Skip to main content

Kéregmintázat a Folly borok címkéin

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

Kéknyelű bor 2 miniTíz év után megújítja arculatát a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat, amelynek során a boroscímkék is új dizájnt kapnak. A címkéken a családi gyökerek, a 115 éve alapított arborétum, és a négy generáción átívelő borkészítés hagyománya fonódik össze hangsúlyosabban.

 

A mostantól palackozott borfajták üvegének címkéin már olyan kéregmintázatokat fedezhetünk fel, amelyekkel az arborétum területén sétálva találkozhatnak a látogatók. Az új arculattal elsőként debütáló citrusos illatú Kéknyelűn az arizónai ciprus (Cupressus arizonica) kérge köszön vissza. A fát az 1970-es években ültette Folly Gyula, Folly Réka édesapja.

A Folly története 115 évvel ezelőtt kezdődött: 1905-ben Folly Gyula még szabadidős tevékenységként kezdte el a különleges fenyők, cédrusok, ciprusok telepítését a családi szőlőbirtok szomszédságában. A világháborús időszakok és az államosítás nem kímélte a kertet sem. Az időközben felnövő négy generáció felelősségtudatának, erős kötődésének és hitének hála az arborétumot még mindig a család gondozza, vigyázza, folyamatosan növelve a növényállományt, és felügyelve a mostanra már 8 hektáros szőlőterületen a szőlő- és bortermelést.

folly 01

– Soha nem felejthetjük el a családi gyökereinket, hogy honnan jöttünk, milyen értékeket kaptunk, ebből mit viszünk tovább, és ezzel milyen hatást gyakorlunk a következő generációra – magyarázta Folly Réka tulajdonos az arculatfrissítés kapcsán. Hozzátette: nem lenne Folly bor, ha nem lenne az arborétum, a családtagok 115 éves kitartó munkája, ezért is szeretnének tisztelegni a múlt előtt, megjelenítve a kert kincseit a borászat termékein, az ikonikus fák kérgeit a borok címkéin. A Folly borok új címkéit a Salt Communications Kft. tervezte.

 

Folly – A Balaton édenkertje

folly 03A badacsonyörsi Folly Arborétum első örökzöldjeit Dr. Folly Gyula pécsi orvos telepítette. A hely különleges klimatikus adottságainak köszönhetően a messzi földről érkezett ritka növények is gyökeret vertek, ezért az arborétum gondozását a család újabb generációi folytatták. Az induláskor alig félhektárnyi területből ma már öthektáros arborétummá nőtt, ahol több mint 400 fenyőfajta és 200 lombos fa- és cserjeféle virul.
A Folly család generációinak elkötelezett munkája és kitartása a Balaton édenkertjévé varázsolta a helyet. Az itt található öt világtáj növényei, a különleges cédrusok, ciprusok és borókák egész évben várják a látogatókat, mi több, az érdeklődők a helyszínen Folly teákat, szörpöket és borokat is kóstolhatnak, az étteremben pedig bőséges választékkal, szezonális ajánlatokkal, badacsonyi ínyencségekkel várják a vendégeket.

 

Címkefelhő