Skip to main content

Az éttermek vigyáznak vendégeikre

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

babel 03 miniEgyre, másra zárnak be az éttermek Budapesten és vidéken az új koronavírus okozta járvány miatt. Sok helyen a higiéniás szabályokon szigorítottak.

 

Először a Fausto's tette közzé közösségi oldalán, hogy az olasz vendéglátóhely a koronavírus járvány miatt bizonytalan ideig zárva tart. Példájukat egyre többen követik. Hlatky-Schlichter Hubert Facebook-falán jelentette be, hogy éttermei, a Michelin-csillagos Babel, a Kiosk Pest és a Kiosk Buda is meghatározatlan ideig zárva marad. Ugyanakkor a vendégeknek nem kell lemondaniuk a megszokott ízekről, házhoz szállításra – a higiéniai előírások fokozott betartásával – továbbra is főz a két Kiosk és Piazza.

babel 15

Nem sokkal később a Mák Bistro is hasonlóképp döntött és egy darabig nem nyit ki, másfél hónapig marad zárva a Textúra étterem, majd a Pasztell közölte: bizonytalan időre bezár. Így tett A Kert Bisztró, a Pannónia Gasztrohajóa Padron, a Meat Boutique, ahogy a hetedik kerületi Laurel is. – Nektek van olyan dolog, amire sosem jutott idő a hétköznapok rohanásában? Növények átültetése, hivatalos iratok rendszerezése, telefonnal készített fotók szelektálása, az összes otthoni társasjáték kipróbálása? Vagy beszélni a szeretteinkkel egy órát telefonon? Szeretnénk, ha egy megosztással motiválnátok magatokat és másokat, mi lesz az, amit a következő hetekben otthon megcsináltok – adott számos tippet az otthoni időtöltésre a Laurel csapata.

mizsei jani 02

Vidéken eddig a soproni Erhardt (az étterem mellett a panzió is), a szegedi Tiszavirág (szintén a hotellel együtt) és az őriszentpéteri Pajta döntött a felsorolt fővárosi éttermekhez hasonlóképpen. A budapesti St. Andrea 5 éves születésnapi estjét halasztotta későbbre, míg a Great Bistro már csak elvitelre főz. A legtöbb étterem egyébként (tovább) szigorította a higiéniás előírásait, akad olyan étterem, ahol kötelező a bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítő használata. A mi részünkről azonban azt javasoljuk: csatlakozzanak a #maradjotthon országos felhíváshoz, és egy időre kerüljék a nyilvános helyeket!

Őszre halasztják az április végére tervezett Gyulai Pálinkafesztivált és egyelőre elmarad a márciusi Horgász Show is. 

Címkefelhő