• Home
  • Hírek
  • A likőr, amit a Titanicon is kortyoltak

A likőr, amit a Titanicon is kortyoltak

titanic likor miniAranyszemcsékkel dúsított, 1912-ben készült likőr volt a június 18-21. között rendezett, bordeaux-i Vinexpo egyik sztárja. A több mint 100 éves ital egyik különlegessége, hogy a legendás luxushajó, a Titanic kínálatában is megtalálható volt.

Louis Renault, a Renault autógyár és márka megteremtője szeretett volna részt venni a Titanic első útján, ám lemaradt az útról. Renault azonban nem az a típus volt, aki könnyen beletörődött a kudarcba: ha már nem szállhatott fel a csodahajóra, kiderítette, mit fognak felszolgálni a vendégeknek, és beszerzett egy üveget a Titanic utasainak kínált Marie Brizard Danzig likőrből – közölte a VinCE a The Drinks Business-re hivatkozva.

Az ital receptjét a még hollandok alkották meg a 16. században, a likőr a gyógynövények mellett 22 karátos aranyszemcséket is tartalmaz. A Titanic első útján elsüllyedt, a francia mágnás azonban félretette a likőrt, amely így a történelem részesévé vált.

Renault leszármazottai 1988-ban Versailles-ban bocsátották aukcióra az 1912-es üveget, amit Michel-Jack Chasseuil, az egyik legfontosabb privát borgyűjtő vásárolt meg, és tett 40 ezer palackot számláló pincéjének ékévé. Chasseuil egy könyvet is megjelentetett 100 különleges palack: A világ legszebb boros pincéjéből címmel, ahová beválogatta a Titanic likőrjét is. A bordeaux-i Vinexpón 105 évvel a katasztrófa után újtra megtekinthető volt a híres üveg.

Fotó: thedrinksbusiness.com

Copyright PuzzleMedia 2017