Kik nevelték a sert?

ez sor miniHogyan főzték a sört Magyarországon? Miért Kőbánya vált a magyar sörgyártás fellegvárává? Bor- vagy sörivó a magyar? Ezekre a kérdésekre kaphat választ, aki ellátogat az Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig címmel a napokban megnyílt kiállításra.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum közös rendezésében megnyílt tárlaton a látogatók megismerhetik honfoglaló őseink italkultúráját, a középkori sernevelőket, a német és cseh sörfőzőket, az ipari sörgyártás megindulását és legnagyobb üzemeink történetét, az állami sörfőzést, és a napjainkban működő kisüzemi főzdéket.

ez sor

Emellett kiderül, hogyan készül a sör, miként lesz az árpából maláta, mi a különbség az alsó- és felsőerjesztésű sörök között. Végül választ kaphatunk arra is, hogy a polgárság vagy a munkásság kedvelt itala volt-e a sör, illetve hogyan irányították ezt a propaganda különböző eszközeivel.

A kiállításra váltott belépő felmutatásával a szomszédos Mókus Sörkert és Étteremben 50 százalékos kedvezménnyel fogyaszthatja sörét. A tárlat 2017. október 15-ig tekinthető meg az óbudai Korona tér 1. alatt található Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

 

Fotó: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

 

Copyright PuzzleMedia 2017