Idén sem marad el az ételosztás

krisna miniTöbb részletben, de idén is megrendezik a Karácsonyi Szeretetlakomát, a Krisna-tudatú hívők hagyományos ünnepi ételosztását. A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége a hangsúlyt ezúttal a vidéki kistelepülésekre helyezi, de a főváros kerületi családsegítő szolgálatokkal együttműködve is oszt ételt, illetve csomagokat.

Az ételosztások átstrukturálására a koronavírus-járvány miatt volt szükség. A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének célja továbbra is az, hogy minden rászorulónak tudjon segíteni, ugyanakkor elkerülje, hogy egy-egy helyen hatalmas embertömeg gyűljön össze, ahogy az korábban a Blaha Lujza téren megszokottá vált.

A Karácsonyi Szeretetlakoma évtizedeken át nemcsak a rászorulók tízezreinek nyújtott segítséget, de a hosszú sor látványa minden évben emlékeztette az embereket arra, hogy van még mit tenni embertársaikért.

Az első akcióra Erzsébetvárosban került sor, ahol 500 élelmiszercsomagot osztottak ki a kerületieknek, illetve adták át a helyi családsegítő szolgálat munkatársainak, részben ők juttatják el a rászoruló családokhoz az adományokat.

A várható további menetrend:

12.14. Óbuda, Zugló – egyeztetés alatt
12.19. Eger
12.21. Szomolya, Tard, Pétervására
12.22. Szihalom, Mezőszemere
12.23. Szentdomonkos, Ivád, Váraszó, Tarnalelesz
12.23-24. Somogyvámos, Marcali, Kéthely, Horvátkút
12.24-26. Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei
12.27. Debrecen

 

Copyright PuzzleMedia 2017