Skip to main content

Koncert előtti borkóstolók

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

pince miniA Budapesti Állatkert nyári koncertsorozatának lesznek partnerei a nyár folyamán a szekszárdi borászok. Az előadások előtt a vendégek a legkiválóbb szekszárdi borokat kóstolhatják majd.

A szekszárdi borászok örömmel mondtak igent a csatlakozásra hívó felkérésre – közölte a turizmus.com. A borászok a várható melegre való tekintettel inkább a könnyedebb boraikkal készülnek, így valószínűleg kóstolhatnak majd rozét, sillert, valamint kadarkát és kékfrankost is. Ezek a gyümölcsös, könnyedebb stílusra hangolt vörösborok is jólesnek kissé behűtve a meleg estéken.

Júliusban Kern András koncertje előtt a Sebestyén Pince és a Németh János Pincészet, a Budapest Klezmer Band fellépése előtt az Eszterbauer Borászat és Bősz Adrián borait lehet majd megkóstolni. Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra koncertjét megelőzően a Heimann Családi Birtok, míg a Sárik Péter Trió előadása előtt a Vida Családi Borbirtok kínálja nedűit.

Augusztusban Geszti Péter koncertjére érkezők a Sárosdi Pince borait ízlelhetik meg, Malek Andrea, Szolnoki Péter és a Papa Jazz fellépését megelőzően a Schieber Pincészet, a Budapest Bár koncertje előtt a Szent Gaál Pincészet mutatkozik be. Az évadzáró „Sztártesók" est előtt, ahol Tóth Gabi, Tóth Vera, Vastag Tomi, Vastag Csaba, Király Linda és Király Viktor is fellép, Dúzsi Tamás Pincéje kínál borokat a vendégeknek.

 

Címkefelhő