• Home
  • Hírek
  • Garantált a Ferrari sikere a Forma 1-ben

Garantált a Ferrari sikere a Forma 1-ben

ferrari miniUtolérte a változás szele a Forma-1 világát is: az eddigi champagne helyett ezentúl legalább három éven keresztül olasz pezsgővel koccintanak majd a futamok dobogósai. Nem is akármilyennel, Ferrarival.

Az új szerződés értelmében a március végén induló új Forma 1-es szezonban már nem champagne-t locsolnak a bajnokok a dobogón, hanem a Ferrari Trento pezsgős palackjait pukkantják. Az egyezséget három szezonra írták alá. Amióta létezik a száguldó cirkusz, mindig champagne-nyal ünnepelték a győzelmet a legjobbak, igaz, 1980-ban a monzai nagydíjon egyszer már rivaldafénybe kerültek a Ferrari pezsgői is.

ferrari 02

Ennek fényében érthető Matteo Lunelli, a Ferrari Trento ügyvezető igazgatójának megállapítása, aki őgy fogalmazott: „csodálatos kalandnak nézünk elébe”. Lunelli egyúttal reméli, hogy hosszútávon az eladási mutatók kétszeresére nőnek. Stefano Domenicali, a Forma 1 ügyvezető igazgatója szerint a sportág méltó képviselőre lelt a Ferrari Trentóban, hiszen a márkanév Olaszországban már hosszú ideje a kiválóság szinonimája.
ferrari 04
Jelenleg még nem tudni, melyik pezsgőt láthatjuk viszont a pódiumon, a Decanter információi szerint valószínűleg egy egyedi címkés Jeroboam palackos Blanc de blancs lesz a befutó termék. A titokra legkésőbb a március 28-i bahreini nagydíjon fény derül. Jó hír, hogy a pezsgőélményért nem muszáj Forma 1-es futamot nyerni, hiszen itthon is beszerezhetők a Ferrari díjnyertes palackjai, akár a szóban forgó Jeroboam Blanc de Blancs is.

Via Decanter.

Fotó: Ferrari

 

Copyright PuzzleMedia 2017