• Home
  • Hírek
  • Negyedmillió egy gulyásért és három italért

Negyedmillió egy gulyásért és három italért

pub2Tizenhárom embert állított elő a rendőrség a hétvégén, mert a gyanú szerint éttermi túlszámlázással károsítottak meg külföldi turistákat. A bűnszövetségben működő csoport az elmúlt másfél évben legalább 19 külföldinek okozott kárt hárommillió forint értékben.

 

A hétvégi akcióban az V. kerületi rendőrök az illetékes hatóságokkal együtt hajtottak végre ellenőrzést egy Váci utcai pubban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség. Sikerült tetten érniük az alkalmazottakat, amint két turistánál jóval az általuk fogyasztott érték felett számláztak. A nyomozók a kihallgatások után négy férfit őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.pub

Mint kiderült, az elmúlt másfél évben ugyanezen a helyen hasonló módszerrel legalább 19 külföldi turistának számláztak ki jóval a fogyasztott érték feletti összeget. Az okozott kár meghaladja a hárommillió forintot. A nyomozás adatai szerint januárban egy koreai férfinak a fogyasztása után 623 ezer forintos számlát adott át ki a pincér. Mivel a turistánál értelemszerűen nem volt ennyi pénz, elkérték a férfi útlevelét, bankkártyáját, majd egy automatához kísérték, hogy vegyen le pénzt. Egy másik vendég 250 ezer forintot fizetett két gulyáslevesért, egy üveg borért és két sörért.

 

Fotó: police.hu

Copyright PuzzleMedia 2017