Díszlövést ad le a sztár Egerben

egri bor plakat miniFranco Nero, olasz filmcsillag lesz a díszvendég a XXI. Egri Bikavér Ünnepen, amelyet július 6. és 9. között rendeznek meg a hevesi megyeszékhelyen.

Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy Franco Nero a tervek szerint július 6-án, érkezik a hevesi megyeszékhelyre, részt vesz az aznapi megnyitón, másnap pedig – az 1552-es ostromra emlékezve – 15 óra 52 perckor díszlövést ad le. A képviselő azt mondta: fontosnak tartják, hogy minél több ismert személyiség népszerűsítse a 2023-as Európa kulturális fővárosa címre aspiráló város rendezvényeit. – Franco Nero illik ebbe az elképzelésbe – tette hozzá.

A borfesztiválról Pál Sándor, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke elmondta: harminc borászat száznál is több borával, közöttük bikavérekkel, egri csillagokkal és rozékkal várják a közönséget. Lesznek superior és grand superior borok is. Pál Sándor közölte: idén is díszvendége lesz a rendezvénynek a Tokaji Borvidék, amelynek vendégségét az egriek a tokajiak őszi szüreti rendezvényén viszonozzák.

A kiállító borászatok: Almagyar-Érseki Szőlőbirtok, Besenyei Borház, Bíró és Fia Pincészet, Demeter Pincészet, Dula Pincészet, Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete, Egri Csillagok, Gajdos Pincészet, Gál Lajos Pincészete, Gál Tibor Pincészet, Grand Tokaj, Gróf Buttler Borászati, Hangácsi Csaba Pincészete, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Borászat, Kőporos Borászat, Ostorosbor, Petrény Winery, Sike Tamás Pincészete, Simon Pincészet, St. Andrea Szőlőbirtok, Tárkánybor, Tarjányi Borászat, Thummerer Vilmos, Tóth Ferenc – Egri Borvár, Varsányi Pincészet és Vincze Béla Pincészete.

egri bor plakat kozepes
A gasztronómiai kínálatot tizenhat étterem biztosítja. A finomságról a mezőkövesdi Balneo Hotel Zsóri, debreceni Barabás Étterem, a miskolctapolcai Kis Anna Halászkert, a hajdúszoboszlói Mirage Étterem és Kávézó, az egerszalóki Saliris Resort Spa és Konferencia Hotel mellett az egri G&D Kézműves Cukrászda, a Forst-ház Étterem és Kávézó, HBH Étterem és Söröző, a Hotel Korona - Királyok Étterme, a Kis sziget Kávézó és Bár, a Pláne a konyha, a ZuzmÓ! Kamra és Kert, valamint a Zsálya Bisztró gondoskodik.

 

Copyright PuzzleMedia 2017