegő, és a település határában található Bonne Chance révén kiváló konyha várja a turistákat.

Cikk folytatása

Étterem a légvédelmi toronyban

A koronavírus-járvány miatt november 1-ig biztosan zárva maradnak a határok. Bécsben azonban ettől még nem állt meg az élet: a városközponttól a peremkerületekig több új hely nyílt, amelyeket később akár érdemes lesz felkeresni. Egy divatos lokál az elővárosban, egy bár a művészetek kedvelőinek, egy újragondolt fogadó a hipstereknek.

Cikk folytatása

Lágy marhapofa barokk freskók alatt

Letámadtuk Sopront, napokig kutattunk, kóstoltunk és jegyzeteltünk. Többségében kellemes élményekkel gazdagodtunk, olykor egészen meghökkentő vagy unikális helyekbe, ételekbe futottunk. zavarba ejtőekkel. Összességében elmondható: a környéken mindenki találhat neki tetsző vendéglátóhelyet, kávézót, cukrászdát. Íme a Sopron környéki tesztelésünk eredménye.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017